Kapatmak için ESC'ye basın

Sony’nin, PlayStation 5‘i ilk başlarda iddialar ve konsept tasarımıyla gün yüzüne çıktı. Daha sonra Haziran ayında yeni konsolun tasarımının yanı sıra yanında çıkacak aksesuarlar ve oyunların da sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Fakat bununla birlikte, fiyat ve kullanılabilirlik konusunda hâlâ kullanıcıların aklında bir soru işareti var.

Sony, 16 Eylül’de PlayStation 5 için başka bir etkinlik daha düzenleyecek. Bu yeni etkinliğin, PlayStation 5’in özelliklere, fiyatı ve kullanılabilirlik hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor ve ek olarak piyasaya sürülmesi ile gelen birkaç oyundan bahsedilecek.

Etkinliğin resmi daveti şu şekildedir: PlayStation 5 bu tatilde yayınlanmadan önce, lansmanda (ve sonrasında!) PS5’e gelecek harika oyunlardan bazılarına bir göz atmak istedik.”

Sony, yapmış olduğu açıklamayla birlikte PlayStation 5 için 16 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleneceğini müjdeledi. Türkiye saati ile 23:00’da başlayacağı belirtilen bu etkinlikte ise yeni nesil konsolun fiyatının ve çıkış tarihinin açıklanması bekleniyor.

Microsoft’un Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarının fiyatını açıklamasının ardından kullanıcılar için sırada Sony’nin PlayStation 5 konsolu yer alıyordu. Kullanıcılar büyük bir merakla fiyatın açıklanmasını umuyordu. Sony’den gelecek olan resmi açıklamaya beklenirken, bugün ise açıklama sonunda geldi. Sony, kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamayla beraber PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihinin açıklanacağı etkinlik için merak edilen tarihi açıkladı.

PlayStation 5'in Tasarımı Ortaya Çıktı!

Microsoft geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu duyuruyla beraber Xbox Series modellerinin fiyatını ve çıkış tarihi açıklamıştı. Bu kısımda ise söz konusu konsolların 10 Kasım tarihinde piyasaya sunulacağını ifade eden Microsoft, Series X’in 499 dolardan, Series S’in ise 399 dolardan satışa sunulacağını belirtmişti.

Bu kısımda ise Standart PS5 modelinin 499 dolardan satışa sunulacağını ifade eden kaynaklar, aynı zamanda PS5’in Digital Edition modelinse 399 dolardan satışa sunulacağını belirtmişlerdi.

Sony PlayStation 5 Özellikleri

CPU:8x Zen 2 Çekirdeği @ SMT ile 3.5 GHz (değişken frekanslar)
GPU:10.28 TFLOPs, 36 İşlem Birimi @ 2.23 GHz (değişken frekanslar)
GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş rDNA 2
Bellek/Arayüz:16 GB GDDR6/256-bit
Bant Genişliği:448 GB/s
Dahili Depolama:Özel 825 GB SSD
Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slot
Harici Depolama Desteği: USB ile HDD Desteği
Optik Sürücü:4K UHD Blu-ray Sürücü

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Playstation 5’in sunumu mükemmeldi. Duyurulan oyunlar arasında da Demon’s Souls ve Ratchet & Clank: Rift Apart beni en çok heyecanlandıran oyunlardan. Bakalım yeni nesilde Xbox ile Playstation arasında nasıl bir rekabet olucak…

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir