Kapatmak için ESC'ye basın

Sony Corp., Covid-19 salgınının oyun talebini artıran etkilerini gördüğü için PlayStation 5‘in üretimini bu yıl iki katına yani yaklaşık 10 milyon adede çıkarıyor.

Elektronik devi Sony, montaj ortaklarına ve tedarikçilere yeni nesil konsolu için siparişleri radikal bir şekilde artırdığını bildirdi, ancak lojistik, bu alışveriş makinelerinin tümünün tatil alışveriş sezonu için zamanında teslim edilmesi için bir zorluk oluşturabileceğini söyledi. Bloomberg News, Sony’nin daha önce Mart 2021’in sonuna kadar 5 milyon ila 6 milyon PS5 birimi üretmeyi hedeflediğini bildirdi.

Bir Sony sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Japonya merkezli Nikkei şirketi daha önce Sony’nin bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan oyun konsolu üretim artışını planladığını bildirdi.

Sony, Fazla Talepten Dolayı PlayStation 5 Üretimini Artırıyor

Koronavirüs dolayısıyla artan talep yönünde konsol üretimini artmasını düşünen Sony, ikinci dalga beklendiği için aynı fikirle yola çıkıyor. Sony’nin gözden geçirilmiş beklentisi, bu devam eden durumun resmi çıkışı oyun topluluğunu büyüleyen PlayStation 5 konsolu için talebin daha artıracağı yönünde.

Üretimde bir artış olsa bile, Sony, önümüzdeki yıl sonu tatil sezonunda nakliye kısıtlamaları nedeniyle mağaza raflarına yeterince ünite koyamayabilir. Sony konsollarının büyük bir kısmı Çin’de üretilmekte ve dünyanın her yerine deniz yoluyla gönderilmektedir. Gönderilerin okyanus hatları üzerinden Çin’den ABD’ye ve Avrupa’ya seyahat etmesi aylar alıyor ve bu yılın başlarında Nintendo Co., bu nedenle popüler Switch konsolunun stokunu doldurmada sorun yaşıyordu.

Sony, Fazla Talepten Dolayı PlayStation 5 Üretimini Artırıyor

Sony, tedarikçilere önümüzdeki yıl Mart ayına kadar yeni PlayStation oyun konsolu için 10 milyon adet DualSense denetleyici gerektireceğini söylemişti. Yeni denetleyicinin üretimi de konsolun yeni çıktı planına uyacak şekilde artırılıyor.

Sony, Haziran ayında PS5 seri üretimine başladı ve en son plan kapsamında, Eylül sonuna kadar 5 milyon ünite montajı bekleniyor ve Ekim ile Aralık arasında 5 milyon adet daha bekleniyor. İkinci dilimin büyük bir kısmı, lojistik gecikme nedeniyle 2021 için stoklarda mevcut olacak. Sony, hava kargolarını PlayStation 4‘ün lansmanı sırasında 2013’te olduğu gibi daha hızlı teslimat için kullanmaya çalışabilir, ancak havayolları Covid-19 ve Sony’nin uçuş için büyük ölçüde azaltılmış tarifeler çalıştırıyor.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/sony-boosting-output-of-playstation-5-to-meet-surge-in-demand-11595073419528.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir