Kapatmak için ESC'ye basın

Yıllarca bekledikten sonra, nihayet Sony’nin yeni nesil PlayStation konsolunu net bir şekilde görüyoruz.

Oyunseverlerin yıllarca beklediği Sony’nin PlayStation 5’i tam olarak çıkmadan önce Sony’den bir hamle geldi. Sony’nin bu hamlesi, konsolun fiziksel donanımı ve tasarımını ilk kez gösterdi ve bize PlayStation 5‘in ilk net görüntüsünü verdi.

PlayStation 5'in Tasarımı Ortaya Çıktı!
PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition

Tahmin edebileceğiniz gibi, PS5 donanımı yeni DualSense denetleyicisine aile benzerliği taşıyor. Bu denetleyicinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz. Bu controller yani oyun kolu PS5 kendi tasarım özellikleriyle uyumlu. Ve evet, sadece dikey olarak durmasına rağmen, sistemi yan tarafına koyabilirsiniz.

  • DualSense titreşim motoru,
  • DualSense gelişmiş tetik hissi,
  • USB Type-C bağlantı,
  • DualSense kablosuz şarj,
  • Sesle kontrol ve kulaklıksız sesli iletişim imkanı,
  • DualSense “Create” butonu yer alıyor.

Ayrıca, denetleyicideki yerleşimi ayarlanmış olsa da, ışık çubuğu DualShock 4’teki gibi yer alıyor.

PlayStation 5'in Tasarımı Ortaya Çıktı!
PlayStation 5

PS5’in kendisine gelince, Sony, Xbox One S gibi, biri disk sürücüsüne sahip ve diğerinde disk sürücüsü olmadan iki varyantta sunulacağını açıkladı. Digital Edition olarak adlandırılan disksiz model, yine de aynı form tipi koruyor fakat belirgin şekilde daha incedir. Ancak, nihayetinde gerçek sistemi görmemize rağmen, PS5’in fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı – bu daha sonra duyurulduğunda web sitemize eklenecek.

DualSense denetleyici, HD kamera, Pulse 3D kablosuz kulaklık ve ortam uzaktan kumandası için şarj yuvası da dahil olmak üzere bazı PS5 aksesuarlarına da böylece değindik.

Tabii ki, lansman etkinliği sırasında birçoğu daha önce açıklanmayan bir ton PS5 oyunu da gördük. Bazı önemli noktalar arasında PS5 için “yeni piyasaya girecek” platform serisine yepyeni bir giriş olan Ratchet & Clank: Rift Apart ve Resident Evil 8 yer alıyor. Sony belki de en son duyuru olan Horizon Zero Dawn yeni çıkacak oyununu kaydetti. PlayStation konsept tasarımını burada paylaşmıştık sizce konsept tasarımı ile şimdiki tasarımın nasıl bir farkı var, yorumlara yazarsanız seviniriz.

Sony PlayStation 5 Trailer:

https://www.gamespot.com/articles/heres-what-ps5-looks-like-playstation-5-design-rev/1100-6478306/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir