Kapatmak için ESC'ye basın

Bloomberg tarafından hazırlanan bir raporda Apple’ın yaklaşmakta olan planlarına yer verildi.

Apple, tedarikçilerinden, bu yılın sonlarına kadar en az 75 milyon 5G teknolojili iPhone üretmelerini istedi. Geçen yılki lansmanı baz alırsak hemen hemen bu yıl aynı üretim değerlerine sahip gibi görünüyor. Bu, şirketin en önemli ürününe olan talebin küresel salgın ve durgunluğa rağmen artmakta olduğuna işaret ediyor.

Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple’ın, Yeni nesil iPhone’ların sevkiyatlarının 2020 yılında 80 milyon adede kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Apple’ın Ekim ayında 5G’yi destekleyen, farklı bir tasarım ve daha geniş ekran boyutu seçenekleriyle dört yeni modeli piyasaya sürmeyi planladığı belirtildi.

Apple, sonbaharda kapsamlı bir ürün yenilemesinin yanı sıra, uçtan uca iPad Pro benzeri bir ekrana, iki yeni Apple Watch versiyonuna ve Beats markasının dışındaki ilk kulak üstü kulaklıklarına sahip yeni bir iPad Air hazırlıyor. Daha küçük bir HomePod hoparlörü de işin içinde.

Apple, Yeni Ürünlerini Ne Zaman Tanıtacak?

 

Apple’ın tedarikçilerinin hisselerinde yükseliş meydana geldi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ve LG Display Co. yüzde 2 arttı, lens tedarikçisi Largan Precision Co. yüzde 4,1 ve kulaklık montajcısı Goertek Inc. yüzde 2,1 artış gösterdi.

Apple ve üretim ortakları, her sonbaharda yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesinden önce üretimi her zaman artırıyor. 2019 yazında, tedarikçiler 75 milyon iPhone için bileşen üretmeye hazırlanıyordu. 2018’deki hedefte bundan farklı değildi, bu nedenle bu yılki 75 milyon ila 80 milyon adet hedef bir yükseliş işareti. Foxconn olarak da bilinen iPhone montaj ortağı Hon Hai Precision Industry Co., geçtiğimiz ay Çin’in merkezi Zhengzhou kentindeki ana iPhone kampüsü için işçi alımı için WeChat’e birkaç bildirimde bulundu.

Covid-19 salgını küresel ekonomiyi etkilemiş ve tedarik zincirlerini bozmuş olsa da Apple, uzaktan çalışan ve okuyan insanlardan iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlara güçlü bir talep olduğunu görüyor. iPhone’lardan elde edilen gelir, son çeyrekte Wall Street beklentilerini alt üst etti. Cihaz hala Apple’ın satışlarının neredeyse yarısını oluşturuyor ve bu genellikle tatil sezonunda yüzde 60’ı aşıyor. Apple hisseleri bu yıl yüzde 76 artarak onu 2 trilyon doları piyasa değerinde aşan ilk ABD şirketi yaptı.

Apple, Yeni Ürünlerini Ne Zaman Tanıtacak?

 

Dört yeni iPhone, iki temel ve iki üst düzey modele ayrılacak. Tümü gelişmiş renk ve netliğe sahip OLED ekranlara sahip olacak. İki normal iPhone, yeni 5,4 inç boyutunda ve 6,1 inç seçeneğiyle gelirken, Pro versiyonu olanlar, Apple’ın şimdiye kadarki en büyük modeli olacak 6.1 inç veya genişletilmiş 6.7 inç ekran seçeneği olacak şekilde sunulacak.

Yeni akıllı telefonların tümü, iPad Pro’ya benzer bir şekilde kare kenarlı tasarıma sahip olacak ve ileri teknoloji telefonlar, Pro versiyonda paslanmaz çelik kenarlar kullanırken daha ucuz varyantlarda alüminyum kenarlar kullanmaya devam edecek. Şirket ayrıca, Pro modellerinde 2019’un iPhone 11 Pro serisinin Midnight Green’in yerini alacak koyu mavi renk seçeneği planlıyor.

Pro versiyonun en büyük iPhone’u yani 6.7 inç iPhone, iPad Pro ile aynı LIDAR kameraya sahip olacak ve bu da artırılmış gerçeklik uygulamalarının çevrelerini daha iyi anlamasına olanak tanıyor. Yeni telefonların en önemli iyileştirmeleri arasındaki yeni A14 işlemci sayesinde, hızında ve verimliliğinde epey artış olacak.

Yeni cihazları test eden Apple çalışanları, yeni 6,7 inç ekranın bu yılki en dikkat çekici gelişmelerden biri olduğunu düşündüğünü söyledi. Bazı test uzmanları, mevcut 5G ağlarından bazılarının bağlantı hızlarını çok fazla iyileştirmediğini de keşfetti.

Apple, Yeni Ürünlerini Ne Zaman Tanıtacak?

Apple, bazı kaynaklara göre, temel seviye iPhone’ları Pro versiyonlardan daha erken teslim etmeyi planlıyor. Apple, yakın tarihli bir konferans görüşmesinde, yeni iPhone’lar 20 Eylül’den sonraki birkaç hafta içinde çıkması bekleniyor.

iOS 14 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 14 hakkında akıllarda soru işareti kalmaya devam ediyor, bu yılki iPhone’ların tasarımı ve birçok özelliği Covid-19 yayılmadan önce tamamlandı, ancak salgın son testler için sorunlar yarattı ve üretime başlamayı birkaç hafta geciktirdi. Yeni iPhone’lar bu sene erken gelmese bile Apple’ın iOS 14 yazılımı Eylül ayında gelecek.

Yeni Apple Watch Serisi 2 Adet Akıllı Saat Sunacak

Yeni Apple Watch serisi, Apple Watch Series 6 ve bunun yanı sıra, Fitbit Inc. şirketinin Series 3’ü gibi daha düşük maliyetli fitness cihazlarıyla rekabet edecek bir Watch modeli ile karşımıza çıkacak.

Apple, Yeni Ürünlerini Ne Zaman Tanıtacak?

Apple, HomePod Üzerinde Çalışıyor

Bloomberg, Apple’ın şu sıralar herkesi şaşırtacak yeni ürünler duyuracağını da açıklıyor. Rapora göre Apple, bir süredir her zamankinden daha küçük ve daha ucuz yeni bir HomePod üzerinde çalışıyormuş. Bu ürünün kısa bir süre sonra duyurulacağının belirtildiği raporda ayrıca Apple’ın bir de kulaküstü kulaklık tanıtacağı ancak bu kulaklığın Beats marka olmayacağı detayı yer alıyor.

Apple ayrıca gelişmiş oyun için daha hızlı bir işlemciye ve yükseltilmiş bir uzaktan kumandaya sahip yeni bir Apple TV geliştiriyor, ancak bu cihaz gelecek yıla kadar gönderilmeyebilir. Şirket, iPhone’umu Bul’a benzer yeni uzaktan kumanda için TV aksesuarının daha kolay bulunmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Bloomberg News, şirketin geliştirilmekte olan diğer ürününün, deri taşıma çantasıyla donatılacak fiziksel eşyaların yerini tespit etmek için tasarlanan AirTags olarak adlandırıldığını bildirdi.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/the-new-products-apple-planning-for-its-october-launch-11598958421224.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir