Kapatmak için ESC'ye basın

Gartner: Koronavirüsten dolayı iPhone sevkiyatları 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 8,2 düştü.

Gartner’dan gelen yeni veriler 2020’nin ilk çeyreğinde akıllı telefon endüstrisine ışık tutuyor. Yeni rapora göre, küresel akıllı telefon satışları bu çeyrekte yüzde 20,2 azaldı ve Apple’ın iPhone sevkiyatları yaklaşık yüzde 8,2 azaldı.

Apple, cihazların sevkiyat adetini açıklamamaktadır, bu nedenle Gartner gibi araştırma şirketlerinden elde edilen veriler, tedarik zinciri satışı ve pazar araştırması gibi göstergelere dayanmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak Gartner, Apple’ın 2020 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğinde 44,57 milyon adetten 40,9 milyon iPhone birimi gönderdiğini tahmin ediyor.

Gartner analisti Annette Zimmermann, Apple’a iPhone 11 serisinin başarısına dayanan satışlar 2020’ye güçlü bir şekilde başlamasından yardım ettiğini açıkladı. Zimmermann, “COVID-19 olmasaydı, Apple muhtemelen iPhone satışlarının çeyrekte rekor bir seviyeye ulaştığını görmüş olurdu” dedi. “Apple’ın çevrimiçi mağazaları aracılığıyla müşterilerine hizmet verebilmesi ve Mart sonunda üretiminin normale yakın seviyelere dönmesi, erken pozitif ivmenin bir kısmının iyileşmesine yardımcı oldu.” diye ekledi.

Raporun Açıklamasına Göre:

Apple, Huawei, Oppo veya Vivo kadar Çin’e bağımlı olmasa da, 2020’nin ilk çeyreğinde iPhone satışlarını olumsuz etkileyen tedarik kısıtlamaları ve mağaza kapanışlarıyla karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte, Apple için koronavirüs pandemisinin etkisi diğer üst markalardan daha azdı. Apple’ın iPhone satışları, 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 8,2 düşüşle 41 milyon adede geriledi.

Diğer akıllı telefon üreticileri de ilk çeyrek boyunca mücadele etti. Huawei, Çin’e olan güveninden dolayı en kötüsü yaşadı ve sevkiyatlar yıllık yüzde 27,3 azaldı. Samsung ayrıca yüzde 22,7 oranında düşüş ve ardından OPPO yüzde 19,1 oranında düşüş kaydetti.

Koronavirüsten Dolayı iPhone Sevkiyatları İlk Çeyrekte Yüzde 8,2 Düştü

Geçen yıl artış gösteren tek akıllı telefon üreticisi, bütçe cihazlarının güçlü uluslararası ve çevrimiçi satışlarına atfedilen yüzde 1,4 oranında büyüyen Xiaomi idi.

Gartner’ın raporunun daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz.

https://9to5mac.com/2020/06/01/gartner-iphone-shipments-fall-q1/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir