Kapatmak için ESC'ye basın

Haziran ayının başlarında düzenlenecek WWDC Geliştiriciler Konferansı’nda duyurusu yapılacak iOS 14, iPhone 11 Pro Max’de çalıştırılırken görüntülendi. Yeni işletim sistemiyle birlikte çoklu görev ekranı tasarımında videoda görüldüğü gibi değişikliğe gidildiği görülüyor.

iOS 14 Nasıl Olacak? Yeni Özellikleri Neler

Yeni arama ekranı: iPhone’la bir iş ile uğraşırken arama geldiğinde karşımıza pat diye arama ekranı geliyor bu da önceden Android kullanmış kişilerin kesinlikle sevmediği bir özellik, bu yüzden artık iOS 14 ile birlikte örneğin; oyun oynarken ya da video izlerken üst tarafta pop-up olarak, yani bildirim gelir gibi bir ekran karşılayacak, bu pop-up ekranda aramaları yanıtlayacağız ya da reddedeceğiz. Bu özellik Android’de uzun zamandır var.

iOS 14 Özellik

Yeni çoklu görev penceresi: iPad’lerde olduğu gibi bir çoklu görev penceresi tasarımıyla gelen iOS 14, arka planda çalışan bir çok uygulamayı tek bir ekranda gösterebiliyor. Tek seferde dört uygulamayı ekranda gösterebilen yeni çoklu görev penceresi (multitasking) tasarımında uygulamaları aşağıdan yukarıya sürükleyerek kapatabilmek mümkün.

Ayrıca arka plandaki uygulamaların yanlışlıkla kapatılmasını önlemek için uygulamaları arka planda çalışmaya sabitleyecek bir özelliğin de eklendiği düşünülüyor. Zira ortaya çıkan videoda bir uygulama aşağı kaydırıldığında ekranın kararıyor ve uygulamanın üzerinde bir kilit simgesi görünüyor.

Elimize başka bir bilgi yani başka özellik gelirse buradan ekleme yapacağız. Takipte kalın!

iOS 14 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 14 ne zaman çıkıyor? Elimizde kesinleşmiş bir bilgi yok fakat her zamanki gibi, eylül ayının ortasında bekleniyor.

Videosu:

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir