Kapatmak için ESC'ye basın

50 kişilik konferans deneyimi sunan Facebook Messenger Rooms, nihayet şirketin anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı seçti. Messenger Rooms desteğine artık uygulamanın masaüstü sürümünde WhatsApp aracılığıyla erişilebilir.

WhatsApp Web artık Messenger’ın video konferans özelliği aracılığıyla insanlarla oradan bağlantı kurmanıza izin veriyor. Özellik şu anda yalnızca uygulamanın web ve masaüstü sürümünde mevcut ve raporlara göre yakında telefonlara da ulaşabilir.

Ancak, Facebook henüz kısayolun akıllı telefonlarda yayınlandığına dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

Daha önce Facebook, Messenger Odalarının WhatsApp ile uyumluluğunu test ettiğini açıklamıştı . Uygulamanın beta sürümünde sunulan en son WhatsApp özelliklerini izleyen bir web sitesi olan WABetaInfo’ya göre, özellik nihayet test için platforma indi.

WhatsApp aracılığıyla Messenger Rooms’u nasıl oluşturacağınıza aşağıdan bakabilirsiniz:

WhatsApp’ın kısayolunu kullanarak bir oda oluşturmak için, önce WhatsApp Web sürümünüzü en son sürüme yani 2.2031.4. sürümünde olması gerekir.

Bunu yaptıktan sonra, iki şekilde bir Messenger Rooms oluşturabileceksiniz.

İlk yol, ekranın sol üst köşesindeki üç noktaya tıklayıp ardından Oda Oluştur’u tıklamaktır. Buna tıkladıktan sonra, doğrudan özelliğe gitme seçeneği ile ekranda yeni bir pencere açılacaktır. Oda oluşturmak için “Messenger ile Devam Et” seçeneğini tıklayın.

Farklı bir hesap kullanarak bir Oda oluşturmak istemeniz durumunda hesaplar arasında geçiş yapma seçeneği de vardır.

İkinci yöntem sohbetler içindir. Facebook, Messenger Rooms’a giden kısayolu bireysel veya grup sohbetlerine de entegre etti. Sohbet yoluyla oda oluşturmak için sağ üst köşedeki ek klibi tıklamanız ve Rooms’un son seçeneğini belirlemeniz yeterlidir. Bundan sonra, bir video konferans başlatmak için yukarıda belirtilen adımları izleyin.

Ancak, Rooms’un WhatsApp’ta oluşturulmadığını, ancak uygulamayı ve Messenger Rooms’u birleştirmek için bir bağlantı görevi gördüğünü unutmayın.

Facebook Messenger Rooms bu yıl teknoloji şirketi tarafından yapılan en büyük lansmanlardan biri. Yeni koronavirüsün patlak vermesi nedeniyle dünya çapında uygulanan kilitlenmeler nedeniyle, Facebook tek bir video konferansta 50 kişiye kadar yeni bir platform oluşturdu. Bu platformla şirket Zoom, Google Meet vb. Video konferans platformlarına rekabet etmeyi hedefliyor.

Bunun yanı sıra, Facebook’un Mayıs ayında Instagram, Messenger Rooms kısayolunu desteklemek için güncellemeyi yayınlamaya başladığını duyurdu.

https://www.livemint.com/technology/apps/whatsapp-web-gets-facebook-messenger-rooms-shortcut-here-s-how-to-use-it-11596271889308.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

2 Yorum

  • Merhabalar Konunuz Gayet Güzel Ben Beğendim Başarılar Dilerim Yazılarınızı Okumak Çok Zevkli. Size Ufak Bir Tavsiyem Var Kalıcı Bağlantıları Tarihsiz Şekilde Yapın. Seoya Daha Katkısı Olur.

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir