Kapatmak için ESC'ye basın

Sadece birkaç gün önce, WhatsApp bir video veya sesli aramaya katılmanın katılımcı sayısını 4‘ten kişiden 8‘e kişiye çıkardığını doğruladı. O zamandan beri, sosyal mesajlaşma uygulaması hem Android hem de iOS akıllı telefonlar için birkaç Beta sürümünü piyasaya sürüyordu. Bununla birlikte WhatsApp, 8 kişiyle video görüşmelerini desteklemek için resmi olarak güncellemeyi yayınladı.

Bu özellik başlangıçta bugün iOS ve Android kullanıcıları için küresel olarak kullanıma sunuldu, bu nedenle yeniliği henüz akıllı telefonunuzda veya başka bir cihazınızda bulamadıysanız, uygulamayı güncelleyin.

Bir sesli veya görüntülü arama yaptığınız anda, WhatsApp telefonunuzda yaptığınız arama boyunca görülebilen “uçtan uca şifreli” mesajı yanıp söner.

Facebook’a ait şirket Whatsapp bu güncellemeyle, Zoom, Google Meet, HouseParty ve diğerleri gibi rakip sosyal medya uygulamalarıyla rekabet etmek istiyor. Sonuç olarak, ana şirketi Facebook, Messenger Rooms tanıtımıyla video konferans özelliklerini de geliştiriyor.

Şirket yaptığı açıklamada, Facebook’un Messenger Rooms 50 kişinin katılımına olanak tanıyacağını söyledi. Zoom’a benzer bir arayüzü ile. Masaüstünde 16‘ya ve mobilde 8‘e kadar döşenmiş katılımcı videoların düzenini görüntüler. Bu görüşmelere katılan kişilerin katılmak için bir Facebook hesabına sahip olmaları gerekmez.

Facebook, hem WhatsApp hem de Messenger’daki görüntülü ve sesli aramaların sayısında büyük bir artış kaydetti.

Grup video görüşmesi desteğinin yanı sıra WhatsApp, iOS 13 kullanıcıları için güncelleme mesajı eylem menüsü de dahil olmak üzere görsel iyileştirmeler yaptı.

İki milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, dünyanın en popüler iletişim uygulamalarından biridir ve bu güncellemeyle, dünyadaki koronavirüs salgını ortasında görüntülü arama taleplerindeki artışı karşılamayı amaçlamaktadır. Bu özelliklerin geldiği en son güncellemeyi yüklemek için Google Play Store veya App Store’unuza girin ve uygulamayı güncelleyin.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir