Adobe Lightroom'un Son Güncellemesi Kullanıcıların Fotoğraflarını Siliyor | TeknolojiSeven.com
Adobe Lightroom'un Son Güncellemesi Kullanıcıların Fotoğraflarını Siliyor

Adobe’nin iOS için Lightroom uygulamasına yönelik son 5.4 güncellemesinde, kullanıcı fotoğraflarını ve ön ayarlarını silen ve Adobe bulut hizmetiyle senkronize edilmeyen tüm içeriği ortadan kaldıran büyük bir hata vardı.

PetaPixel tarafından da belirtildiği gibi, güncellemenin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Pazartesi günü Photoshop forumlarında şikayetler ortaya çıktı, ardından Reddit ve Twitter’da benzer raporlar geldi .

Bu durumdan muzdarip kullanıcılar, fotoğrafları, ön ayarları, düzenlemeleri, filigranları ve daha fazlasını kaybettiği öğrenildi. Reddit’teki bir kullanıcı, iki yıllık düzenlemeleri kaybettiğini söyledi. Ayrıca önemli verileri kaybeden insanlardan onlarca benzer şikayet olduğunu belirtti. Sorun sadece, içeriği Adobe’nin bulut depolama hizmetine yüklemeden yerel depolamayı kullanan kullanıcıları etkiledi.

Etkilenenlerin kişilerin çoğu Adobe’nin sınırlı bulut depolama alanına sahip ücretsiz hizmetini kullanıyordu, ancak bazı ücret veren kullanıcılar da etkilendi ve binlerce fotoğraf kaybetti.

Çarşamba günü Adobe, hatanın ek kullanıcıları etkilemesini önlemek için bir 5.4.1 güncellemesi yayınladı ve o sırada kaybolan verilerin hiçbirinin herhangi bir şekilde kurtarılamayacağını doğruladı.

Adobe’un Açıklaması:

iPhone ve iPad’de Lightroom 5.4.0’a güncelleme yapan bazı müşterilerin Lightroom bulutu ile senkronize edilmemiş fotoğraf ve ön ayarların silindiğinin farkındayız.

iOS ve iPadOS için Lightroom mobile’ın (5.4.1) yeni bir sürümü yayınlandı ve bu sorunun diğer müşterileri etkilemesini önledi.

5.4.1 sürümünün yüklenmesi, 5.4.0’da ortaya çıkan sorundan etkilenen müşteriler için eksik fotoğrafları veya ön ayarları kurtarmayacaktır.

Bazı müşterilerin kurtarılamayan fotoğrafları ve ön ayarları olduğunu biliyoruz. Bu sorundan etkilenen tüm müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz.

Adobe, etkilenen kullanıcıların, kaybolan içeriğe sahip olabilecek bir iCloud yedeklemesini geri yüklemeyi denemelerini tavsiye etti, ancak Adobe’nin tarafında kayıpla ilgili hiçbir çözüm bulunmuyor ve “iCloud” yedeklemesi yoksa veriler maalesef kurtarılamıyor.

https://www.macrumors.com/2020/08/20/adobe-lightroom-ios-update-photos-deleted/



E-Posta Abonemiz Ol!

Güncel paylaşımlarımızı takip etmek ve kaçırmamak için e-postanızı bize yazın size haber verelim!


Yazar hakkında


Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın tüm yazılarına git


Yorum yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir