Kapatmak için ESC'ye basın

Apple, bugün Health, Apple News ve yazılım güncelleme özelliklerini sunan iOS ve ‌iPadOS‌ 13.6’yı yayınladı.

iOS ve ‌iPadOS‌ 13.6 güncellemeleri Ayarlar uygulamasında kablosuz olarak tüm uygun cihazlarda kullanılabilir. Güncellemelere erişmek için Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme’ye gidin. Apple’ın eski cihazlar için iOS 12.4.8 güncellemesini de yayınladı.

Bu yeni güncelleme, güncellemeleri özelleştirmek için ve kullanıcılara yeni iOS ve ‌iPadOS‌ sürümlerinin indirilmesi ve yüklenmesi üzerinde ayrıntılı kontrol sağlıyor.

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 Yayınlandı!

iOS kullanıcıları, iPhone veya iPad’lerinin WiFi’ye bağlandığında otomatik olarak bir iOS güncellemesi indirip indirmeyeceğine ve bu güncellemenin ne zaman yükleneceğine karar verebilir .

Bu ayarlar “iOS güncellemeleri indir” ayarı otomatik indirmeleri açar veya kapatır ve “iOS güncellemelerini yükle”, kullanıcının cihazın gece boyunca bir yazılım güncellemesi yüklemesine olanak tanır. Yeni güncelleme özelliği, iOS’un eski sürümlerinde kalmayı tercih eden ve cihazlarının otomatik olarak güncellenmesini istemeyen ‌iPhone‌ ve ‌iPad‌ kullanıcıları için hoş bir değişiklik olacaktır.

iOS 13.6, hem ‌iOS 13‌ hem de iOS 14’te bulunan bir özellik olan Car Key özelliğinide getiriyor. Car Key, iPhone‌ veya Apple Watch’un NFC özellikli bir aracın kilidini açmak için fiziksel bir anahtar yerine kullanılması için tasarlanmıştır.

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 Yayınlandı!

Car Key, otomobil üreticileri tarafından çalışması için uygulanması gerekir ve BMW, Apple’ın ilk ortaklarından biridir . BMW’nin ‌iPhone‌ için Dijital Anahtar özelliği, ‌iPhone‌ sahiplerinin araçlarının kilidini açmak için dokunmasına, ‌iPhone‌’u akıllı telefon tepsisine yerleştirerek, genç sürücülere sınırlamalar koymasına ve anahtarları diğer beş kullanıcıyla paylaşmasına izin verecektir.

Car Key 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M ve Z4 1 Temmuz’dan sonra üretilen takdirde 2020’nin dahil BMW modellerinin geniş bir alanda çalışacak iPhone XR , XS, ‌Apple Watch‌ Series 5 veya daha yenisi ve iOS 13.6 güncellemesi gerekiyor.

Sağlık uygulamasında, kullanıcıların vücut ve kas ağrıları, iştah değişiklikleri, öksürük, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı ve daha fazlası gibi seçeneklerden birini seçerek çeşitli hastalıkların semptomlarını eklemesine izin veren yeni bir “Belirtiler” bölümü bulunuyor.

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 Yayınlandı!

Apple News‌ uygulaması için iOS 13.6 , bir şey okumaya başladığınızda ve daha sonra uzun biçimli içerik için kullanışlı olan makaleden veya uygulamadan çıktığınızda ‌Apple News‌ makalesinde yerinizi kaydeden bir özellik ekler .

iOS 13.6’daki ‌Apple News‌, Apple’ın ses kapasitesinde bazı haberleri sunacağı yeni Apple News+ Audio özelliğini de içeriyor , ancak bu seçenek beta sırasında etkinleştirilmedi.

Apple’ın güncelleme için tam sürüm notlarını aşağıda bulabilirsiniz:

iOS 13.6, Dijital Car Key desteği ekler, ‌Apple News‌+‘da sesli öyküler sunar ve Sağlık uygulamasında yeni bir belirti kategorisi içerir. Bu sürüm ayrıca hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler içerir.

Digital Car Key

– iPhone’nunuzu Car Key bağlantısı ile uyumlu arabanızın kilidini açıp, kilitleyip ve çalıştırabilirsiniz.
– Dijital anahtarları iCloud aracılığıyla kayıp bir cihazdan güvenli bir şekilde kaldırabilirsiniz.
– Dijital anahtarları iMessage ile kolayca paylaşabilirsiniz.
– Sürücüye özgü profiller, böylece tam erişim için paylaşılan anahtarları sınırlı sürüşe uygun yapıp, yapılandırabilirsiniz.
Power reserve ( Güç rezervi ), ‌iPhone‌ pilinin bitmesinden sonra beş saate kadar arabanızın kilidini açıp çalıştırmanızı sağlar.

‌Apple News‌

– Sesli hikayeler ‌Apple News‌ editörleri tarafından ‌Apple News‌+ aboneliğinizin bir parçası olarak seçilen ve üretilen ‌Apple News‌+’dan en iyi okumaların bazılarının profesyonel olarak anlatılan versiyonlarıdır.
– Günün yeni ve ücretsiz bir sesli brifingidir. Podcast’ler uygulamasında da bulunan ‌Apple News‌ editörlerinden en iyi haberler
– Yeni bir Ses sekmesi ‌Apple News‌ Today ve Apple’ı bulmayı kolaylaştırıyor

Haberler+ audio stories

CarPlay, yoldayken ‌Apple News‌ Bugün ve ‌Apple News‌ + sesli öyküler dinlemenizi sağlar
– Today feed’inizdeki yerel haberler San Francisco, Bay Area, Los Angeles, Houston ve New York City
– ‌Apple News‌ + aboneliğine sahip yerel haber sağlayıcılardan daha fazla haber mevcut – ‌Apple News‌
günlük bülteniniz artık ilgi alanlarınızı yansıtan hikayelerle kişiselleştirilebilir

Sağlık

Döngü Takibi ve EKG’den kaydedilen semptomlar dahil olmak üzere Sağlık uygulamasındaki semptomlar için yeni kategori
– Ateş, titreme, boğaz ağrısı veya öksürük gibi yeni semptomları kaydetme ve bunları üçüncü taraf uygulamalarla paylaşma yeteneği

iOS 13.6 Güncellemesi Neleri Sunuyor?

Kablosuz ağdayken güncellemelerin cihazınıza otomatik olarak indirilip indirilmeyeceğini seçmek için yeni bir ayar ekler.

iCloud Drive’dan veri senkronize ederken uygulamaların yanıt vermemesine neden olabilecek bir sorunu giderir

– Veri dolaşımının eSIM’de etkin olmasına rağmen devre dışı bırakılmasına neden olan bir sorunu giderir.

Saskatchewan’dan gelen bazı telefon çağrılarının ABD’nden geliyor gibi görünmesine neden olan bir sorunu düzeltir.

Wi-Fi Çağrısı üzerinden telefon görüşmeleri yaparken sesi kesebilecek bir sorunu giderir.

– Bazı ‌iPhone‌ 6S ve iPhone SE cihazlarının Kablosuz Arama’yı engelleyen sorunları giderir.

– Belirli üçüncü taraf donanım klavyelerine bağlandığında standart klavyenin beklenmedik şekilde görünmesine neden olabilecek bir sorunu çözer.

– Japonca klavyesinin ABD klavyesi olarak yanlış eşlenmesine neden olabilecek bir sorunu giderir.

Assistive Touch etkin olduğunda Control Center’a erişirken kararlılık sorunlarını giderir.

– Kullanıcılara, her zaman açık kalan VPN bağlantılarının trafikten hariç tutulacak alanları belirtmeleri için bir özellik sağlar.

 

Bu güncellemeyi yüklediğinizde cihazınızın performansında bir farklılık oldu mu? Fikrinizi yorumlara belirtebilirsiniz.

 

https://www.macrumors.com/2020/07/15/apple-releases-ios-13-6/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir