Kapatmak için ESC'ye basın

Türkiye’ye Apple Watch EKG Özelliğini Getiren watchOS 6.2 Yayınlandı!

Apple Watch Series 4 ve Series 5 kullananlar sonunda EKG uygulamasını kullanabilecekler

Apple geçen hafta yaptığı duyuruyla watchOS 6.2 güncellemesiyle birlikte Türkiye’deki Apple Watch sahiplerinin EKG özelliğinden yararlanmaya başlayacağını açıklamıştı. 24 Mart tarihinde geleceği belirtilen güncelleme yayınlandı.

watchOS 6.2 ile birlikte EKG uygulaması Apple Watch’a ekleniyor. Apple Watch Series 4 veya Series 5 sahibiyseniz, EKG uygulamasını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliği de ekleniyor. Apple’ın belirttiğine göre, EKG uygulaması ve düzensiz kalp ritmi bildirimi özelliği kullanıcıların en sık rastlanan ritim düzensizliği olan atriyal fibrilasyon (AF) belirtilerini tespit etmelerine yardımcı oluyor. Atriyal fibrilasyon, tedavi edilmemesi halinde tüm dünyada en yaygın ikinci ölüm nedeni olan felç ile sonuçlanabilecek durumlardan biri olarak gösteriliyor.

Apple Watch EKG

Apple Watch’ta EKG uygulaması nasıl kullanılır?

Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde yeni EKG uygulamasını başlatıp parmağınızı Digital Crown’un üzerinde tutarak istediğiniz zaman veya bir düzensiz ritim bildiriminin ardından EKG kaydı alabilirsiniz. Digital Crown’a dokunduğunuzda devre tamamlanıyor ve kalbinizden geçen elektrik sinyalleri ölçülüyor.

30 saniye sonra kalp ritmi atriyal fibrilasyon, sinüs ritmi, düşük veya yüksek kalp atış hızı veya belirsiz şeklinde sınıflandırılıyor. Tüm kayıtlar, ilişkili sınıflandırmalar ve belirtilen tüm semptomlar iPhone’daki Sağlık uygulamasında güvenli bir biçimde saklanıyor. Sonuçları içeren PDF belgesini doktorunuzla da paylaşabilirsiniz.

watchOS 6.2 ile birlikte gelen düzensiz ritim bildirimi ise, Apple Watch Series 1 veya daha yeni Apple Watch modellerinde bulunan optik kalp sensöründen yararlanıyor.Zaman zaman arka planda kullanıcının kalp ritmini kontrol ederek atriyal fibrilasyon olabilecek düzensiz kalp ritmi belirtilerini saptıyor. Minimum 65 dakika boyunca yapılan beş ritim kontrolünde düzensiz bir ritim algılanırsa bildirim göndererek kullanıcıyı uyarıyor.

Başka bir özellik ise, watchOS 6.2 ile birlikte uygulama içi satın almaların App Store üzerinden doğrudan Apple Watch’a indirilmesi sağlanıyor. Aynı zamanda müzik oynatma ile ilgili bir problem de çözülüyor.

watchOS 6.2 güncellemesini bağlı iPhone’daki Watch uygulaması üzerinden, Yazılım Güncelleme bölümüne girerek indirebilirsiniz. Güncelleme yükleme işleminden önce Apple Watch’ta şarjın en az yüzde 50 olduğundan emin olmalısınız. Ya da akıllı saatinizi şarjda bırakmalısınız.

Özellik, kullanıcıların doğrudan bileklerinden elektrokardiyogram çekmelerine olanak veren ve doğrudan tüketiciye sunulan ilk ürün olma niteliğini taşıyor.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar kalp atışının hızlı veya düzensiz olması gibi belirtiler yaşadıklarında kalp ritmini ölçerek doktorlara kritik önem taşıyan veriler sağlayabilecek. Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde Digital Crown’a dokunduğunuzda devre tamamlanıyor ve kalpten geçen elektrik sinyalleri ölçülüyor.

Apple, akıllı saati Apple Watch için sunduğu EKG uygulamasını Türkiye için de kullanılabilir hale getirdi. watchOS 6.2 güncellemesi ile artık Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 kullanıcıları doğrudan bileklerinden 30 saniyede EKG ölçümü yapabilecekler. Kullanıcılar sonuçlarını PDF belgesi olarak doktorlarıyla paylaşabilecek.

Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde bulunan yeni elektrotlar, doğrudan bilekten kullanıcıların EKG’sini çekecek.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir