Kapatmak için ESC'ye basın

Google, Chromecast ürünleri sektöründe Amazon Fire TV Stick ile mücadele edecek, ancak cihaz artık daha akıcı bir izleme deneyimi sağlamak için Amazon ve Apple gibi diğer markalarla rekabetle karşı karşıya. Google’ın “Sabrina” kodlu yeni cihazı defalarca sızdırıldı.

XDA Developers tarafından tespit edilen ürün yazılımında son zamanlarda meydana gelen bir sızıntı, casting yani yayınlama cihazı hakkında daha fazla bilgi sağladı. Sızıntı ise arayüze erişmek için yeni bir uzaktan kumanda ile birlikte eksiksiz bir Android TV deneyimi sağlaması bekleniyor. Chromecast’in önceki sürümleri uzaktan kumanda sağlamadı ve kullanıcı Chromecast arayüzünü kullanmak için tamamen  akıllı telefonlara bağlı kalmak zorunda kalınmıştı.

Google, Amazon Fire TV Stick Rakibi Çıkarmayı Planlıyor

En son sızıntılar, ürün yazılımının 60 FPS‘de 4K akış desteği ve HDR ve Dolby Vision desteği gösterdiğini gösteriyor. Casting cihazı, 2GB RAM ile bağlı olan Amlogic S905X2 yonga seti ile güçlendirilecek.

Daha önce XDA Developers tarafından sızıntılar, sadece ürünü değil, aynı zamanda kullanıcı arayüzünü ve uzaktan kumandayı gösteren cihazın pazarlama videosuna da ulaşmayı başardı. Ürün, Google’ın önceki Chromecast’lerinden ayrılan oval bir şekil ile sunulacak. Uzaktan kumandada bir dizi gezinme tuşu ve Google Asistan için özel bir düğme bulunuyor.

Arayüz ayrıca kullanıcıların evin dört bir yanındaki kameralara erişim sağlamak için cihazı Nest cihazlarına bağlamasına olanak tanıyor. Sızıntı ayrıca, ekranda oyun akışı yaparken kullanışlı olacak yeni bir “Düşük Gecikme Modu”na da işaret ediyor.

Yeni casting cihazının lansmanının, Apple’ın iPhone SE 2020’sine karşı çıkacak orta sınıf bir akıllı telefon olan Google’ın Pixel 4A ile birlikte gerçekleşmesi bekleniyor.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/google-working-on-new-amazon-fire-tv-stick-rival-report-11592115976607.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

2 Yorum

  • Merhaba bende teknoloji üzerine blog açtım dilerseniz görüşebiliriz. Bende wordpress kullanmak istiyorum. Başarılar takipteyim…

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir