Kapatmak için ESC'ye basın

iPhone 12‘nin bu yılın sonunda gelmesi bekleniyor ve bu amiral gemisinde büyük bir değişiklik olabilir. Apple’ın iPhone 12 ile neden bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor? iPhone 11 serisi ile kamera özelliklerine odaklandı ve işlemci gibi özelliklerle gücüne daha fazla güç kattı.

Apple’ın 2020 premium telefonu nasıl olacak? Ne getirecek? Apple’ın bu yıl bütçe dostu (!) iPhone’unu yani iPhone SE’yi piyasaya sürdüğünü gördük, ancak şirketin yıl sonuna doğru yeni bir amiral gemisi serisi getireceği kesin.

İyi haber şu ki, iPhone 12 hakkında çok sayıda söylenti duyduk. Bunlar arasında 5G bağlantısı, yeni kameralar, yeni bir tasarım ve çok daha fazlası var.

Bu makalemizde yeni iPhone 12’deki en son ki tüm sızıntılarını ve güncellemelerini bir araya getirdik ve neler beklediğimize dair bazı düşünceler ekledik.

iPhone 12 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Henüz herhangi bir resmi iPhone 12 çıkış tarihi bilgisi yok, ama ne zaman geleceğini bildiğimizden neredeyse eminiz. Apple yeni telefonlarını neredeyse aynı zamanda piyasaya sürüyor ve Bu yıl gecikecek diye bir söylenti olması rağmen, büyük bir ihtimalle aynı zamanda piyasaya sürmesi bekleniyor.

İlk olarak, yeni iPhone çıkış tarihi muhtemelen Eylül 2020 olacak yani her zamanki gibi ikinci haftası civarında bekleniyor. Bu yüzden Apple’ın, iPhone 12‘yi 8 Eylül veya 15 Eylül‘de piyasaya süreceğini tahmin ediyoruz. Tanıtımdan 10 gün sonra satın alabiliyorsunuz.

iPhone 12 fiyatı söz konusu olduğunda, mevcut modellerle geniş ölçüde uyumlu kalması muhtemeldir. Referans olarak, tanıtımdan sonra iPhone 11 699$‘dan, iPhone 11 Pro 999$‘dan ve iPhone 11 Pro Max 1.099$‘dan başlamaktaydı. Yani eski modellerin fiyatı düşüp, eski modellerin eski fiyatını sahiplenebilir. Bu normal. 🙂

iPhone 12 Pro’nun 999$‘dan başlayacağını söylentiler tarafından da destekleniyor ve iPhone 12 Pro Max 1.099$‘dan başlayacağını gösteren bir sızıntı mevcut.

Bununla birlikte, aralığın altında işler biraz daha farklı, en doğrudan iPhone 11 halefi yani yerini alacak cihaz (6.1 inç iPhone 12) 749$’dan başlıyor, yani iPhone 11‘den 50$ daha fazla. 5.4 inç iPhone 12 modeli 649$‘dan başlayacak ve iPhone 11‘den 50$ daha az.

Tüm bunları söyledikten sonra, bir rapor iPhone 12 serisi için malzeme maliyetinin artabileceğini gösteriyor, bu da perakende satışta biraz daha yüksek fiyatlar anlamına gelebilir.

Yeni iPhone’un Ne Olacak? Adı iPhone 12’mi Olacak?

Yeni Apple telefonlarının, iPhone 11S veya benzeri iPhone 12 serisi olarak adlandırılacağından eminiz ki bir endüstri analisti (güvenilir bir analist) böyle söylüyor.

Bu yüzden Apple bu adı doğrulamamış olsa da iPhone 12 olarak adlandırıyoruz.

iPhone 12 Tasarımı

iPhone 12, büyük bir tasarım sızıntısına göre iPhone 5 gibi açısal bir tasarıma sahip olabilir ve eğer doğruysa bu yeni görünüm çok bölücü olabilir. Bir tarafta iPad Pro modellerine çok benziyor, çok profesyonel ve şık, ama telefonu tutmak da oldukça zor.

Analistlere göre, gelecek dört telefondan birinde çentik hiç olmayabilir, ön kamera potansiyel olarak ekranın altına gömülecek şekilde ayarlanmış. Bu olursa, bu özelliğe sahip en pahalı iPhone 12 modeli olmasını bekleyebiliriz. Muhtemelen iPhone 12 Pro Max veya ne olursa olsun.

Tasarım hakkındaki bir sızıntı, telefonun önceki serilerden daha küçük bir çentik olacağını gösteriyor.

Bir başka sızıntı, Apple’ın yeniden tasarlanmış ve potansiyel olarak daha ince bir çentiğe yol açacak yeni Face ID teknolojisi geliştirdiğini gösteriyor. İddiaya göre, şirket ön kameraları üst çerçeveye sığacak kadar minimize eden olanlar da dahil olmak üzere çeşitli kombinasyonlar deniyor.

Gerçekten de, Jon Prosser’dan sızıntı, hepsi daha küçük çentiklere sahip olan dört iPhone 12 modeline işaret ediyor. Ayrıca, bu modellerin en küçüğü görünüşe göre 5.4 inç ekrana sahip olacak ve 6.1 inçlik bir modelle birlikte bir alüminyum gövdeye sahip olduğu söylenirken, başka bir 6.1 inçlik model ve 6.7 inçlik bir model (iPhone 12 Pro ve Pro Max) paslanmaz çelik kullanıldıkları söyleniyor.

Bir rapor tarafından ayrıca, Face ID’nin tamamen ekranın altında parmak izi tarayıcısı olması bekleniyor, ancak bu olası görünmüyor.

Kuo’nun, metal çerçevenin iPhone 4‘ün çerçevesine daha çok benzediğini ve mevcut modellerde olduğu gibi kavisli olmayacağını ileri sürdüğünü söyleyerek sadece bir çentik azaltma veya kaldırma işleminden daha fazlasını alabiliriz. Ayrıca tasarımın genel olarak mevcut iPhone modellerinden “önemli ölçüde” farklı olacağını söylüyor.

Gerçekten de, Bloomberg ile konuşan kaynaklar benzer olduğunu iddia ediyor, ancak iPad Pro’nun tasarımı ile karşılaştırmalar yapıyor ve iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’in düz paslanmaz çelik kenarlara, daha keskin yuvarlatılmış köşelere ve düz ekranlara sahip olacağını söylüyor. Ayrıca dört söylenti modelinde daha küçük çentiklere işaret ediyorlar.

Başka bir sızıntı ise, tasarımların kamera düzenindeki ve boyutlarındaki bazı farklılıklar dışında aslında aynı kaldığını gösteriyor. Bu sızıntıya dayanarak, 5.4 inç iPhone yaklaşık 131 mm boyunda, 6.1 inç 147 mm civarında ve 6.7 inç model 158 mm ve buna göre iPhone 11 Pro Max’den biraz daha uzun olabilir.

iPhone 12 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı

Her halükarda, Kuo’nun yukarısındaki sızıntı, bir uçuş süresi sensörü ekleyen iPhone 12 Pro sürümleri, bir telefoto lens ekleyen bütçe amiral gemisi ve 5G için seri çapında destek gibi nihayetinde birçok söylenti trendini doğruladı. USB-C’ye geçiş yapabilme ihtimalleri var. 

Apple’ın bir sonraki telefonlarını bir ekran içi parmak izi tarayıcısıyla donattığı da söylendiğinden, sadece ekrana yerleştirilmiş kamera da olmayabilir.

Mevcut modellerde hiç parmak izi tarayıcısı bulunmadığından, bu marka için büyük bir değişiklik olacaktır. Bununla birlikte, kamera gerçekten ekrandaysa, tüm Face ID sensörlerine sahip olmak mümkün olmayabilir, bu yüzden Apple’ın bu kadar ileri gideceğine ikna olmadık, ancak bu parmak izi tarayıcısı Face ID’nin yerini alacak olabilir.

Renklere gelince, iPhone 12‘nin öncekinin orman yeşilini lacivert için düşüreceğine dair bir söylenti duyduk ve elbette elbise renkleriyle daha uyumlu bir renk tonu. Ancak standart iPhone 11‘deki ‘eğlenceli’ pastel renkler ile iPhone 11 Pro ve Pro Max’deki daha klas tonlar arasındaki ayrım gibi, mavinin daha düşük fiyatlı modele geldiğini göremeyebiliriz.

iPhone 12 Ekranı

Bir veya daha fazla 2020 iPhone modeli, mevcut modellerde 60Hz’den 120Hz yenileme hızına sahip olabilir. Bu, bir kereden fazla duyduğumuz bir iddiadır ve bazı telefonlarda olduğu gibi bazı telefonlarda da 60Hz’den daha yüksek yenileme hızları vardır, bu yüzden bu inanılmaz değildir.

Ekran boyutları da değişebilir, saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 12 Pro Max’in 6.7 inç ekrana sahip olabileceğini söylüyor (iPhone 11 Pro Max’de 6.5 inçten daha yüksek) ve iPhone 12 Pro 5.45 inç ekran (iPhone 11 Pro’da 5.8 inç’ten aşağı).

Standart iPhone 12‘nin görünüşte 6.1 inçte kalacağını, ancak LCD’den OLED’e yükseltileceğini ekliyor. Bu bir kereden fazla duyduğumuz bir iddia ve her iki 2020 iPhone’un da OLED ekrana sahip olacağı anlamına geliyor.

Başka bir kaynak genel olarak kabul etti, ancak iPhone 12 Pro’da 5.4 inç ekran beklediğini söyledi. Ayrıca iki Pro modelinin iPhone 11 Pro serisinde kullanılan ekranlardan daha ince ve daha ucuz bir OLED formu kullanacağını söylediler. Bu daha düşük fiyatlar anlamına gelebilir, ancak buna güvenmeyiz.

Başka yerlerde de benzer boyutlarda bir seçim duyduk, ancak Apple, Eylül ayında dört yeni model başlatabildi. Bir analiste göre Apple, 6.7 inçlik bir telefon, 5.4 inçlik bir telefon ve iki 6.1 inçlik telefon başlatacak.

Daha fazla ayrıntıya girmezler, ancak bu iddia doğru ise, 6.1 inç boyutunda hem üst uç hem de biraz daha düşük uç modeli olacağını gösterir.

Ve belki de, çünkü şimdi tekrar duyduğumuz iddia ediliyor , bu sefer dört modelin hepsinin OLED ekranlara ve 5G’ye sahip olacağını ekleyen saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo, ancak 6.1 inçlik modellerden biri 5.4 inçlik kamerada iki arka kamera, diğer iki modelde ise üç kamera olacak.

Jon Prosser (başka bir sızıntı) tüm bunlara katılıyor (bir şekilde belirtilmeyen OLED biti dışında), ancak iki üst uç modelin üç kamera lensinin yanı sıra bir LiDAR tarayıcıya sahip olacağını da ekliyor.

Biz ettik de duydum en azından bazı iPhone 12 modelleri iPhone 11 aralıktan daha ince, daha ucuz ve daha enerji tasarruflu ekranlar olabilir. Bu da telefonların kendilerinin daha ince olmasına ve şarjlar arasında daha uzun süre kalmasına izin verebilir.

iPhone 12 Teknik Özellikleri

Bir başka büyük değişiklik, iPhone 12 için yaygın olarak söylentiler olan 5G biçimini alabilir. Kuo, her üç modelin de 5G’yi destekleyeceğini düşünüyor . Birden fazla kaynağın önerdiği ve diğer bazı telefonların zaten 5G’yi desteklediği göz önüne alındığında, bunlardan en az birinin tam olarak olmasını bekliyoruz.

Bu, hem özel yapım 5G anteni, hem de iPhone 12 içindeki 5nm A14 Bionic işlemci tarafından desteklenebilir. Ortalama tüketici için bu, daha uzun pil ömrüne ve her zamankinden daha fazla güce sahip bir iPhone’dur. iPhone pil ömrü şu anda Apple’dan gördüğümüz en iyisi göz önüne alındığında, bu oldukça etkileyici olurdu.

RAM ayrıca, bir analistten gelen iddia doğrultusuyla iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max seleflerinin kadar iPhone 11 Pro ile gelen 4GB RAM‘den, 6GB RAM olacak. Standart iPhone 12 görünüşe göre 4GB olabilir de. Bu, söylenti tekrar tekrar duyduğumuz bir özellik, bu yüzden doğru olabilir.

A14 Bionic sızıntılı bir kıyaslama, 2020‘deki neredeyse tüm Android amiral gemilerinde bulabileceğiniz işlemci olan Snapdragon 865‘in önünde olan tek çekirdekli ve çok puanlı bir puanı olduğunu gösterdiğinden , yonga seti de wow yapmaya hazır görünüyor.

Ayrıca iPhone 12, içeriği en az 20-30Gbps hızında paylaşmasına izin verebilecek yeni 802.11ay özelliğini de destekleyebilir. Yani her anlamda bu telefonun hızlı olması muhtemel.

iPhone 12 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı

iPhone 12 Kamerası

iPhone 12, lazerle güçlendirilmiş bir 3D kamerayı dahil etmek için söylentilerle de bir kamera yükseltmesi alabilir. Bu arkada olacak ve sadece bir söylenti lazerlerden bahsederken, diğeri de derinlik algılayan bir kameradan bahsederken, biri 3D algılamadan bahsediyor, bu yüzden bu bir şekilde gördüğümüz bir şey olabilir.

Ayrıca iPhone 12 Pro’da dört arka lensi gösteren sızdırılmış bir taslak gördük. Bu çizimin iOS 14‘ün bir yapısından geldiği ve birçok kaynak tarafından desteklendiği varsayılıyor.

Lenslerden üçü, belki biraz daha büyükse iPhone 11 Pro’dakiler gibi görünüyor, ancak yeni dördüncü lens, iPad Pro 2020‘de bulunan LiDAR tarayıcısına benziyor . Bu, mesafeleri ve dolayısıyla derinliği doğru bir şekilde değerlendirebilir, bu nedenle yukarıdaki söylentilerle uyumludur ve artırılmış gerçeklik ve Portre modunun iyileştirilmesine izin verecektir.

O zamandan beri iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’e (üç lensle birlikte) dahil olan bir LiDAR tarayıcının özel bir sözünü duyduk, ancak temel iPhone 12‘nin iki kamera lensi ve LiDAR tarayıcısı olmadığı söyleniyor. Bu iddialar birden fazla kaynak tarafından yapılmıştır.

Başka bir yerde, bir kaynak iPhone 12‘nin önceki birkaç sürümdeki 12MP kamera üzerinde 64MP ana kameraya sahip olabileceğini ve bunun büyük bir yükseltme olacağını söylüyor. Bu sızıntı ayrıca telefonun gece modu çekimini destekleyen birden fazla merceğe sahip olacağını ve ultra geniş kameranın özel bir makro moduna sahip olabileceğini gösteriyor.

Fast Company’nin bir başka raporu , telefonun üretimine yakın kaynakları belirtiyor ve aynı özelliklerin geliştirilmekte olduğunu söylüyor. Bu söylentinin kaynaklarından biri, iki üst modelin bunu üçlü lensli bir kamerayla birlikte alacağını iddia ederken, iki alt uçtaki ise 3D algılaması olmayan bir çift lensli kamera alacak.

Başka yerlerde, üst uç iPhone 12‘nin (muhtemelen iPhone 12 Pro Max), kamera titremesine karşı koymak için sensörün hareket etmesine izin veren “sensör kaydırma” adı verilen yeni bir görüntü sabitleme teknolojisi alacağını duyduk .

Yakın tarihli bir AB kararı, gelecekteki iPhone’ların Avrupa’da Lightning kablolarını kullanamayacağı anlamına da gelebilir. Bu, Apple’ı gelecekteki telefonlardaki konektörü USB-C’ye değiştirmeye zorlayabilir ve henüz iPhone 12 için durumun bu olup olmayacağı henüz belli değil.

Çinli yayın Caifa’dan çıkan bir başka haber de Apple ve diğer üreticilerin yakında GaN güç adaptörleri kullanabileceğini gösteriyor. Bunlar şu anda Xiaomi tarafından kullanılıyor ve 65 watt’a kadar hızlı şarj hızlarına izin veriyor. 

Bunun iPhone 12‘de veya gelecekteki herhangi bir iPhone’da piyasaya sürüleceğine dair bir garanti yok, ancak bu, hat boyunca gelişmiş bir hızlı şarj deneyimi gördüğümüz anlamına gelebilir.

Tabii ki, iPhone 12 de yeni bir yazılım, yani iOS 14 kullanacak ve henüz bu konuda fazla bir şey bilmesek de, bir sızıntı, iPadOS’tan ilham alan yeni bir uygulama değiştirme ekranına sahip olabileceğini gösteriyor.

iPhone 12’yi Beklemeli miyim?

Eylül 2020 lansman penceresi sabit kalırsa, iPhone 12 çıkış tarihi için hala yaklaşık 4 ay var, bu nedenle önümüzdeki birkaç gün, hafta veya aylarda yeni bir iPhone’a ihtiyacınız varsa muhtemelen iPhone 11 serisini düşünmelisiniz.

iPhone 12 Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı

Gelişmenin etkilenmeyeceğini duymuştuk ve şimdi bile ana imalat fabrikalarının tamamen görevlendirildiğine dair raporlar var. Ayrıca, Foxconn’daki (iPhone’un ana üreticisi) bir yönetici, şirketin kayıp zemini telafi etmeyi amaçladığını ve umduğunu söyledi.

Ancak başka yerlerde , telefonun Ekim veya Kasım aylarına kadar erteleneceğine dair raporlar var, Apple görünüşe göre henüz tasarımı tamamlamamıştı (Mart 2020 sonu itibariyle). Hatta bazı kaynaklar 2021‘e kayabileceğini söylüyor. Reuters ayrıca bir gecikmenin muhtemel olabileceğinden de bahsetti.

Saygın bir analist, iPhone 12‘nin piyasaya sürülme tarihinin modele göre kademelendirilebileceğini, daha küçük cihazların lansmandan kısa bir süre sonra geleceğini, ancak daha büyük cihazların belki de bir ay sonra ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Yani belki de ‘gecikecek mi’ cevabı hem evet hem hayırdır.

Nisan 2020 itibariyle, bu konuyla ilgili en son haberler, Wall Street Journal’daki bir rapordan geliyor ve iPhone 12‘nin üretiminin koronavirüsün etkisi nedeniyle yaklaşık bir ay geciktiğini belirtti.

Bu, aralığın çıkış tarihinin de gecikeceği anlamına gelmez, ancak bu rapor doğru ise, önemli bir şans olduğunu düşünürüz.

Apple iPhone 12’den Beklenen Özellikleri

iPhone 11 serisi, Apple için güçlü, güvenli ama kullanıcılar için biraz önemsiz bir değişimdir. Bu yüzden iPhone 12 için aşağıdakiler gibi daha büyük, daha riskli değişiklikler görmek istiyoruz.

1. Yeni Özellikler

Yeni iPhone’un yeni özelliklerle olması gerekiyor.

Çünkü ince tasarım ve geliştirilmiş özellikler bekleniyor, sıradan ve tüketiciler artık cep telefonlarını her zamankinden daha fazla tutuyorlar. Hadi Apple, akıllara durgunluk veren bir şeyler verin.

2. Yeni Tasarım

Belki de iPhone 12‘den en çok istediğimiz şey yeni bir tasarım. AppleiPhone ile görünüşü yenilediğinden beri temel olarak aynı tasarımı birkaç yıldır sunuyor.

  • 5.4 inç ekranlı iPhone 12
  • 6.1 inç ekranlı iPhone 12 Max
  • 6.1 inç ekranlı iPhone 12 Pro
  • 6.7 inç ekranlı iPhone 12 Pro Max

Bu çoğunlukla Face ID için gerekli tüm kamera bileşenleri için gerekli olabilecek, ancak mümkünse küçültülmüş veya kaldırılmış görmek istediğimiz büyük çentik sayesinde.

Bunun ötesinde, yepyeni bir görünüm istiyoruz. iPhone 11 Pro’nun tasarımının geri kalanında çok fazla yanlışlık yok, ancak bu noktada kesinlikle çok tanıdık geliyor.

3. Yeni Bir Ekran

iPhone 12‘nin tam ekran bir cepheye sahip olmasını istiyoruz ve bunu başarmanın bir yolu, ön kamerayı ekranın altına taşımaktır. Apple bunu etkili bir şekilde başarabilirse, kesinlikle etkileyecektir.

Face ID’nin olması gerektiği gibi Apple’ın parmak izi tarayıcısını yeniden eklemesini bekliyoruz. Ancak bunu ekranda veya daha da iyisi bekliyoruz, tüm ekranı büyük bir parmak izi tarayıcı yapması bekleniyor, çünkü Apple’ın gelecekteki bir telefon için planlayabileceği söylendi.

4. Daha Yüksek Yenileme Hızı

Bazı şirketlerin ekranlarını daha da geliştirmesinin bir yolu, yenileme hızını standart 60Hz’den yükseltmektir. OnePlus 7 Pro 90Hz yenileme hızına sahip iken Razer Phone 2, 120Hz kadar çıkıyor.

Bu, animasyonlarla ipeksi pürüzsüz hissettirmeye yardımcı olabilir, bu yüzden Apple’ın kendi başına daha yüksek bir yenileme hızı sunduğunu görmek istiyoruz. Bu, özellikle bazı iPad Pro modellerinin 120Hz’e kadar yenileme hızına sahip olması söz konusu değil.

5. Daha Fazla Batarya Daha Fazla Kullanım

Yıllarca ilk kez, iPhone 11 serisi ile Apple, telefonlarındaki pil ömrüne gerçekten öncelik vermiş gibi hissediyor, ancak şirketin iPhone 12 ile daha da ileri gitmesini istiyoruz. Ya da en azından geriye doğru gitmiyoruz.

Hâlâ iki gün rahatça dayanabilen bir iPhone’u bekliyoruz ve iPhone 12‘nin (veya en azından iPhone 12 Pro Max) olmasını istiyoruz.

6. 5G Desteği Olmazsa Olmaz

Apple, iPhone 11 serisinin hiçbirinin sunmadığı 5G söz konusu olduğunda geride kalırken, Samsung Galaxy S20 ailesi ve OnePlus 7 Pro 5G gibi rakip telefonlar bunu yapıyor.

Apple’ın destek eksikliği şu anda büyük bir sorun değil, çünkü 5G kapsama alanı çoğu ülkede hala çok seyrek, ancak iPhone 12 piyasaya sürüldüğünde daha yaygın olarak mevcut olacak ve çok sayıda diğer telefon destekleyecek, bu yüzden Apple’ın gemiye atlaması zamanı olacak.

İyi haber şu ki, 2020‘nin iPhone’ları 5G’yi destekleyeceğine dair büyük söylentiler var, bu yüzden alacağımız bir şey var.

7. Daha Düşük Bir Fiyat

Bunu her yıl yeni iPhone’larda bekliyoruz, geçen sene iPhone 11‘in iPhone XR‘den daha az bir başlangıç fiyatı mevcuttu ve iPhone 12‘nin iPhone 11‘den daha az bir fiyatla çıkmasını bekliyoruz.

iPhone 12 Fiyat Sızıntısı
Model128 GB256GB512GB
iPhone 12649$749$Bulunmuyor
iPhone 12 Max749$849$Bulunmuyor
iPhone 12 Pro999$1099$1299$
iPhone 12 Pro Max1099$1199$1399$

Apple’ın genellikle son yıllarda en çok satan cihazları daha uygun fiyatlı telefonlarıdır diyebiliriz. Bu nedenle iPhone 12‘den bunu bekliyoruz.

Bu yazımız sürekli yeni gelişmelerle birlikte güncellenecektir, takipte kalın!

https://www.techradar.com/news/new-iphone-12

https://www.techradar.com/news/new-iphone-12/2

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir