Kapatmak için ESC'ye basın

Zoom, dünyanın en popüler video konferans araçlarından biridir ve evden çalışmak genellikle ofise gidecek insanlar için yeni bir standart haline geldiğinden, popülerlikte ani bir artış görmüştür.

Bu paha biçilmez bir araçtır, ancak varsayılan parlak beyaz arayüzü herkesin zevkine uygun değildir. Jüri ekranlardan gelen beyaz ve mavi ışığın gerçekten uykunuzun kalitesini etkileyip etkilemediğine rağmen, karanlık modda uygulamaları kullanmak özellikle geceleri çalışırken parlamayı kesinlikle azaltır.

Karanlık modda Yakınlaştırma gibi uygulamaların kullanılması mobil cihazlarda pil ömründen tasarruf edilmesine yardımcı olabilir. Beyaz pikseller siyah olanlardan çok daha fazla güç kullanır (özellikle siyah piksellerin gerçekten kapalı olduğu AMOLED ekranlı cihazlarda), bu nedenle daha koyu bir arayüz seçmek telefonunuzun şarjlar arasında belirgin şekilde daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

Zoom’da karanlık modu etkinleştirmek her zaman kolay değildir ve tüm cihazlar için mümkün değildir, ancak resmi olarak desteklenmediğinde bile benzer bir efekt oluşturmak ve aynı avantajlardan bazılarını elde etmek için kullanabileceğiniz birkaç hile ve teknik vardır.

iPhone ve Android için Zoom Karanlık Modu

Ne yazık ki, yazma sırasında, iPhone veya Android için Zoom için karanlık mod seçeneği yoktur ve mobil uygulama, telefonunuzun sistem genelindeki ayarlarına da uymaz. Umarım bu seçenek gelecekteki bir güncellemeyle birlikte gelir.

Ancak, Zoom’u kullanırken uygulamanın video seçeneklerini ayarlayarak cihazınızın pilinin biraz daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. “Settings (Ayarlar)” simgesine dokunun ve “Meeting (Toplantı’yı)” seçin, ardından “Always turn off my video (Her zaman videomu kapat)” etiketli anahtara dokunun. Bu, toplantılara yalnızca sesli olarak katılacağınız anlamına gelir.

Zoom Karanlık Mod

Windows İçin Zoom Karanlık Modu

Zoom masaüstü uygulaması karanlık mod sunmaz, ancak Chrome kullanarak bir Zoom toplantısına katılırsanız karanlık modu zorlayabilirsiniz. Denemek için chrome://flags/#enable-force-dark adresini ziyaret edin ve default olmayan seçeneklerden birini seçin. ‘Her şeyin seçilen çevrimi ile etkinleştirildi’ seçeneğini öneririz. Herhangi bir çalışmayı diğer tarayıcı sekmelerine kaydedin ve Değişikliği etkinleştirmek için Yeniden başlat’ı tıklayın.

Değişikliği tersine çevirmek için chrome://flags/#enable-force-dark sayfasına geri dönün ve ayarı tekrar “Varsayılan” olarak değiştirin, ardından tarayıcıyı yeniden başlatın.

MacOS İçin Zoom Karanlık Modu

MacOS için Zoom uygulaması işletim sisteminizin ayarlarına uyar, bu nedenle karanlık modu etkinleştirmek için sistem tercihlerinizi kolayca açabilir, Ayarlar, “Genel” ve “Karanlık” görünüm seçeneğini belirleyebilirsiniz. Bu, tüm işletim sisteminizin ve desteklenen tüm uygulamaların görünümünü değiştirir.

Değişikliği tersine çevirmek ve macOS’u önceki görünümüne döndürmek için işlemi tekrarlayın ve “Hafif” görünüm seçeneğini seçin.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir