Kapatmak için ESC'ye basın

iFixit, yeni Apple iPhone SE 2020’yi parçalarına ayırdı ve ikinci nesil modelde kullanılan birçok parçanın iPhone 8 ile değiştirilebileceğini ortaya çıkardı. SIM tepsisinden kameralara, Taptic Engine (Apple cihazlarında home butonu için titreşim sağlayan teknoloji) ve iFixit, mikrofon ve yakınlık sensörü içeren ekran aksamının iki telefon arasında yer değiştirebileceğini söyledi.

Kaliforniya merkezli şirket, cihazların benzer pilleri olsa da, değiştirilebilir olmadıklarını buldu. Bir blog yazısı yazdı, “Pil aynı görünse de, pilin mantık kartı konektörü 8’inkinden farklı, bu yüzden birbirine uymuyorlar,” diye yazdı iFixit. aynı konektörleri kullandıkları için iPhone 11‘in ile aynı, ancak cihaz iPhone 11‘in piliyle çalışamaz.

Kullanıcılar orijinal bir iPhone SE 2020 pili başka bir iPhone piliyle değiştirilemez, çünkü “orijinal bir Apple pili değil” uyarısını tetikler.

Apple, Cihazı Ucuza Mal Edebilmek İçin

Apple, cihazı ucuza mal edebilmek için parçaları yeniden kullanıyor gibi görünse de, bunun da faydaları olabilir. Teardown (parça sökme) uzmanları, iPhone SE 2020 için onarım parçalarının sadece kolayca bulunmayacağının yanı sıra daha ucuz olabileceğini de belirtti. Apple, başta A13 Bionic yonga seti olmak üzere yeni bileşenler de ekledi.

iFixit, blog yazısında Orijinal ilk seri iPhone SE’nin büyük hayranlarıydık, çünkü önceki modellerden parçalar ödünç aldılar, azaltıldı – yeni tasarımlardan atık üretimi ve yedek parçaların gelmesini daha kolay (ve daha uygun fiyatlı) hale getirme,” diye yazdı.

Apple, iPhone SE 2020‘yi bu ay küresel olarak piyasaya sürdü ve telefon, yeni iPhone’ları alamayanlar için daha ucuz bir alternatif olarak piyasaya sunuldu. Cihazın fiyatı 5299 TL’den başlıyor. Yeni çıkan ikinci nesil iPhone SE 2020, OnePlus 8 gibi telefonlarla rekabet ediyor gibi duruyor.

https://www.livemint.com/technology/gadgets/new-iphone-se-teardown-reveals-similarities-with-iphone-8-11588066569133.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir