Kapatmak için ESC'ye basın

Son dönemde ortaya çıkan iddialar iPhone 12’nin herhangi bir bağlantı noktasına sahip olmayacağı ve iPad’lerde kullanılan Smart Connector’ün kullanılacağını ortaya koyuyordu.

iPhone 12 Şarj Girişi Olmadan mı Gelecek?

Başka bir ortaya çıkan bir sızıntıya göre ise Apple, bu teknolojinin günümüz için erken olduğu bu nedenle Type-C’nin kullanılması gerektiğini düşünmüş durumda olduğunu belirtiyor.

İddialara göre Apple, Type-C geçişine sıcak bakıyor ve Type-C girişine sahip bir iPhone 12 prototipi üretmiş durumda. Ancak Type-C’li iPhone 12 henüz seri üretime girmedi.

Ortaya atılan diğer iddialara göre Apple, yeni iPhone modellerinde “Smart Connector” bağlantısına geçiş yapacak. Ancak tüketiciler, Smart Connector ile iPhone 12 değil de iPhone 13 veya başka bir iPhone serisinde tanışacaklar. Doğal olarak iPhone 12’ler Lightning ile kutudan çıkma ihtimali çok yüksek.

SmartConnector bağlantı türü, iPhone’ların çok daha fazla aksesuar desteklemesini, hatta iPhone’ların klavye ve fare ile kullanılmasını bile sağlayabilir. Ancak tüm bunların şimdilik birer iddia olduğunu unutmayalım.

iPhone 12 Şarj Girişi Olmadan mı Gelecek?

Smart Connector Nedir?

“Smart Connector” yani “akıllı bağlantı” ilk kez iPad Pro’da ortaya çıkan bir teknoloji. iPad Pro’ya kablosuz klavye bağlanmasını sağlayan bir teknoloji.

Apple tarafından lanse edilirken şu slogan mevcuttu:

Fiş yok.
Düğme yok.
Eşleştirme yok.

Smart Connector vasıtasıyla iPad Pro ve Smart Keyboard (akıllı klavye) arasında hem güç akışı hem de veri akışı sağlanabiliyor. Bu sayede pil ve şarj gerektirmiyor. Klavyeyi taktığınız anda yazmaya başlayabilirsiniz. Çıkarttığınızda ise ekran klavyesini kullanmaya devam edebilirsiniz.

iPhone 12 Şarj Girişi Olmadan mı Gelecek?

Apple cephesinden gelen haberlere göre iPad Pro’lar için Smart Connector uyumlu daha fazla aksesuar gelecek. Fast Company şirketinin SEO’su Bryde’a göre Smart Connector, Bluetooth teknolojisinden çok daha iyi. Yıllar içinde de çok daha fazla yaygınlaşacağı ön görülüyor. Özellikle güç aktarımının yapılabilmesi Smart Connector teknolojisini diğer teknolojilerden ayıran başlıca özellik olarak yer alıyor.

https://www.macrumors.com/2020/05/26/leaker-iphone-12-keeps-lightning-portless-2021/

https://appleinformed.com/2020/04/20/iphone-12-to-not-have-smart-connector-will-be-used-on-future-portless-iphone-for-charging/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir