Kapatmak için ESC'ye basın

Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi, Microsoft’un işletim sistemi için bir sonraki büyük güncellemesidir ve PC’nizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmak için akıllı bir özellik ile geliyor gibi görünüyor.

Bu özellik Windows Search‘te yani Windows’un Arama bölümünde yapılan bir değişiklikten oluşur ve Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesinde, dosyalarınızı endekslerken artık yüksek disk kullanımına neden olmayacak.

Windows Arama, aramaları daha hızlı hale getirmek için sabit disklerinizdeki dosyaları dizine ekler. Bu iyi, ancak dizin oluşturma işlemi yapılırken, sabit diskinizi çok fazla zorlamaya sokuyor ve bu da tüm bilgisayarınızı yavaşlatabilir.

Ancak, yakında çıkması gereken yeni güncelleştirme, Windows Arama‘nın en yoğun kullanım sürelerini belirlemesine olanak tanıyacaktır; böylece bilgisayarınızı kullanma olasılığınız olduğunda dizine eklemekten kaçınabilirsiniz.

İşte Güncellemenin Sonuçları

Windows Latest, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi‘nin erken bir sürümünü, fiziksel ve sanal bilgisayarları kullanarak yeni özelliği denedi ve bu yeni özelliğin bir fark yarattığını buldu.

Güncellemede ki geliştirmeler, daha yeni, daha hızlı, katı hal sürücülerden (SSD’ler) hızlanma olup olmadığını anlamayabilirsiniz ama eski bir sabit diskleri kullanan PC’lerde daha belirgin hızlanma olabilir. muhtemelen SSD’ler zaten indeksleme ile çok daha iyi başa çıktıklarından, hızlanma olmayabilir.

Yine de, modern PC’lerde bile, indeksleme işleminin SSD ve CPU kullanımı üzerinde bir etkisi olup ve bu da cihazın genel performansını etkileyecektir. Yani yeni PC’niz olsa bile yüklemenizde fayda var.

Bu nedenle, PC’nizin son zamanlarda yavaş çalıştığını fark ettiyseniz, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi‘nin yüklenmesi performansın artmasına neden olabilir.

Daha Fazla İyileştirme Geliyor

Windows Latest ayrıca Microsoft’un Windows Arama’da ince ayar yapmaya devam ettiğini bildiriyor. Cihazınızı aktif olarak kullandığınızda akıllıca anlayacak ve endeksleme prosedürlerini çalıştırmaktan kaçınacak yeni bir algoritma, bu yılın ilerleyen saatlerinde yapılacak Windows 10 20H2 güncellemesine dahil edilecektir.

Endeksleme (İndexleme) Nedir?

Endeks (index), Windows’un tarayarak diskinizin içerisindeki dosyaları belli bir dizine aktararak sizin arayacağınız belirli dosyaları size sıralayarak göstermesidir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir