Kapatmak için ESC'ye basın

Yeni iPhone SE, bazılarının beklediği gibi iPhone 9 olarak adlandırılmıyor, şirket 2016 yılında ilk kez kullanılan SE serisine devam etmeye karar verdi, bu yüzden iPhone SE 2020 olarak adlandırıyoruz.

Esasen iPhone 8 ile aynı fiyat noktasını korurken iPhone 8’in yerini alıyor ve geliştiriyor (şu anda üretilmiyor ve Apple’ın ürün sayfası iPhone SE 2020 hakkında sıçrayan bir bildirime yönlendiriyor).

Apple, etrafımızdaki değişen zamanlar sayesinde, bu sefer yeni iPhone SE’yi piyasaya sürdü.

İşte Apple’ın yeni ve daha ucuz(!) iPhone’u hakkında bildiğimiz her şey.

iPhone SE 2020 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

iPhone SE 2020 çıkış tarihi 24 Nisan Cuma için ayarlandı ve ön siparişler bu haftanın sonunda (17 Nisan Cuma) açılıyor ve Türkiye saati yani TSİ 15:00’te yayınlanacak.

İPhone SE fiyatı 399$, yani ABD’de 1. seri olan iPhone SE ile aynı fiyattır. Temel model 64GB depolama alanı ile birlikte gelir, 128GB ve 256GB modelleri de daha yüksek bir fiyatla alınabilir (aşağıda listelenmiştir).

iPhone SE 2020 Fiyatları
KapasiteABDUK (İngiltere)Türkiye
64 GB399$£ 4195299 TL
128 GB449$£ 4695749 TL
256GB549$£ 5696599 TL

iPhone SE 2020 Tasarımı ve Ekranı

iPhone 8’in tasarımını biliyorsanız (ve iPhone 7 , iPhone 6S ve iPhone 6), o zaman yeni iPhone SE’nin neye benzediğini zaten biliyorsunuz.

Tüm iPhone 8 kılıflarıyla tamamen uyumlu olup ve inç başına 326 piksel netliğe sahip son 4.7 inç modelinde (1334×750) bulunanla aynı 4.7 inç Retina HD ekrana sahip.

En yeni modellerle aynı TrueTone teknolojisini alır ve çevrenizdeki ışık koşullarına uyum sağlamasını ve ekranın beyaz dengesini daha sıcak veya daha soğuk hale getirmesini sağlar.

Apple’ın iPhone 11 serisine getirdiği Haptic Touch sistemini de kullanıyor; burada uzun bir basış, ayrı bir menüyü ve fiziksel bir basma hissi için tasarlanmış bir özellik harekete geçiyor.

Tasarım bir iPhone 8 ile neredeyse aynı olduğundan, telefonun ön tarafındaki alt çerçevede bir Touch ID ana düğmesi olduğunu hepimiz biliyoruz.

Maalesef Face ID yok, yani Face ID’yi diğer modern iPhone’larda olduğu gibi kullanmak yerine, parmak izinizle telefonunuzun kilidini açabilirsiniz. Bazı insanlar için kullanımı biraz daha kolay olacaktır (biraz daha az güvenli olsa da).

Ayrıca, son birkaç iPhone modelinde olduğu gibi burada çentik olmadığı anlamına gelir. Bunun yerine, ekranın üstünde ve altında, üst kamera selfie kamerayı barındıran bir çerçeve var.

Telefon IP67 toza ve suya dayanıklıdır, bu da su sıçramalarından veya yağmurdan kurtulabileceksiniz.

Üç renk seçeneğiniz var: Siyah, Beyaz veya Product Red.

İPhone SE’nin alt kenarında, cihazınızı şarj etmek için bir Lightning konnektörü bulacaksınız. Yaygın olarak beklendiği gibi, 3,5 mm kulaklık girişi yok, bu nedenle kablolu kulaklık kullanmak istiyorsanız bir adaptör yani dönüştürücü satın almanız gerekecek (Bu dönüştürücü iPhone 7’nin kutu içeriğinde çıkıyordu).

iPhone SE 2020 Özellikleri ve Pil Ömrü

iPhone SE 2020’nin tasarımı iPhone 8’e benzese de, içinde farklı bir dünya var. İPhone 8’in A11 Bionic yonga setini kullanırken, yeni iPhone SE, iPhone 11 serisine güç veren aynı A13 Bionic Engine içeriyor.

Bu yeni iPhone SE için oldukça büyük bir gelişme (Apple, iPhone 8’den %40’a kadar daha hızlı ve adının yerine geçtiği iPhone SE 2016’nın iki katından daha hızlı olduğunu söylüyor).

Uygulamalar arasında geçiş yani multitasking artık daha hızlı açılıyor. (ancak telefonu henüz onaylamak için kendimizi denememiş olsak da).

İlginç olan şey, Apple’ın A13 çipinin güç açısından daha verimli olmasına rağmen iPhone SE’nin pil ömrünün iPhone 8 ile aynı olacağını belirtti. Yani batarya kapasitesi 1.821 mAh’lık iPhone 8‘den alıştığımız gibi.

Bu, 12 saate kadar internet kullanımı beklemeniz gerektiği anlamına gelir veya iPhone 8 incelememizde belirttiğimiz gibi, tek bir şarjla yaklaşık bir gün kullanabilirsiniz.

Yeni iPhone SE’nizi daha hızlı bir şekilde güçlendirmek için ayrı bir iPhone hızlı şarj cihazı satın alabileceksiniz, bu nedenle 18W veya daha fazla güce sahip bir adaptör istiyorsanız, daha kısa sürede şarj edecekseniz. Kutunun içinden çıkan ise standart USBLightning adaptörü.

Yeni iPhone SE’yi bir Qi şarj cihazı ile kablosuz olarak da şarj edebileceksiniz.

Apple’ın iPhone SE 2020 model telefonu, 3 GB RAM ile gelecek. Depolama için belirtildiği gibi seçenekleriniz 64GB, 128GB veya 256GB’tır ve bunu genişletmek için microSD desteği yoktur, bu nedenle iyi bir karar veriniz.

Telefon, kutudan iOS 13‘ün en son sürümünü çalıştıracak, böylece en yeni iPhone’ların sahip olduğu tüm yazılım özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Yeni iPhone SE 2020

iPhone SE 2020 Kamera

Yeni iPhone SE 2020 kamerası, Apple’ın çok fazla önem verdiği, içinde bulunduğu ekstra yeteneklerden bahsediyor.

İPhone 8’de görülen ve 12MP sensör ve oldukça iyi düşük ışıklı fotoğraflar için f/1.8 diyafram ile gelen özelliklere benzer olacak.

Gece modunda güçlü bir performans istiyorsanız, daha gelişmiş görüntü işlemcisine sahip olmasına rağmen iPhone SE 2020 ile çok iyi elde edemezsiniz.

Sadece tek bir sensörü olmasına rağmen (iPhone 8 Plus’ta bulunan çift sensörlü kurulum bile değil) Apple bunu şimdiye kadar oluşturduğu en iyi tek sensörlü kamera olarak övüyor – böylece iPhone XR’nin kamerasından daha da iyi hale getiriyor.

Bu nedenle, donanım iPhone 8’deki ile çok benzer görünse de, altı elemanlı lens kurulumu ve optik görüntü sabitleme ile A13 yonga seti, video çekimi sırasında titremenin daha iyi düzeltilmesine ve aynı zamanda enstantane yapmak için akıllı bir görüntü işlemcisine izin veriyor.

Ayrıca, iPhone XR ile gördüğümüz gibi, portre modunu ve standart arka plan bulanıklığından tek High Key Light Mono’ya tek bir sensöre kadar tüm efekt gamını getiriyor.

Ön kameraya arka sensörle aynı algoritmik özellik verilmiş, yani derinliği kontrol etmek için ayrı bir sensöre ihtiyaç duymadan portre modu özçekimleri yapabilirsiniz.

iPhone 11’de olduğu gibi fotoğrafların her bir bölümünü analiz etme yani yüz özelliklerinin ayrı öğelerini bölme özelliği ve fotoğrafların parlatma ve keskinleştirme özelliği kadar iyi olacak.

(Teorik olarak) Net, parlak bir görüntü oluşturmak için bir dizi pozlamayı birleştirebilecek ve saniyede 60 kare hızında üst düzey 4K video çekebilecektir.

Genişletilmiş dinamik aralık ile, video kaydına da daha fazla güç verilir, böylece vurgulamalar ve gölgeler temel bir filmle geliştiriliyor.

Apple’ın umduğu tüm özellikler bunu inanılmaz derecede güçlü bir fotoğraf ve video kaydetmeyi çok daha düşük(!) bir fiyata yapıyor.

Yeni iPhone SE’nin iPhone 8’e benzer bir fiyat etiketi ile geldiği göz önüne alındığında, ancak daha iyi fotoğraflar vaadiyle, Apple’ın neden kamera yükseltmesi hakkında büyük bir çalışma yapacağını görebilirsiniz.

iPhone SE 2020, iPhone 11 Serisi ile Karşılaştırma

Yeni başlayanlar için iPhone SE 2020, giriş seviyesi iPhone 11’den çok daha ucuz bir cihaz olacak  -aslında, maliyetin yarısı.

Fiyatı düşürmek için feda edilen birçok şey tasarımda: iPhone 11’deki ekran teknolojisi ve kalitesi, 2017’den iPhone 8 ile aynı ekran kurulumunu kullanan yeni iPhone SE, iPhone 8’den çok daha önde.

İPhone 8’in tasarımını yeniden tasarlayarak ve daha hızlı bir motor ve izin veren akıllı telefonlarla birleştirerek Apple, 2016’da iPhone SE’yi daha ucuz ve eski tasarımını koruyacak şekilde daha güçlü iç parçalarla piyasaya sürdü.

Ana sayfa düğmesini kaybetme düşüncesinden nefret eden kullanıcılar, yeni iPhone SE’yi mümkün olan en kısa sürede kontrol etmeyi düşünmelidir – size nasıl çalıştığını en kısa sürede denemeye çalışacağız – olduğu gibi ‘ Muhtemelen Apple’ın bu ‘fiziksel’ donanım parçasıyla yaptığı son telefon olacaktır (unutmayın, aslında tıklanabilir bir düğme değildir).

Daha fazla olmasa bile, en az üç yeni iOS lansmanı süreceği için birçok kişinin ebeveynlerine satın almasını söylediği telefon olacak – bu yüzden ne kadar iyi olduğunu görmek için bizi izlemeye devam edin.

https://www.techradar.com/news/new-iphone-se

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir