Kapatmak için ESC'ye basın

Tasarımı

Ekran içi ön kameralar, Apple iPhone’larda hala moda olan çentiklere kıyasla daha az rahatsız edici göründüğü için Android akıllı telefonlarda yeni bir norm sayılabilir. Redmi Note 9 Pro Max, ekranın üst ortasına yerleştirilmiş tek bir ekran içi ön kameraya sahiptir. Buna karşılık, Realme 6 Pro’nun iki ekran içi kamerası vardır ve ekranın sol üst kısmına bir şekilde yerleştirilmiş haldedir.

Çift tonlu kasanın kaplaması, Realme 6 Pro göz alıcı Yıldırım Turuncu ve Mavi seçenekleriyle tam bir premium hissi yaratıyor. Rakibi Redmi Note 9 Pro Max, üç renk seçeneğine sahip. Boyut açısından, her iki telefonun neredeyse benzer boyutları var, ancak Realme 6 Pro 195 gram ağırlığında çok daha hafif, Xiaomi akıllı telefon ise ölçekleri 209 gramda gösteriyor. Daha fazla ağırlık, Realme telefonlarındaki 4.300mAh bataryaya kıyasla, daha büyük 5.020mAh bataryaya atfedilebilir. Teknik olarak, bu Xiaomi telefonunun daha uzun süre dayanacağı anlamına geliyor.

Realme 6 Pro

Ekranı

Realme 6 Pro, Gorilla Glass 5 ile 6.6 inç 1080p ekrana sahip. Ekran keskin ve canlı görünüyor – renkler aşırı doygunluk hissi olmadan birbirinden ayrılıyor ve göze çarpıyor. Bu oyun oynamak ve film izlemek için idealdir. Ekran 90Hz’lik bir yenileme hızına sahip, bu da oyunları 6.67 inçlik bir ekrana sahip olsa da, yenileme hızı 60Hz ile sınırlı olan Redmi Note 9 Pro Max’inkine kıyasla çok daha akıcı hale getiriyor.

Donanımı

Realme 6 Pro’yu kullanmak, temel varyantta 6GB RAM ve 64GB dahili depolama ile eşleştirilen Qualcomm Snapdragon 720G’dir. Xiaomi akıllı telefon, iki rakibi eşit olan aynı işlemcide çalışıyor. Realme 6 Pro’da oyun oynamak, film oynatmak ve çoklu görevler gayet akıcı, hiçbir problem yok. Hafif kullanım ve ağır kullanımı olan herkes bu telefondan yeterince memnun kalacaktır. Daha ileri seviye oyunlara giren ve daha fazlasını isteyenler için Redmi K20 Pro ve Realme X50 Pro daha pahalı seçenekler sunulabilir.

Realme 6 Pro

Kamerası

Dörtlü kameralar yeni moda olarak karşımıza çıkıyor. Xiaomi akıllı telefon gibi, Realme 6 Pro’nun da dört kamerası var. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için 64MP kamera vardır, ancak varsayılan olarak etkin değildir. Manzara çekimlerinde, farklı renkler göze çarpıyor ve odaklanmayan bölgelerdeki nesneler geniş bir ekranda çok keskin görünmese bile açıkça görülebilir. Daha karanlık alanlar çok iyi aydınlatılmış fotoğraflar çekebilirsiniz. Yapay zeka (AI) ile desteklenen fotoğraf tanıma aracı, kamera ayarlarını, nesnelere ve senaryoya göre otomatik olarak ayarlar ve yemek fotoğrafları çekerken, yemek olduğunu tanır, kullanışlı bir araç gibi görünüyor. İç mekan çekimleri çok keskin görünmese de, renkler gerçekçi görünüyor. Makro modu gerçekten yakın fotoğraflar çekebilir, ancak detaylandırma biraz kötüdür.

Ön kameralar, düzenli özçekimler için 16MP kamera ve grup özçekimleri için ek ultra geniş açılı kamera içerir. İyi aydınlatılmış koşullarda, özçekimler iyi görünür.

Alınabilir mi?

Hem Realme hem de Xiaomi akıllı telefonlar, aynı derecede etkileyici görünümlü özel Arayüzleri (UI’leri) ile Android 10‘u çalıştırıyor. Gördüğümüz gibi, her ikisinin de ortak noktası var, ancak Realme 6 Pro’nun önündeki çift kameralar, hafiflik konusunda, daha göz alıcı canlı renk seçenekleri ve 90Hz ekran nedeniyle böyle öne geçebiliyor.

Fiyatı

Diğer telefonlara kıyasla özellikleri ve fiyatı çok uygun ve fiyat performans canavarı diyebiliriz. 3299 TL’den başlıyor. Bu dediğimiz fiyat 128GB depolaması olan varyantı olduğunu belirtmek isteriz.

https://www.livemint.com/technology/gadgets/realme-6-pro-review-a-solid-alternative-to-redmi-note-9-pro-max-11587974431241.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir