Kapatmak için ESC'ye basın

Bir programcı veya yazılımcıysanız, en sevdiğiniz metin düzenleyicisini kullanmak gibisi yoktur.

Bu, özellikle programlamaya yeni gelen çoğu insan, kodlama için ilk tercihlerinin, kodlamanın kendisinde, örneğin biçimlendirmenin düzgün görüntülenmemesi gibi sorunlara yol açtığını öğrendiğinde ortaya çıkar.

Kalbinde en iyi metin editörleri sadece basit değil, aynı zamanda işlevsel ve çalışmak için iyi olmalıdır. Linux , Mac veya Windows PC’de kod yazmanızın bir önemi yoktur, bir metin düzenleyicinin kullanımı kolay olmalı ve işi olması gerektiği gibi yapmalıdır.

Hızlı bir kod snippet’ine yapıştırmak için bir uygulama arıyorsanız veya IDE tarzı özelliklere sahip sağlam bir metin düzenleyicisi gerektiriyor olun, uygulamayı aşağıda listelenen en iyi metin editörleri dizimizde bulmalısınız.

1. Sublime Text

En İyi Metin Editörleri 2020

Zengin özelliklere sahip güzel bir metin editörü

Şık arayüz
Dikkat dağıtmayan yazma modu
Bölünmüş düzenleme

Bazıları için, Yüce Metin , metin editörleri söz konusu olduğunda çubuğu ayarlar. Kullanıcı deneyimine birinci sınıf bir kod getiren güzel bir zengin özellikli metin editörü. Özellikleri arasında dikkat dağıtıcı olmayan yazma modu ve hızlı kısayollara ve aramaya ek olarak bölünmüş düzenleme bulunur.

Bunlardan bahsetmişken, dosyaları açmadan kenar çubuğunu göstermeye ve gizlemeye, satırları çoğaltmaya, belirli bir satır numarasına gitmeye, yazım denetleyicisini açmaya ve – iyi – fikir elde etmeye kadar her şeyi yapmanıza izin veren bir dizi klavye kısayolu var. Atom gibi Sublime, ilk indirmeyi yaptıktan çok sonra yeni özellikler ekleyecek inanılmaz derecede aktif bir depoya sahiptir.

Bununla birlikte, burada sunulan diğer metin editörlerinin aksine, Sublime Text ücretsiz değildir. Bununla birlikte, 80$ ‘da lisans için büyük bir maliyet değildir ve bazı kullanıcılar için ekstra özellikler kesinlikle ödemeye değer.

Sublime Text’i buradan indirebilirsiniz

2. Atom

En İyi Metin Editörleri 2020

21. yüzyıl için hacklenebilir bir metin editörü

Platformlar arası
Elektron çerçevesine dayanarak
Büyük kurulum boyutu

Atom hayranları, Microsoft’ta 2018’de onu geliştiren şirket olan Github’u satın aldıklarında endişelendiler – ancak endişelenmek için bir nedenleri yoktu. Kendini “21. yüzyıl için hacklenebilir bir metin editörü” olarak tanımlayan Atom, hala parlak ve kesinlikle en özelleştirilebilir metin editörlerinden biri.

Platformdaki çok sayıda paket topluluğu tarafından geliştirildi – ve henüz mevcut olmayan bir şey varsa, arka ucunda CSS’yi düzenleyerek oluşturabilirsiniz.

Atom çapraz platformludur ve elektron çerçevesine dayanmaktadır, bu nedenle uygulamalarının hafif olmasını tercih eden aşağı yönlü kodlayıcılar 400 MB’lık kurulum ayak izinde durabilir.

Atom’u buradan indirebilirsiniz

3. Visual Studio Code

En İyi Metin Editörleri 2020

Microsoft’tan bir metin editörü

kişiselleştirilebilir
Çok sayıda entegrasyon
Kaynak kontrol araçları

Visual Studio Code (veya VScode) geliştiriciler arasında popüler hale geldi – zaten bir Microsoft ürünü olduğu gerçeğinden vazgeçmeyenler. Atom ve Sublime Text gibi, ek özellikler eklemek için pazarından indirilebilen çeşitli paketler ve ücretsiz uzantılar sunar – ve kod düzenleyicinin kendisi özelleştirilebilir.

Visual Studio Code, kendi terminalini ve hata ayıklayıcısını sporlar, lintingi destekler ve her türlü kaynak kontrol aracıyla entegrasyona sahiptir. Python geliştiricileri için en iyi IDE’lerden birini yaptığını düşünüyoruz, çünkü tamamlamaları öneriyor ve sınıflar ve yöntemler için belgeleri gösteren anında açılan pencereler sağlıyor.

Visual Studio Code’u buradan indirebilirsiniz

4. Espresso

En İyi Metin Editörleri 2020

Kafeinden daha verimli bir metin editörü

İyi tasarlanmış arayüz
İçeriği sürükleyip bırakabilir
Windows veya Linux sürümü yok

Espresso , adını verdiği kafeinli içecek gibi güçlü ve pürüzsüz, sadece Mac için muhteşem bir kod editörüdür. Bu metin düzenleyicisi, kullanıcılarına CSS’yi daha kısa sürede düzenlemelerine yardımcı olmakla ilişkilendirildi ve bu kısmen düzenleme arayüzüne bağlı.

Gerçek zamanlı düzenleme için tasarlanan, üzerinde çalıştığınız kodun çeşitli bölümlerini görmenizi sağlayan dosyalarınızı, kod düzenleyicinizi ve gezgininizi içeren üç sütuna ayrılmıştır. Pencerede düzenlenen her şey tarayıcıya yansıtılır – içeriği arka uçta gerçek zamanlı olarak görmek için Espresso’nun arayüzüne sürükleyip bırakabilirsiniz.

Espresso’yu buradan indirebilirsiniz

5. Brackets

En İyi Metin Editörleri 2020

Web tasarımcıları ve ön uç geliştiriciler için hazırlanmış bir metin editörü

Adobe Photoshop entegrasyonu
Gerçek zamanlı görselleştirme
Bedava

Bir başka ücretsiz açık kaynak editörü olan Brackets , bir tarayıcıda tasarım yapmayı kolaylaştırmakla ilgilidir. Web tasarımcıları ve ön uç geliştiriciler için baştan tasarlanan bu ürün, üzerinde çalıştığınız web sitesinin gerçek zamanlı olarak görselleştirilmesini ve değişikliklerin gerçek zamanlı olarak yansıtılmasını içeren çok çeşitli kodlama araçları sunar.

Köşeli ayraçlar Adobe tarafından geliştirilmiştir ve böylece kullanıcıların renkler, degradeler, yazı tipleri ve ölçümler gibi bilgileri doğrudan PSD dosyalarından temiz CSS olarak ayıklamasına olanak tanır. Bu nedenle, herhangi bir UI tasarımcısının cephaneliğinde olması gereken bir araçtır.

Brackets’i buradan indirebilirsiniz

6. Coda 2

En İyi Metin Editörleri 2020

Güzel bir kullanıcı arayüzüne sahip salt Mac metin editörü

Güzel kullanıcı arayüzü
Büyük eklenti deposu
Windows veya Linux desteği yok

Coda bir süredir var ve düzenli güncellemeleri gören bir yazılım paketinin parçası olan güzel bir kullanıcı arayüzüne sahip. Atom ve Sublime Text gibi, herkesin katkıda bulunabileceği patlayan bir eklenti deposuna sahiptir.

Temiz bir özellik, klipler ve yapılandırmalar da dahil olmak üzere çalışma ortamınızı, üzerinde çalıştığınız diğer cihazlarla senkronize etme yeteneğidir, böylece yerinizi asla kaybetmezsiniz. Uygulamanın Mac sürümü, hareket halindeyken kod ve nokta sorunlarını kontrol etmenize ve düzenlemenize olanak tanıyan bir iOS tamamlayıcı sürümü ile tamamlanmaktadır.

Coda’yı buradan indirebilirsiniz

7. Notepad++

En İyi Metin Editörleri 2020

Tam özellikli, sade ve hızlı bir metin editörü

Sekmeli belge arayüzü
Otomatik kaydetme özelliği
Sadece Windows’ta

Listemizdeki diğer çözümler gibi Notepad ++ da herkesin katkıda bulunabileceği açık kaynaklı bir projedir. Birçok programcının IDE’lerinin yüklenmesini beklemek zorunda kalmadan kodu hızlı bir şekilde görmek ve FTP istemcilerinden bir kerelik snippet’leri yapıştırmak zorunda kaldığında yalnızca açmak için indirdiği ücretsiz bir metin editörüdür. Bu nedenle, Atom ve Sublime Text ile birlikte kullanılır (hatta yerine).

Özellikleri arasında sekmeli bir belge arayüzü, makrolar ve eklentiler için destek ve dosyaları başka bir konuma kaydetme seçeneği sunmadan önce dosyaları otomatik olarak geçici olarak kaydeden otomatik kaydetme işlevi bulunur.

Notepad++’ı buradan indirebilirsiniz

8. Vim

En İyi Metin Editörleri 2020

Her yerde bulunan metin editörü

Çok çeşitli platformları destekler
Kapsamlı komut seti
Geniş eklenti dizisi
Dik öğrenme eğrisi

VIM bir canavardır; listemizdeki diğer girişlerden tamamen farklı bir canavar, dik bir öğrenme eğrisine sahiptir ve ustalaşmak için klavye kısayollarını öğrenmeye ciddi zaman ayırmanız gerekir. Metin düzenleyicinin geniş komut kümesi, nasıl erişeceğinizi öğrendiğinizde otomatik düzeltme, hata listesi, derleyici ayarlama, otomatik sözdizimi ve HTML’ye dönüştürme özelliklerini içerir.

Değiştirme, otomatik tamamlama ve sözdizimi için öneriler de dahil olmak üzere işlevsellik ekleyen diğer eklentiler bulunabilir – program kodları için yazma kodunu kolaylaştırmaya yardımcı olan her şey. Başka bir deyişle, VIM’in neyi başarmaya çalıştığınızı anlamasına yardımcı olmak için saatler ayırırsanız, karşılığında 10 kez size yardımcı olacaktır.

Vim’i buradan indirebilirsiniz

9. BBedit

En İyi Metin Editörleri 2020

Zaman kazandıran çeşitli özelliklere sahip bir metin düzenleyici

Hızlı ve kullanışlı
Metin tamamlama
Windows veya Linux desteği yok

Kodlama için çeşitli profesyonel özelliklerle tamamlanan BBedit , ağır hizmetlerin yanı sıra basit kodlama projelerini de ele alabilen macOS kullanıcıları için ilgi çekici bir seçimdir. Birçok programcı, hızı ve rahatlığı için BBedit’i seçer. Örneğin bir özellik, size büyük bir metin parçası kopyalama ve BBedit açıldığında anında yeni bir belgede görünme seçeneği sunar.

Bu, bir kez yaparsanız neredeyse hiç zaman kazandıramaz, ancak kodu gün boyunca kopyalarken, yapıştırarak ve değiştirirken, bu saniyelerin tümü toplanır. BBedit’in diğer özellikleri arasında metin tamamlama (semboller ve kırpmalar için tamamlama önererek kodlamayı hızlandıran); kod katlama; Evrensel Stags desteği. Ayrıca, Git ve Subversion’a erişimi entegre ederek revizyon kontrolü altındaki kaynak dosyalarla şeffaf bir şekilde çalışmanıza olanak tanır.

BBedit’i buradan indirebilirsiniz

10. Ultraedit

En İyi Metin Editörleri 2020

Büyük metin dosyalarını kolayca işleyebilen bir metin düzenleyici

Büyük metin dosyalarını işleyebilir
Birden çok programlama dili desteği
1 lisans ile 3 adet cihazda kullanabilme

Ultraedit , gigabaytı aşan büyük metin dosyalarını düzenlemek için uygun güçlü bir metin editörüdür. Metne ek olarak, PHP ve Javascript’ten HTML’ye kadar çok çeşitli programlama dillerini düzenlemek için kullanılabilir.

Ultraedit, üzerinde çalıştığınız projeyi yönetmenize yardımcı olmak için ayarlanabilen son derece özelleştirilebilir sütun tabanlı bir arayüze sahiptir ve bu listedeki diğerleri gibi, otomatik tamamlama, Bulma gibi çok çeşitli eklentiler ve özelliklerle birlikte gelir Dosyalar, Şablonlar ve hata ayıklama. Ayrıca, ek hız ve tam kontrol için şık özel klavye kısayolları oluşturma olanağı sağlar.

Ultraedit’i buradan indirebilirsiniz

2020’deki en iyi metin editörlerini böylece sıralamış olduk, diğer gelişmeler için bizi takip etmeyi unutmayın!

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir