Kapatmak için ESC'ye basın

1 Milyon Yazılımcı projesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Peki 1 milyon yazılımcı projesine nasıl başvuru yapılır, eğitimlere nasıl kayıt olunur? Merak edilen tüm soruların yanıtlarını veriyoruz. Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın detaylarını açıkladığı 1 Milyon Yazılımcı projesine başvuru nasıl yapılır anlatıyoruz.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

20 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan 1 Milyon Yazılımcı projesi için başvuru ve kayıt süreci başladı. 1 Milyon Yazılımcı projesinde çevrimiçi eğitim mantığı ile yazılım eğitimleri ücretsiz olarak verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde başlatılan 1 Milyon Yazılımcı projesi ile ilgili detaylar, 21 Nisan’da ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Peki devlet destekli 1 Milyon Yazılımcı projesine nasıl başvuru yapılır, nasıl kayıt olunur, proje kapsamında ihtiyaç duyulan pozisyonlar neler, eğitimin içeriğinde neler var? Gelin tüm bu sorulara birlikte bakalım.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne Başvuru Nasıl Yapılır?

  1. : Buradaki bağlantıdan T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesine gidin.
  2. : Üyeliğiniz yok ise Kayıt Ol butonuna tıklayarak kayıt oluşturun.
  3. : Kullanıcı Kayıt ekranında eski veya yeni kimlik bilgisi ile kayıt olma seçeneklerinden size uygun olanı seçin.
  4. : Kimlik bilgilerinin ardından e-Posta, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir ve Çalışma Şekli alanlarını doldurun.
  5. : Kayıt ol butonuna tıklayın.
  6. : e-Postanıza gelen aktivasyon bağlantısına tıklayın. (Aktivasyon linki, başvurunuz onaylandığı takdirde gelecektir.)
  7. : Şifrenizi belirleyin ve işleminiz tamam.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

1 Milyon Yazılımcı Projesi’nde Eğitim Nasıl Alınacak? Proje İçerisinde Hangi Alanlarda Ders Alınabilecek?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre proje kapsamında genç yazılımcı adayları, BTK’nın eğitim portalı üzerinden eğitim alacaklar. Şu anda 13 kategori içerisinde 46.742 dakikadan oluşan toplamda 31 eğitim videosu hazır durumda. Çevrimiçi eğitim portalında Big Data (Büyük Veri), Block-Chain (Blokzincir), Office programları, Algoritma, Siber Güvenlik Veri Tabanı, Web Programlama ve Oyun Programlama alanlarındaki dersler şu anda ulaşılabilir durumda.

1 Milyon Yazılımcı Projesi Kapsamında İstihdam Nasıl Sağlanacak?

Yazılımcı adayı gençlerin proje kapsamında aldıkları eğitim, hazırlayacakları özgeçmişlerine otomatik olarak eklenecek. Bu özgeçmişler de tüm firmaların erişimine açık olan bir havuzda toplanacak. Bu sayede yazılımcıya ihtiyacı olan firmalar ve şirketler buradan yazılımcı adaylarının özgeçmişlerine bakacak ve aradıkları yazılımcıyı kolayca bulabilecekler.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

Proje Kapsamında Eğitim Alan Kişiler Hangi Alanlarda İş Bulabilecek?

1 Milyon Yazılımcı projesi kapsamında eğitimini bitiren yazılımcı adayları, şu alanlarda iş bulma imkanına sahip olacak: İş Analisti, Network Uzmanı, Test Uzmanı, Web Tasarım Uzmanı, Bilgi Güvenliği Uzmanı, Siber Güvenlik Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı, Yardım Masası uzmanı ve benzeri iş grupları.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

BTKAkademi ve 1Milyonİstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTKAkademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacak. CV havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacak.

1 Milyon Yazılımcı Projesine Başvuru Nasıl Yapılır

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • birmilyon yazılımcı fikri güzel , aslında hindistandan çok iyi yazılımcılar çıkıyor . Eğitim almakta fayda var en azından kendinizi bu alana ilgili iseniz geliştirme anlamında olabilir sonrasında başvuran ve eğitimi tamamlayan bir milyon kişiye devlet bünyesi içerisinde bir iş imkanı tanımlanacak mı o da ayrı bir soru işareti . Başvuranlardan bir kısmının eleneceği düşüncesi içindeyim pek çok insanımız başvurunun kolaylığı ve sonrasında eğitime devam edememe nedenleri ile sistemden otomatik düşecektir. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak ve bu tür aktiviteler bize neler kazandıracak göreceğiz.

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir