Kapatmak için ESC'ye basın

Otonom sürüş sistemleri otomotiv üreticileri tarafından önemsenmeye başladı. 2009 yılından bu yana sürüş destek sistemlerini araçlarından eksik etmeyen Mercedes-Benz, yeni otopilot sistemi Drive Pilot ile ilgili açıklama yaptı.

Mercedes-Benz Yeni Otopilot Sistemini Tanıttı: Drive Pilot

Tesla‘nın geliştirmiş olduğu sürücü destek sistemleri ve otopilot sistemi Mercedes-Benz gibi birçok firmanın bu konuda çalışma yapması için ilham kaynağı oldu. Mercedes-Benz, benzer bir sistem geliştirdiğini açıkladı.

Mercedes-Benz, 2009 yılında kamera tabanlı güvenlik sistemleri kullanmaya başladı, trafik ışığı tanıma ve şerit tutma destek sistemleri sunmak için 2013’te stereo kameralara, acil frenleme özelliği için alan derinliği ve yaya tanıma özelliğine geçiş yaptı.

Gelişmiş sürücü destek sistemleri, genellikle otoyollarda olmak üzere sınırlı koşullar altında direksiyon, fren ve hızlanma desteği sağlıyor.  Fakat Mercedes, halkın hala deneysel sistemleri test etmesine izin vermiyor.

Seviye 3 otopilot sistemi için uluslararası onay almak isteyen şirket, onlarca yıllık gelişmiş sürücü destek sistemi deneyiminin de altını çiziyor.

Distronic Sistemin Yenilenmiş Hali

Mercedes-Benz'den Yeni Otopilot Sistemi: Drive Pilot

Gelecek yıl Drive Pilot sistemini piyasaya sürmeyi planlayan Mercedes, bu sistemin 2013 yılında piyasaya sürülen Distronic sisteminin evrim geçirmiş hali olarak tanımlıyor. Distronic sisteminde, aracı öndeki araçla belli bir mesafede ve şeritte tutmak için, bazı kameralar ve radarlar kullanılıyordu.

Bilgisayarların insanlardan daha hızlı kazadan kaçınma reflekslerine sahip olması nedeniyle kazaları büyük ölçüde azaltabilecek bir adım olan sistemin yakında çalışmalara başlanması bekleniyor.

Drive Pilot‘a, bir LIDAR sensörü eklenecek. Bu, toplanan çapraz referans verilerini, ultrasonik sensörler, yüksek çözünürlüklü haritalama, radar ve kameralar tarafından toplamasına olanak sağlayacak.

Yeni bir yasa çıkarılırsa, önümüzdeki yılın ortasında Almanya‘daki otoyollarda çalışmaya başlanacak.

https://www.autoblog.com/2020/10/31/mercedes-benz-drive-pilot-automated-driving-vs-tesla/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir