Kapatmak için ESC'ye basın

Apple Analisti Neil Cybart, Apple’ın iPhone kullanıcısı an itibariyle 1 milyarı aştığını belirtti.

Above Avalon internet sitesinde yeni bir yazı paylaşan Cybart, Apple’ın geçtiğimiz ay toplamda 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaştığını tahmin ettiğini açıkladı.

Apple, 2018 yılı itibarıyla iPhone satış adedini açıklamayı bıraktığından bu yana iPhone’ların kaçar adet sattığını tam olarak bilmiyoruz. Spekülasyonlar, Apple‘ın 2018 yılında iPhone satışlarında zirveyi gördüğü ve iPhone satışları düşüşe geçtiği için bu zamanlarda açıklamayı bıraktığını belirtti.

Cybart‘a göre iPhone satışlarında düşüşte olması, Apple için işlerin kötüye gittiğini göstermiyor. Cybart, Apple’ın Wall Street’teki yatırımcıların iPhone satışlarına bakarak yanlış anlamlar çıkarılmasına sebep olduğunu bu nedenle satış adedi açıklamayı bıraktığını çünkü iPhone kullanıcı sayısının satış miktarıyla ölçülemeyeceğini açıkladı.

Cybart‘a göre Android‘den iPhone‘a geçen kullanıcı sayısı, mevcut iPhone’unu yükseltenlere göre oldukça az. Bu nedenle Apple’ın sadık bir kullanıcı kitlesi olduğunun söylenebileceğini ifade eden Cybart, satış adedinin ikinci el iPhone alış satışlarını ya da aile içi iPhone takasının tahmin edilerek hesaplandığını kaydetti.

Apple‘ın 2019 mali yılı başında 900 milyon iPhone kullanıcısına sahip olduğu biliniyor. Aradan geçen süre ve o günden bu güne tanıtılan iki iPhone ailesini baz aldığımızda 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaşıldığı yönündeki tahminin gerçek olma ihtimalinin epey yüksek olduğu söylenebilir.

https://9to5mac.com/2020/10/27/a-billion-iphones/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir