Kapatmak için ESC'ye basın

macOS Big Sur, birkaç küçük dokunuşlar ile Mac işletim sistemine yenilenmiş bir tasarım getiriyor. Daha hafif ve modern bir görünüme geçen bu macOS Big Sur beta 7 ile birlikte iOS cihazlardakine benzeyen ve temel sistem kontrollerini parmaklarınızın ucuna getiren özelleştirilebilir yeni bir Kontrol Merkezi var.

macOS Big Sur Beta 7 Geliştiricilere Sunuldu, Yenilikleri Neler?

Bildirim Merkezi, birden fazla boyutta mevcut olan iOS tarzı widget’larla yeniden tasarlandı, ayrıca neler olup bittiğini görmeyi kolaylaştırmak için artık uygulamaya göre gruplandırılan daha etkileşimli bildirimler var. Safari daha hızlandırılmış ve güç tüketimi daha az seviyelere gelmiş bulunmakta, ayrıca Safari’yi kişisel kullanım ihtiyaçlarınıza daha uygun hale getiren Okuma Listesi ve iCloud Eşzamanlı Sekmeleri içeren duvar kağıtları ve bölümlerle özelleştirilebilen yeni bir başlangıç ​​sayfası mevcut.

Sekmelerin tasarımı yeniden düzenlendi ve yerleşik bir dil çeviri özelliği geldi, Chrome ve FirefoxUzantıları artık Safari’ye taşınabilir. ek olarak YouTube artık 4K video oynatmayı destekliyor. Daha fazla gizlilik için bir uzantının hangi sitelerle çalışacağını bu beta ile kullanıcılara seçme imkânı sunulacak. Gizlilikten bahsetmişken, yeni gelen Gizlilik Raporu özelliği, web sitelerini ziyaret ettiğinizde Safari’nin engellediği izleyicileri görebilmenizi sağlıyor.

Mesajlar, sabitlenmiş konuşmalar, bahsetmeler, satır içi yanıtlar ve Memoji oluşturma desteği ile iOS’taki Mesajlar uygulamasına daha çok benzer. Ayrıca yerleşik arama özelliği, uygulamada bağlantıları, fotoğrafları ve konuşmaları bulmayı kolaylaştırmak için düzenlendi.

MacOS Big Sur’un üçüncü beta sürümünde Apple, Sistem Tercihleri’ndeki Pil bölümündeki pil simgesini değiştirerek tasarımı daha temiz ve akıcı görünecek şekilde iyileştirdi. Apple’ın bütün işletim sistemlerinde, betalarda Müzik uygulaması simgesi artık beyaz renk yerine kırmızı rengi tercih edildi. Müzik uygulaması, yeni bir tasarım ve müzik uygulamasının içindeki butonlara ve simgelere de renk değişiklikleri getirildi.

macOS Big Sur Beta 7 Geliştiricilere Sunuldu, Yenilikleri Neler?

Apple, güvenilir kaynaklar tarafından oluşturulan dikkat çekici konumlar, restoranlar gibi yerler için Etrafa Bak, Kılavuzlar ve iç mekân haritaları özelliğini destekleyecek şekilde Haritalar uygulamasını yeniden tasarladı. Haritalar, iPhone’a gönderilebilecek bisiklet rotaları ve elektrikli araçlara yol tarifleri oluşturmak için artık kullanılabilir. Haritalar için paylaşılan ETA güncellemeleri artık Mac’te görüntülenebilir.

  • Fotoğraflar’a daha geniş özellikli bir Rötuş aracı geldi.
  • Apple Music’in “Sizin İçin” kısmı “Şimdi Dinle” kısmı ile değiştirildi.
  • “HomeKit Güvenli Video” kameralarına Yüz Tanıma ve Aktivite bölgeleri özellikleri eklendi.
  • Siri, daha öncekinden daha geniş bir yelpazedeki soruları yanıtlayabiliyor.

Gelecekte macOS Big Sur App Store, bir uygulamanın topladığı bilgilerle ilgili net bilgilerle kullanıcıların gizlilik uygulamalarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak ve macOS Big Sur’u yükledikten sonra arka planda başlayıp daha fazlasını tamamlayan daha hızlı güncellemeleri göreceksiniz.

https://www.macrumors.com/2020/09/17/apple-seeds-macos-big-sur-beta-7/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Macos gerçekten çok ciddi yenilikler getiriyor. Açıkçası kullanmaktan çok memnunum. Macos big sur 7 yenilikleri hakkında detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim.

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir