Kapatmak için ESC'ye basın

Google Chrome Güncellemeleri Durduruluyor! Google Chrome Güncellemeleri Neden Durduruluyor?

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlerine kapanan insanlar evden çalışma modeline geçti. Google, Chrome tarayıcı yazılımının mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamak adına yeni özellikler eklemeyi durdurmaya karar verdi.

Chrome ve Chrome OS’un Geliştirilmesi Neden Durduruldu!

Google Developers attığı tweet ile konuyla ilgili açıklamada bulundu. “Düzenlenmiş evden çalışma programları yüzünden Chrome ve Chrome OS sürümlerinin durakladığını” neden olduğunu kabul etti.

Google Chrome Koronavirüs

Güvenlik ile İlgili Güncellemelere Öncelik Veriliyor

Hedeflerinin onlara güvenen herkes için istikrarlı, güvenli ve güvenilir olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Google, sadece şimdilik “güvenlikle ilgili güncellemelere öncelik vereceğiz.” diyerek bunlardan bazılarının Chrome 80’de yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

Google, bu günlerde Chrome’da işlerini yapanlar için hayatı daha zor hale getirebilecek hatalar ile kullanıcılarını riske atmak istemiyor.

Bu aralar yeni özellik güncellemeleri gelmeyecek gibi görünüyor. Chrome 81 sürümü şu anda beta testinde. Bu yüzden Google’ın düzenli güncellemeleri ne zaman tekrar başlatmayı planladığı belirsiz.

Bu haftanın başlarında Google, Corona virüsü salgınından dolayı ofis içi personellerini evlerine gönderdiği için Android uygulama incelemelerinin daha uzun sürebileceğini belirtti. Elbette aynı durum YouTube için de geçerli. YouTube da, personelini korumak için önlemler alarak içerik denetlemesini devam ettirmek için AI algoritmalarına (makine öğrenmesi) güveneceğini söylemişti.

Ne Zamana Kadar Sürecek?

Google’ın ve diğer teknoloji şirketlerinin çoğu artık evden çalışırken ve bu krizin etkisi önümüzdeki haftalarda daha net hale geleceğinden, gelecekte bu duyurulardan daha fazlasını göreceğiz gibi duruyor.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Chrome’a çok fazla yani hiç olmadığı kadar ağırlık bindiğini fark eden Google mühendisleri, Chrome ve Chrome OS için yeni özellikler getiren güncellemeleri geçici olarak askıya almaya karar verdi.

Milyonlarca insanın evinde vakit geçirmesiyle internette geçirilen zamanda hatırı sayılır bir artış yaşanırken, Google tarafında ise kullanıcıların sorun yaşamaması adına yeni özelliklerin sadece bir süreliğine devreye sokulmaması kararı alındı. Chrome ve işletim sistemi Chrome OS için sık sık yeni özellikleri aktif hale getiren ve kullanıcıların beğenisine sunan Chrome’da sıklıkla yeni özelliklerle karşılaşılması zor değildi. Ancak koronavirüs salgını sürecinde Google bu yeni denemelerden bir süre uzak durmak niyetinde.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir