Kapatmak için ESC'ye basın

YouTube Müzik uygulamasının kullanıcıların bir süredir beklediği çoklu kişilerin müzik listelerini kullanabileceği yeni ortak çalma listesi özelliği kullanıma sunuldu. 

Spotify ve deezer gibi rakiplerine yetişmeye çalışan uygulama için Google Play Müzik uygulamasına da son verilmişti. Şimdi de YouTube Müzik uygulamasında farklı kişilerin aynı çalma listesini hazırlayıp, düzenleyebilmesini sağlayan ortak çalma listesi özelliği aktif hale geldi.

Kullanıcılarla Birlikte Liste Oluşturma

Ortak Çalma Listesi Oluşturma özelliği, Google tarafından Play Müzik sona erdirilirken açıklanan özellikler arasında yer alıyordu. Daha önce de yeni sürümün APK’sında bu özelliğin izleri bulunmuştu.

YouTube Müzik uygulaması son dönemde uygulama içinde şarkı sözlerini görebilme, sanatçıların küratörlüğünü yaptığı listeleri görme ve kendi müziğinizi yükleme özelliklerine de kavuşmuştu.

Ortak Çalma Listesi Özelliği Nasıl Kullanılır?

Yeni özelliği kullanmak oldukça basit, kolayca çalma listelerini düzenleyebiliyorsunuz. Yapmanız gerekenler:

  • Uygulamayı açın
  • Listelerinizden birine basılı tutun
  • “Düzenle” tuşuna basın

Burada yapabilecekleriniz ise şu şekilde:

  • Çalma listelerinin isimlerini değiştirebilmek
  • Tanım oluşturmak
  • Gizlilik ayarlarını değiştirmek
  • Küratör/Katılımcı eklemek

YouTube Music'e Yeni Özellik Geliyor

Yani bu özelliği kullanarak çalma listesini düzenleyebilecek kişileri seçebiliyorsunuz. Liste sahibi izin vermedikçe birisi gidip bir başkasının listesini kesinlikle değiştiremiyor. Ortak liste hazırlamak istediğiniz kişilere gönderebileceğiniz ve daha sonra devre dışı bırakabileceğiniz bir de bağlantı bulunuyor.

YouTube Müzik kullanıcıları, Spotify gibi rakiplerde bulunan bu özelliğin gelmesini uzun zamandır bekliyordu. Son olarak Google Play Müzik kullananlar, bu dönemde listelerini sıkıntısız şekilde YouTube Müzik uygulamasına taşıyabilir.

Ayrıca, Play Müzik sitesi Eylül ayının sonunda kapatılacak.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir