Kapatmak için ESC'ye basın

Çevrimiçi müzik platformlarında rekabet hız kesmiyor. Şirketler kullanıcıların ilgisini daha fazla çekebilmek adına uygulamalarını sürekli olarak güncelliyor. Öne çıkan rakipler ise elbette Spotify ve Apple Music. Peki bu platformlardan en çok hangisi kullanılıyor? Tahmin etmek zor değil ancak rekabet kızışırsa sıralamalar her an değişebilir.

Apple Music Giderek Büyüyor

Apple Music, dünyanın en popüler müzik platformu servislerinden biri haline geldi. Counterpoint Research‘ta yer alan yeni bir rapora göre, Apple Music, Spotify’dan sonra en popüler ikinci müzik hizmeti. Küresel müzik platformları, 2019 yılında yıllık yüzde 32 büyüyerek toplam 358 milyon abone topladı.

Spotify, toplam gelirlerde yüzde 31’lik payı ve toplam ücretli aboneliklerde yüzde 35’lik payı lider konumunu korurken, Apple Music, sektördeki toplam gelirlerde yüzde 24’lük payı ile ikinci sırada yer aldı. Apple göre, bu büyümede podcast’lere olan artan ilginin katkısı büyük. Bunun yanı sıra fiyat rekabeti de büyük etken. Şirket, işi büyütmeye son derece odaklanınca abonelerini her yıl yüzde 36 oranında büyüttü.

Apple Music Spotify'a Yetişiyor

Apple Music, Kullanıcılarına Yönelik Geliştirmelere Devam Ediyor

Araştırma Analisti Abhilash Kumar, Spotify’ın promosyonlar ve özel içerikle en üst sıralarda yer almayı başarırken, Apple’ın kişiselleştirilmiş çalma listeleri ve yeni uygulama özellikleriyle hızla sıraya girdiğini söylüyor.

Abhilash Kumar, konuyla ilgili olarak “Spotify, üç ay boyunca ücretsiz Spotify Premium gibi promosyon etkinlikleri, fiyat indirimleri, özelleştirilmiş kampanyalar ve özel içerik ile en üst noktasını korudu. Amazon, Apple, Google gibi teknoloji devleri de müzik akışına odaklanmaya başladı. Spotify’a sıkı bir rakip olmak için kollarını sıvayan Apple Music ise, karanlık mod ve küratörlü çalma listeleri gibi geliştirmeler ile uygulamalarda iyileştirmeler yapıyor.” ifadelerinde bulundu.

Counterpoint Research, çevrimiçi müzik aboneliklerinin, 2020 yılı sonuna kadar yıllık yüzde 25’ten fazla olmasıyla 450 milyon aboneyi aşacağına inanıyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Es iyisi Spotify bence Apple Telefonun yoksa kulanamicaksin bence o yüzden Spotify kullaniyorum.
    Telefonum Apple ama yinede sizlerce düsünceniz ney?

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir