Kapatmak için ESC'ye basın

Hintli akıllı telefon üreticisi Lava, bazı akıllı telefon benzeri özelliklere sahip yeni bir özellikli telefonu piyasaya sundu. Lava Pulse adlı özellikli telefon, kalp atış hızı ve kan basıncı sensörü gibi özelliklere sahip. Ek donanıma rağmen, telefon hala makul bir şekilde ₹1.599 (21.33 dolar) olarak fiyatlandırılıyor. Cihaz, Amazon gibi mağazalarda satışa sunulacak.

Lava Pulse üzerindeki kalp atış hızı sensörünün doğruluğu henüz test edilmemiş olsa da, geçmişte Samsung’un Galaxy amiral gemisini içeren birinci sınıf akıllı telefonlarda bu tür özellikler bulunurdu. Şirkete göre, Lava Pulse’un sensör okumaları, dijital elektronik Nabız ve Kan basıncı ölçüm cihazlarına benzer olduğu doğrulanmış.

Yeni Lava Pulse, kullanıcının parmağını sensöre yerleştirmesinden ardından kalp atış hızını ve tansiyonu ölçmeye başlıyor. Kullanıcı ayrıca sağlık istatistiklerine telefondan ulaşabilir ve isterse başkalarıyla paylaşabilir.

Lava, Piyasaya Kalp Atışı ve Kan Basıncı Ölçebilen Telefon Sundu

Telefon, polikarbonat gövdeye sarılmış 2,4 inçlik bir ekrana sahip. Kullanıcı, cihazda 32GB’a kadar hafıza kartı kullanabilir. Batarya 1800 mAh ile geliyor ve süper batarya modu kullanarak telefonu normalden daha fazla kullanabilir. Firmanın iddiasına göre, bu mod ile telefon tek bir şarjla 6 güne kadar dayanıyor.

Diğer özellikler arasında kablosuz FM radyo, çift SIM desteği ve otomatik arama ses kaydı bulunuyor. Lava, telefonun 1 yıllık değiştirme garantisi ile geleceğini de vaat ediyor.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/lava-launches-feature-phone-with-heart-rate-blood-pressure-sensor-priced-below-rs-2000-11597925807078.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir