Kapatmak için ESC'ye basın

Google Haritalar’da son 15 yılda sürekli değişiklikler yapıldı. Google, Haritalar’ın doğruluğunu geliştirmeye devam ediyor. Şirket, şimdi daha ayrıntılı renk kodlaması kullanarak bir araziyi doğru bir şekilde gösterecek yeni bir değişiklik sundu. Önceden Google Haritalar’da arazi türüne ve etrafındaki bitki örtüsüne bağlı olarak genel bir renk şeması kullanıyordu.

Yeni görsel iyileştirmeler haritaya daha fazla ayrıntı getiriyor. Şirket, bunun sanal olarak keşfederken veya bir ziyareti planlarken bir alanın neye benzediğini anlamayı kolaylaştıracağını iddia ediyor.

Google Haritalar, dünyanın yüzde 98’inden fazlasının yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerine sahip. Yeni algoritmik renk haritalama tekniği ile, bu görüntüleri küresel ölçekte bir alanın daha kapsamlı ve canlı bir haritaya dönüştürmeyi planlıyorlar. Yeni güncelleme ile haritalar, farklı renklerde kurak sahiller, çöller, mavi göller, nehirler, okyanuslar ve vadiler gibi doğal özellikleri ayrıntılı gösterecek. Şirket, kullanıcının bir yerin ne kadar yemyeşil olduğunu bir bakışta bildiğini ve hatta dağların zirvelerinde kar örtüsü olup olmadığını görebildiğini iddia ediyor.

Google Haritalar‘da 100 milyon kilometrekarelik arazi veya 18 milyar futbol sahasını kapsayan 220 ülke ve bölge mevcut. Bu gelen güncelleme, en büyük metropol alanlarından tutun küçük kırsal kasabalara kadar destekliyor.

Google Haritalar Yeni Güncelleme İle Artık Daha Detaylı

Google Haritalar’ın Yeni Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Google, özellikle kurak, buzlu, ormanlık ve dağlık bölgelere bakarak uydu görüntülerinden doğal özellikleri belirlemek için bilgisayarlı görü (computer vision) kullanır. Daha sonra bu özellikleri analiz ederler ve onlara HSV renk modeline bir dizi renk atarlar. Örneğin, yoğun şekilde kaplanmış bir orman koyu yeşil olarak sınıflandırılabilirken, düzensiz çalılıklardan oluşan bir alan yeşilin daha açık bir ton olarak görünebilir.

Renk eşlemesinin dışında kullanıcılar, ölçeklenecek bir yolun doğru şeklini ve genişliğini gösteren oldukça ayrıntılı sokak bilgilerini görebilecekler. Ayrıca, kaldırımların, yaya geçitlerinin tam olarak nerede olduğunu da görebilirsiniz. Tekerlekli sandalye veya bebek arabası gereksinimleri gibi erişilebilirlik ihtiyaçlarınız varsa böyle önemli bilgileri görülebilecek.

Google Haritalar Yeni Güncelleme İle Artık Daha Detaylı

Google, önümüzdeki aylarda ayrıntılı sokak haritalarını Londra, New York ve San Francisco’da sunmaya başlayacaklarını açıklıyor ve zamanla daha fazla şehir ile işi genişletmeyi planlıyor.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/google-maps-will-get-more-colourful-accurate-with-upcoming-update-11597829230291.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir