Kapatmak için ESC'ye basın

Google, Koronavirüs için bilgilendirmek amacıyla Web Sitesi Yayınladı

Google, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve insanları bilgilendirmek amacıyla bir web sitesi kurdu.

Pandemi olarak ilan edilen virüsün yayılma oranı artış gösterirken dev şirketler de üzerine düşeni yapmak için projeler geliştiriyor. Örneğin Microsoft, dünya genelinde işleyen COVID-19 takip haritası yayınlamıştı. Ve WhatsApp ise Koronavirüs ile mücadele için bir bilgi işlem merkezi kurmuştu. Google yaptığı açıklamada, COVID-19 rehberlik ve testlerle ilgili temel bilgiler hakkında halkı bilgilendirmek için bir web sitesi hazırladığını belirtti.

Bu web sitesinde ölümcül salgın ile ilgili kaynaklar ve bağlantılar detaylandırılıyor. Google, web sayfasının şu an için dil seçeneğinin az olduğunu, birkaç gün içinde daha fazla dilde ve ülkede kullanılabileceğini söyledi.

“İnsanlar bilgi, güvenlik ve önleme ipuçlarının yanı sıra ilgili bireyler, eğitimciler ve işletmeler için daha fazla kaynak bulabilirler. Bugün ABD’de başlatılan site, önümüzdeki günlerde daha fazla dilde ve ülkede kullanılabilecek ve daha fazla kaynak kullanılabilir hale geldikçe web sitesini güncelleyeceğiz. Diğer ürünlerimiz ve girişimlerimizle birlikte, bu kaynakların insanların sordukları sorulara cevap bulmalarına ve ihtiyaç duydukları yardımı almalarına yardımcı olacağını umuyoruz.”

Web sitesinde ülkelere göre onaylanmış vakaları gösteren küresel bir harita, yardımcı olabilecek konular hakkında bol miktarda bilgi ve ayrıca iyi hissettiren YouTube videoları yer alıyor. Google, yeni web sayfası için WHO ve CDC gibi yetkili kaynaklardan bilgi aldığını vurguluyor.

Yayınlanan web sayfasına gitmek için tıklayınız.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir