Kapatmak için ESC'ye basın

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone olmak üzere Türkiye’nin önde gelen operatör firmaları, bayramın ilk gününde yaşanan yoğunluk nedeniyle hizmet veremez hale geldi. Sosyal medya kullanıcıları, yaşanan problem nedeniyle servis sağlayıcılarına ateş püskürdü.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı yüzünden bayramı evde geçirecekler, bayramın ilk günüyle birlikte soluğu cep telefonlarının başında aldı. Bayram nedeniyle ailesini ve sevdiklerini aramak isteyen milyonlarca vatandaş, yaşanan yoğunluk nedeniyle hatlar çökme noktasına gelince sevdiklerini arayamaz hâle geldi.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone olmak üzere Türkiye’nin önde gelen operatörlerinde yaşanan bu sıkıntı, kısa sürede sosyal medyanın gündemi hâline geldi. Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformunda kullanıcılar, operatörleri adeta topa tuttu.

Operatörler Çöktü mü, Niye Arayamıyorum?

Operatörler, Bayramın İlk Günü Çökme Noktasına Geldi

Hizmet sağlayıcılarında meydana gelen arıza ve sorunları gerçek zamanlı olarak gösteren Downdetector verilerine baktığımızda, özellikle Turkcell ve Türk Telekom müşterilerinin sorundan daha fazla etkilendiğini görebiliyoruz. Öte yandan operatör problemlerinin en sık yaşandığı iller arasındaysa sizlerin de tahmin edebileceği gibi İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre bölgeler yer alıyor.

Operatör şirketleri tarafından henüz konuya dair yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Bu süreçte herhangi bir gelişme yaşanırsa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Bayramın ilk gününün erken saatlerinden beri aksayan mobil hatlar, saatin ilerlemesiyle birlikte tamamen durma noktasına geldi. Olayın hâlen daha çözülememesi ve giderek daha çok kullanıcıyı etkilemesiyse birçok kişiyi sinirlendirmeye yetti. Sosyal medyanın diline düşen operatör firmalarını kimileri esprili tarzıyla, kimileri de oldukça sert bir şekilde eleştirdi.

Yazıya aşağıdakiler ekleme yapıldı.

Türk Telekom Saat 15:57 Civarı

Türk Telekom Downdetector 15:57

Turkcell Saat 15:57 Civarı

Turkcell Downdetector 15:57

Vodafone Saat 15:57 Civarı

Vodafone Downdetector 15:57

https://www.webtekno.com/turkcell-vodafone-turk-telekom-coktu-mu-h93177.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir