Kapatmak için ESC'ye basın

Google, Chrome 86 ile otomatik doldurma özelliğini güvenlik için bazı değişikliklere başvuruyor.

Google, Chrome internet tarayıcısı için bu yılın sonunda sunmayı planladığı özellikleri duyurdu. Bunlara değineceksek, kullanıcı verilerini potansiyel olarak güvenli olmayan formlara karşı koruyacak bir güvenlik amaçlı özellik. Google, Chrome 86 sürümünde riskli formlarda “otomatik doldurma” özelliğini pasif hale getirecek. Bu, form göndermek için HTTPS kullanmayan yani karışık HTTPS kullanan web sitelerindeki formlarda gerçekleştireceği ifade ediliyor. Daha önce bu tarz sitelerin sadece adres çubuğundaki bir kilit simgesiyle belirtildiğini not olarak düşünelim.

Google, kullanıcıların benzersiz şifreleri yeniden kullanmak yerine girmelerine yardımcı olduğunu iddia ettiği için, Chrome şifre yöneticisi yine de kullanıcı adı ve şifre gerektiren formlar üzerinde çalışmaya devam edecek.

Otomatik doldurmayı pasif yapmanın yanı sıra, metin alanının altına sayfanın güvenli olmadığını belirten bir uyarı eklenip, kullanıcı formu gönderdikten sonrada, tam ekran olarak bir uyarı ile bilgilerinin riske girebileceği konusunda uyarılacak.

Mobil cihazlar için de ufak bir özellik duyuruldu. Şu anlık beta kanalındaki Chrome 85 için sunulan özellikte, kullanıcıların bir sayfanın mobil cihazlar için optimize edilip edilmediğini görmesini sağlayacak bir işaret ekleniyor. İşaret etkinleştirildiğinde sayfanın Temel Web Vitals ölçütlerini karşılayıp karşılamadığını gösteren bir mesaj çıkacak.

Google, Chrome 85’i 25 Ağustos tarihinde stabil olarak yayınlayacağını belirtiyor. Chrome 86 ise 6 Ekim tarihinde sunulması bekleniyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir