Kapatmak için ESC'ye basın

Apple, her iOS güncellemesinde yerleşik uygulamalarına genellikle yeni özellikler ekliyor. Apple bu sefer Haritalar uygulamasına iOS 14 ile birlikte gelecek, bisikletle yol tarifleri, EV Duraklı Güzergahlar, Rehberler ve daha sayamadığımız birçok önemli yeni özellikleri barındırıyor.

Bu makalemizde, Apple’ın iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemelerinde Haritalar uygulamasına eklediği tüm yeni özellikleri anlatacağız.

Bisikletle Yol Tarifleri

iOS 14‌’teki haritalar, bisiklet sürücüleri için Google Haritalar’a benzer şekilde bisikletle yol tarifleri sunuyor. Bisikletle yol tarifleri, gitmeniz gereken yere ulaşmak için bisiklet yollarını gösterip ve bisiklete uygun yolları izler, size tarif eder.

Rotanızın yüksekliğini önizleyebilirsiniz, böylece ne kadar pedal çevirip, zorlanıp zorlanmayacağınızı görebilirsiniz ve sokakların trafikle ne kadar meşgul olduğunu görebilirsiniz. Bisikletinizi taşımak zorunda kalacağınız dik yokuşlardan veya merdivenlerden kaçınmak için seçenekler var.

Bisikletle yol tarifleri, bir bakışta gezinmeyi kolaylaştıran sesli rehberlik ve yol tarifleri sunan watchOS 7 ile Apple Watch’ta mevcut olacak.

Bisikletle yol tarifleri şu an için New York, Los Angeles, San Francisco, Pekin ve Şangay gibi birkaç şehirle sınırlıdır.

EV Duraklı Güzergahlar

Haritalar artık elektrikli otomobili olanlara seyahat ederken rotaya otomatik olarak şarj durakları ekleyecektir. Bunun için iPhone’unuzu otomobilinize bağlamanız yeterli.

EV Duraklı Güzergahlar seçeneği, tahmini bir varış zamanı oluştururken şarj etmek için harcanan zamanı da hesaba katar ve Haritalar uygulaması, elektrikli araç sahipleri için özelleştirilmiş rotalar sağlamak için mevcut şarjı ve şarj cihazı tipini takip edebilir.

Bu özelliği kullanmak için elektrikli bir aracın iPhone‌ ile senkronize edilmesi gerekiyor, Elektrikli araca bağlamadan bu özelliği kullanmak mümkün değildir. Örneğin elektrikli bir araç kullanan bir arkadaşınızla bir seyahat yaparken çalışmaz.

Şu anda EV duraklı güzergahlar BMW ve Ford’dan araçlarla çalışıyor.

Rehberler

Apple, iOS 13’teki kendiniz veya arkadaşlarınız ve aileniz için ziyaret edilecek yerlerin listesini yapmanıza olanak tanıyan “Koleksiyonlar” özelliğini ekledi. iOS 14‌’de “Koleksiyonlar”, “Rehberler” olarak yeniden adlandırıldı.

Rehberler, bir şehirde ziyaret edilecek en iyi yerler için öneriler sunar ve yemek yiyebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz ve keşfedebileceğiniz yerler hakkında öneriler sunar. Rehberleri, Haritalar’a kaydedebiliyorsunuz ve yeni yerler eklendiğinde otomatik olarak güncelleniyor.

iOS 14 Haritalar'a Gelen Yeni Özellikleri

Haritalar’ın Desteği Genişliyor

Apple geçen yıl, yollar, binalar, parklar, plajlar, marinalar, ormanlar ve daha fazlası gibi ögeler için daha ayrıntılı bir şekilde güncellenmiş bir Haritalar tasarımı sunmaya başladı ve ‌iOS 14‌’de, güncellenmiş Harita tasarımları yeni konumlar ile genişliyor.

Güncellenmiş Haritalar, 2019 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunuldu ve şu anda Kanada, İrlanda ve İngiltere’ye genişliyor.

Radar ve Kamera Dedektörü

Rotanız boyunca hız kameraları ve kırmızı ışık kameraları varsa, Apple artık onlara yaklaşırken size bilgi verecektir. Ayrıca kameraların haritada nerede bulunduğunu görme seçeneğiniz de vardır.

Konumu Hassaslaştır

GPS’in harika çalışmadığı ve Haritalar’ın sizi doğru konuma kaydetmediği bir kentsel bölgedeyseniz, kendinizi daha iyi yönlendirmek için son derece hassas bir konum okuması elde etmek için yeni Konumu Hassaslaştır özelliğini kullanabilirsiniz.

Konumu hassaslaştır özelliği, ‌iOS 13‌’te eklenen Etrafına Bak özelliğini kullanarak yakındaki binaları taramak için ‌iPhone’unuzu kullanmanızı isteyecektir.

Etrafına Bak özelliğini kullandığı için, hassaslaştırma konumu San Francisco, New York, Boston, Chicago, Houston, Oahu, Las Vegas, Philadelphia ve Washington, DC gibi şehirlerle sınırlıdır. Konumu hassaslaştırma özelliği ile yapılan konum eşleme cihazınız ile yapılır.

Kilitli Bölgeler

Paris ve Londra gibi bazı büyük şehirler, trafiğin kötü olabileceği alanlardaki trafiği azaltmak için Kilitli Bölgeler özelliğini kullanır. iOS 14‌ ile birlikte gelecek haritalar Kilitli Bölgeler özelliği, yol ücretlerini gösterir ve istenirse etraflarında rota belirleme seçenekleri sunar.

Ayrıca, bazı yüksek trafik yollarına plakayla erişimi sınırlayan şehirler de vardır ve ‌Apple Maps artık plaka bilgilerini de desteklemektedir, böylece belirli bir günde yol kullanma izniniz olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

https://www.macrumors.com/guide/maps-ios-14/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir