Kapatmak için ESC'ye basın

Apple, iOS 13.5 geliştirici beta 4‘ün yayınlanmasının ardından macOS Catalina 10.15.5 geliştirici beta 4‘ü de piyasaya sürdü. Yeni güncelleme şimdi Sistem Tercihleri ​​aracılığıyla kullanıma sunuluyor.

MacOS 10.15.5‘teki en büyük değişiklik iPhone’lardaki gibi yeni bir Pil Sağlığı Yönetimi özelliğidir. Değişikliğin amacı, bir MacBook’un pilinin kimyasal yaşlanmasını azaltmak ve kullanımını uzatmaktır, ancak bu pil ömrünü arttırmak anlamına gelmiyor.

macOS 10.15.5 developer beta 4

Apple, macOS 10.15.5 beta 2‘de sunulan özelliği şu şekilde açıklıyor:

  • MacOS 10.15.5’teki pil sağlığı yönetimi özelliği, kimyasal olarak eskime hızını azaltarak pilinizin kullanımını uzatmak için tasarlanmıştır. Bu özellik, pilinizin sıcaklık geçmişini ve şarj düzenlerini izleyerek bunu yapar.
  • Topladığı ölçümlere dayanarak, pil sağlığı yönetimi bu modda pilinizin maksimum şarjını azaltabilir. Bu, pilinizin kullanımınız için optimize edilmiş bir seviyede şarj olmasını sağlamak için gerektiği gibi gerçekleşir – pilin aşınmasını azaltır ve kimyasal yaşlanmasını yavaşlatır.

Bu değişiklikler dışında, macOS 10.15.5 hata düzeltmelerine ve performans geliştirmelerine odaklanmaktadır. Güncelleme şimdi geliştiriciler için Sistem Tercihleri ​​uygulaması aracılığıyla edinilebilir. Yakında herkese açık bir beta sürümün çıkmasını bekliyoruz.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir