Kapatmak için ESC'ye basın

Bloomberg’den gelen yeni bir rapora göre Apple, Çin’deki App Store’dan 30.000’den fazla uygulamayı kaldırdı. Rapor, Qimai Araştırma Enstitüsü’nden yeni veriler içeriyor ve bu kaldırma işleminde oyunların %90 kısım ile tabloyu oluşturduğunu açıklıyor.

Apple, uygulamaların çoğunu bir gecede kaldırdı ve yerel saat 04:15’te gerçekleşti ve Apple, App Store’dan 2.000’den fazla uygulama algıladı. 30.000 silme işleminin büyük çoğunluğu yerel saatle sabah 3 ile akşam 5 arasında gerçekleşti.

Apple, geliştiriciler için ödemeler için düzenleyici gereklilikleri belirterek bu yaklaşan tasfiye hakkında 8 Temmuz‘da uyardı:

Apple, oyun geliştiricilerine ay sonuna kadar ödemeler için düzenleme gereksinimlerini karşılamamış olmaları durumunda kaldırma planları hakkında bir hatırlatma gönderdiğini söyledi.

Apple, Çin App Store'dan 30.000 Uygulamayı Kaldırıyor

Apple aslında bu nedenle binlerce uygulamayı App Store’dan yavaş yavaş kaldırıyor. As Technode bu ay çıkan rapora göre, Apple geliştiricilerin kazanç onayı gerektiren Çin’de katı oyun düzenlemelere uymak çalıştığını belirtti. 1 Temmuz ve 2 Temmuz boyunca 3.000’den fazla oyun kaldırdı. Rapor, Apple’ın Çin’deki sıkı oyun yönetmeliklerine uymaya çalıştığını ve geliştiricilerin Çinli düzenleyicilerden onay almalarını gerektirdiğini açıkladı:

Yabancı şirketlerin lisansa doğrudan başvurmasına izin verilmiyor. Çin’de ücretli oyunlarını yasal olarak başlatmak için yerel şirketlerle ortaklık yapmak zorundalar. Oyun yapımcılarının unvanlarının onaylanması aylar alabilir.

Çin App Store’daki son kaldırmalar ile bile, ülkede iPhone ve iPad sahipleri için 179.000’den fazla oyun var. Bu oyunların yaklaşık 160.000’i ücretsiz olarak sunulmaktadır ve bu nedenle ücretli oyunları etkileyen yasal gerekliliklere tabi değildir.

https://9to5mac.com/2020/08/01/app-store-china-games-removed/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

2 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir