Kapatmak için ESC'ye basın

Facebook Gaming, koronavirüs salgını yüzünden insanların evde kaldığı Nisan ayında (yıldan yıla) izlenen saatlerde %238‘lik büyük bir büyüme gördü ve ardından %101 artış gösteren canlı oyun akışı platformu Twitch’i izledi. YouTube ise oyunları küresel olarak görüntüleme sayısında %65‘lik bir artış gösterdi.

İzlenen saatlere gelince, Twitch rekor olarak 1.65 milyar saat oyun izlendi, YouTube 461 milyon saat izlendi ve Facebook Gaming 291 milyon saat izlendi (Nisan 2019‘da sadece 86 milyon görülmüştü). StreamElements ve Arsenal.gg canlı akış veri analizi platformlarından ölçülmüştür.

Microsoft Mixer en az gelişme oranına sahipken (izlenen oyun saatleri olarak %0.2’lik kısımda yer alıyor).

Facebook, gelişim en önemli artışı gördü, bağımsız oyunların yayınlanmasından büyük ölçüde faydalandı.

Bu yıl ilk çeyrekte (OcakMart döneminde), Facebook’un oyun akışı platformu, YouTube için 1.1 milyar ve Twitch için 3.1 milyar ile karşılaştırıldığında, neredeyse 554 milyon saat görüntüleme süresi aldı.

Facebook Gaming, İzleyicileri Nisan'da Yüzde 238'lik Artış Gösterdi! Twitch'e Rakip Olabilir mi?

  • İzlenen saatler söz konusu olduğunda, Twitch rekor olarak 1.65 milyar saat oyun oynadı, YouTube 461 milyon saat izlendi.
  • Facebook Gaming ise en fazla artış gösteren yayın platformu olarak görüldü.

Geçen ay Facebook, Android için Google Play Store’da kendi oyun uygulamasını başlattı. Facebook Gaming uygulaması ücretsizdir ve milyonlarca kullanıcının akıllı telefonlarından canlı oyunları izlemesine ve yayınlamasına izin verecektir.

Mart ayından Nisan ayına kadar her büyük canlı yayın platformu, %45‘inin toplu olarak izlenmesi ile büyüme yaşadı.

StreamElements ve Arsenal.gg, “Riot’un Valorant’ın kapalı beta lansmanı, akış topluluğunun belirli üyelerini, kendi beta anahtarlarını damla yoluyla almak için ziyaret edecekleri birincil destinasyon olarak kullandıklarında güzel bir şeydi” dedi.

Fortnite, bu yıl da etkilemeye devam ediyor. Ocak ayından bu yana bir aydan fazla büyümüştür, bu da genellikle bir yıldan fazla süren büyüklükteki başlıklar için geçerli değildir.

Oyun kategorileri yeni güncellemelere ve etkinliklere bağlı olarak yükselip düşerken, izlenen saatlerde yıllık %138‘lik bir artışla övünen Just Chatting, Infographicsimizi artan adımlara dönüştürdü.

Birçoğu Twitch’e tur ve performans yapabilmek yerine para kazanmanın bir yolu olarak dönüşürken, diğerleri Twitch’i ihtiyacı olanlara para toplamak için bir araç olarak kullandı.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/facebook-gaming-sees-238-growth-in-april-twitch-leads-viewership-11589690422722.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir