Kapatmak için ESC'ye basın

Riot Games’in 2020 yılının başından beri kapalı beta sürecinde test ettiği yeni RPS oyunu Valorant’ın çıkış tarihi 2 Haziran olarak belirlendi ve oyun çıkış yaptı. Valorant nedir? nasıl indirilir? sorularınızı cevaplandıralım.

2009 yılında League of Legends ile oyun dünyasına giriş yapan Riot Games, 2019 yılında gelecekteki projelerini duyurmuştu. Bu projelerin arasında League of Legends’in evreni herkesin merakla beklediği yeni nesil FPS oyunu Valorant bulunuyordu.

2020’nin başında kapalı beta sürecine giren Valorant, belirli bir süre boyunca Twitch üzerinden beta key dropları dağıtıyordu. Kapalı beta sürecini başarıyla tamamlayan Valorant’ın çıkış tarihi 2 Haziran 2020 olarak belirlendi ve oyun nihayet çıkış yaptı.

Valorant Nedir?

Riot Games’in geliştirdiği Valorant, bir RPS oyunudur. RPS’in açılımı ise Roleplay Shooter’dır. Oyunda çeşitli özgün yetenek setlerine sahip karakterlerle 5’e 5 takımlarla alana bomba kurma veya bombayı imha etme temasında savaşıyorsunuz. Bu kategorideki oyunlara örnek olarak Team Fortress 2 ve Overwatch’ı verebiliriz.

Riot Games’in piyasadaki tüm FPS oyunlarını yıllarca gözlemleyerek geliştirdiği Valorant’ta diğer oyunlardaki çoğu sorunlar giderilmiş. Örneğin Counter Strike: Global Offensive’de oyuncuların en çok şikayet ettiği şeylerden biri 128 tick rate sunucuların bulunmaması, CS:GO’daki sunucuların hepsi 64 tick rate’te çalışıyor. Valorant’ın sunucularının hepsi 128 tick rate’te çalışıyor.

Özellikle hile konusunda oldukça sert bir politikaya sahip olan Riot Games, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics ve League of Legends’taki hile engelleme sisteminin çok daha geliştirilmiş bir versiyonunu Valorant’a taşıdı. Hilecilerin direkt olarak IP banı yediği Valorant’ta hile ile karşılaşmanız çok zor.

Oyun genel hatları olarak CS:GO’yu fazlasıyla andırıyor. Oyundaki nişan alma sistemi, crosshair yerleşimi, silah satın alma menüsü, bomba kurma ve bomba imha etme mekanikleri ve silahların spray kontrolleri CS:GO’nun bir tık üstüne konulmuş hali denilebilir. Özellikle satın alma menüsünde direkt olarak takım arkadaşınıza silah satın alabilme veya satın almanızı iade edebilme mekanikleri CS:GO oyuncularının uzun süredir istedikleri bir şeydi.

Valorant Ücretsiz Olarak Yayınlandı! Nasıl İndirilir?

Valorant Nasıl İndirilir?

Adım 1: Buradaki bağlantıdan Valorant’ın resmi internet sitesine gidin.
Adım 2: Sağdaki kırmızı renkteki Download butonuna tıklayın.
Adım 3: İndirdiğiniz dosyayı çalıştırın ve Valorant’ı kurmak istediğiniz dizini seçin.
Adım 4: Riot Games ID’nizi girip oyuna giriş yapın.
Valorant’ın beta dönemindeyken indirmeniz, Twitch’ten Valorant beta key düşürmenize bağlıydı. Şimdi ise oyunun çıkış yapmasıyla Valorant’ın resmi internet sitesine gidip dosyayı indirip çalıştırmanız halinde oyunu kurduğunuz gibi giriş yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken Riot ID’nizi girmek ve oyunu başlatmak.

https://www.webtekno.com/valorant-ucretsiz-indir-riot-games-h93861.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir