Kapatmak için ESC'ye basın

CS:GO Başlatma Seçenekleri Komutları ve FPS Arttırmak için Kodlar;

-console

Bu başlatma seçeneğini ayarlamak, oyunu açarken konsolu otomatik olarak açacaktır. Bu başlatma seçeneğini CS:GO’da ayarlamak için bir neden yoktur. Bazı insanlar hala bu başlatma seçeneğini ayarlamaktan hoşlanıyorlar, böylece autoexec’lerine koydukları ekoları görebiliyorlar ve autoexec’in düzgün bir şekilde çalıştığını biliyorlar.

-novid

Bu başlatma seçeneği normalde oyun başlarken çıkan Valve’nin CS:GO introsunu kaldıracaktır.

-tickrate 128

Bu başlatma seçeneği ayarlanmadan botlarla çevrimdışı bir oyun oluşturduğunuzda, oluşturulan sunucu tickrate 64’te çalışacaktır. Bu başlatma seçeneği belirlendiyse, çevrimdışı sunucular her zaman tick 128’te çalışacaktır.

-refresh <değer>

-refreshrate <değer>

-freq <değer>

Yukarıdaki 3 komutta aynı görevi görüyor.

Monitörünüzü bu başlatma seçeneğiyle belirli bir yenileme hızında çalıştırmaya zorlayabilirsiniz. Bu, monitörlerinizin maksimum yenileme süresinin 60’dan yüksek olması durumunda mantıklı olur. Değilse ve bu başlatma seçeneğini 120’ye ayarladıysanız, monitörünüze ciddi şekilde zarar verebilirsiniz.

-high

Bu kod, oyunu yüksek öncelikli modda başlatacaktır. Bu başlatma seçeneği, düşük bütçeli bilgisayarlara sahip oyuncuların daha az gecikme ve daha fazla fps almasına yardımcı olabilir, ancak bu garanti değildir. Bu başlatma seçeneğini test edin, herhangi bir iyileşme fark etmiyorsanız, bu başlatma seçeneğini kaldırın.

CSGO Başlangıç Seçenekleri Kodları

-threads <çekirdek sayısı/threads>

4 veya daha fazla çekirdeği olan bir İşlemciye sahipseniz, çekirdek sayısına (veya 2 çekirdekli yada çekirdekli bir İşlemciniz varsa çekirdek sayısına) göre eklemeler yapmayı deneyebilirsiniz, ancak şu anda bunu garanti edemem. Performansınızı arttıracaktır. Test edin, eğer değişiklik görmezseniz veya performansınız gerçekten daha da kötüye giderse, başlatma seçeneğini kaldırın.

-full

-fullscreen

Yukarıdaki 2 komutta aynı görevi görüyor.

Bu başlatma seçeneği oyunu tam ekran modunda çalıştırmaya zorlar. Eğer -windowed / -window / -sw / -startwindowed seçeneklerinden biri ayarlanmışsa, oyun bu başlatma seçeneğini yok sayacaktır.

-windowed

-window

-sw

-startwindowed

Yukarıdaki 4 komutta aynı görevi görüyor.

Bu oyunu pencereli modda çalıştırmaya zorlar. -w ve -h belirtilmeden de ayarlanmamalıdır.

-full / -fullscreen seçeneği de ayarlanmışsa, oyun bu başlatma seçeneğini yok sayacaktır.

-w <genişlik> -h <yükseklik>

Bu, oyunu belirtilen çözünürlükle başlatmaya zorlar.

Örnek: -w 1920 -h 1080

-noborder

Bu başlatma seçeneğini kullanmak, oyun pencereli modda çalıştırıldığında Windows’un pencerenin etrafına koyduğu kenarlığı kaldırır.

-x <yatay konum>
-y <dikey konum>

Oyun -noborder komutu ile çalıştırıldığında, pencereyi hareket ettiremezsiniz ve ekranınızın ortasında sıkışmış demektir. Bu 2 başlatma seçeneğiyle pencerenin konumunu tanımlayabilirsiniz. <konum>, oyunun ekranın solundan ve üstünden “uzak” olmasını istediğiniz piksel cinsinden boşluktur.

CSGO Başlangıç Seçenekleri Kodları

-lv

Bu komutta ölen adamlardan kan gelmez, modellerin sadece ellerini havaya kaldırmasını sağlar.

-language english

CS:GO’yu İngilizce olarak kullanmak ve Steam hesabınızı kendi dilinizde kullanmak istiyorsanız, bu başlatma seçeneğini kullanabilirsiniz.

-noforcemaccel

-noforcemparms

-noforcemspd

Yukarıdaki 3 komutta aynı görevi görüyor.

Bu başlatma seçeneklerinin CS:GO’da kesinlikle bir etkisi yoktur. Yerine m_rawinput 1 ve m_customaccel 0 kullanın. Veya yapmayın, çünkü bazı insanlar için giriş gecikmesi yaratıyor. Biraz test edin ve bilgisayarınız için en rahat ayarları kullanın.

+exec autoexec

CS:GO’da bir sorun oldu, yapılandırmalar yanlış sırada yüklendi. Bu sorundan kaçınmanın en kolay yolu, autoexec’in sonuna host_writeconfig eklemenizdir ve yapılandırmanızın salt okunur olarak ayarlanmadığından emin olmaktır. Komut, config.cfg dosyasındaki herhangi bir klasörü, autoexec yürütüldüğünde autoexec.cfg içindeki tüm klasörler üzerine yazar. Bir başlatma seçeneği +exec autoexec.cfg şeklinde ayarlamayın. Şu anda, bu sizin autoexec’inizin kesinlikle çalışması için tek yöntem gibi görünüyor.

+cl_forcepreload 1

Haritaları önceden yükleyerek FPS‘yi arttırın. (FPS artışı bilgisayarınızın donanımına bağlıdır.)

-nod3d9ex1

Daha hızlı ALT+TAB yapmanızı sağlar.

-nojoy

Joystick desteğini kaldırır. Bu kodu girmeniz önerilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

2 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir