Kapatmak için ESC'ye basın

Koronavirüs salgını ile odaklı iOS 13.5 güncellemesinden sonra Apple, erişime açtığı 13.5.5 geliştirici betasıyla gelecekte çıkacak cihaz ve özelliklere yönelik hazırlık yaptığı düşünülüyor.
Apple, daha önce yayınlanan, maske takan bir kişinin Face ID tarafından algılandıktan sonra direkt olarak parola sormasından tutun, büyük ölçüde koronavirüs salgınına yönelik yenilikler ve geliştirmeler içeren iOS 13.5 sürümünden sonra şimdi de iOS 13.5.5’in ilk betasını geliştiriciler için yayınladı.

Ortaya çıkan ve işletim sistemine yönelik önemli güvenlik güncellemeleri içeren ilk beta sürümüne dair şu anda kısıtlı sayıda bilgiye sahibiz fakat bu güncellemenin önemli yenilikler içerdiğini söyleyebiliriz.

iOS 13.5.5’teki Yenilikler Neler?

iOS 13.5.5 güncellemesiyle ilgili Apple’ın geliştirici sayfasında dahi herhangi bir açıklama veya not olmadığından dolayı bu güncellemenin; hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine ya da yeni tanıtılacak cihazlara yönelik özellikler içerdiği ihtimalini düşünebiliriz. Gözümüze çarpan yeniliklerden ilki Apple News+ için erişilebilirlik özelliği. MacRumors sitesinin eriştiği bazı detaylara göre iOS 13.5.5 güncellemesiyle Apple News+ üyeleri yeni haber ya da içeriklerin sesli versiyonlarına da erişebilecek.

Bununla beraber güncellemeyle ilgili en önemli iddiaysa Apple’ın yakın zamanda gerçekleşecek geliştirici konferansında AirPods Studio ya da AirTags gibi yeni ürünleri tanıtacak olması. Apple, iOS 13.5.5 betasında ortaya çıkan detaylara göre bu güncellemeyle yeni ürünlerine destek sunmaya hazırlanıyor olabilir.

iOS ve iPadOS 13.5.5 İlk Geliştirici Betaları Yayınlandı

iOS 13.5.5 Beta Nasıl İndirilir?

Geliştirici hesabı mevcut olan kullanıcılar, Apple’ın geliştirici sayfası üzerinden beta sürümünü kullanmak istedikleri cihazı seçerek iOS ya da iPadOS beta sürümüne ulaşabilir. Beta kullanıcı profilini oluşturduktan sonra bunu cihazınızda Ayarlar kısmından aktif etmeniz yeterli olacaktır. Kayıtlı bir geliştirici değilseniz ve test sürümünü denemek istiyorsanız Apple’ın buradaki internet sitesine giderek bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

https://www.webtekno.com/ios-ipados-13-5-5-ilk-gelistirici-betasi-yayinlandi-h93917.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir