Kapatmak için ESC'ye basın

“App Store ne kadar kazandırıyor?” sorusunun cevabını merak eden birçok kullanıcı mevcut. Bu sorunun cevabı her yıl değişiyor. Apple’ın internet sitesinde bu konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

App Store, Apple’a 2019 Yılında Ne Kadar Kazandırdı?

2008 yılında 500 uygulama eşliğinde kullanıcıların hizmetine sunulan App Store, 12 yıldır bir uygulama mağazası olarak hizmet vermeye devam ediyor. Apple, uygulama geliştiren kişilere şimdiye kadar yaklaşık 155 milyar dolardan fazla para ödedi.

Geçtiğimiz sene geliştiricilere toplam 40 milyar dolardan fazla ödeme yapan Apple, uygulamalarda yer alan ücretli içeriklerin gelirlerini geliştiriciler ile paylaşıyor. Peki Apple geçen sene App Store sayesinde ne kadar gelir elde etti?

Apple, ilgili rapora göre App Store’un fiziki (somut) olarak sattığı ürünler ile kullanıcılarına sunduğu servislerden 413 milyar dolar gelir elde etti. 61 milyar dolar ise dijital ürünler ve diğer servisler aracılığı ile kazandı.

İşte App Store’un 2019’da Kazandığı Gelir

Apple ekibinin verdiği diğer bilgiler de oldukça ilginç. Bu bilgiyle Apple, uygulama içerisinde yer alan reklamlardan 45 milyar dolar kazandı. Bu kazançları topladığımızda Apple’ın geçen yıl toplam 519 milyar dolar kazandığı ortaya çıkıyor. 

413 milyar dolarlık gelir toplam gelirin yüzde 80’ini oluşturuyor. 61 milyar dolarlık gelir ise yüzde 11.8’lik bir katkıda bulunuyor. Geriye kalan 45 milyar dolarlık kazanç da bu gelir pastasının yüzde 8.2’sini oluşturuyor.

Bu istatistiği hazırlayan Analysis Group, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’in bu gelire 246 milyar dolarlık bir katkıda bulunduğunu açıkladı. Bu nedenle Çin, App Store’a yüzde 47 oranında bir gelir sağladı.

İşte App Store’un 2019’da Kazandığı Gelir

ABD, 519 milyar dolarlık gelirin sağlanmasında yüzde 27 oranına tekabül eden bir paya sahip. Bu pay, 138 milyar dolar anlamına geliyor. Geriye kalan yüzde 26’lık pay ise diğer ülkelere ait.

Yazar Hakkında

Ece

Yazarın toplam yazısı:

5

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir