Kapatmak için ESC'ye basın

Apple’ın iOS 13.5 güncellemesi, bir sonraki büyük iPhone yazılım güncellemesinin yakında olacağının en açık belirtisiyle yüzünüz maskeliyken hayatınızı biraz daha kolay hale getirmek üzere getirilmiş bir güncellemedir…

iOS 13.5’in GM (Golden Master) sürümü şimdilik geliştiriciler için çıktı ve bu, yazılım güncellemelerini herkese açık hale gelmeden önce getirdiği güncellemedir.

9to5Mac aracılığıyla yayınlanan sürüm notlarına göre, iOS 13.5 özellikleri, yüz maskesi takıyorsanız Face ID donanımlı iPhone’lar için basitleştirilmiş bir kilit açma işlemiyle başlıyor .

Bu, iOS 13‘te Face ID ile mücadele edenler için iyi bir haber. iOS 13.5 ile Face ID menüsünün iki kez başarısız olmasını beklemek yerine hemen bir şifre ile telefonunuzun kilidini açabileceksiniz.

iOS 13.5 ile gelen Apple’ın yüz maskesi algılama özelliği iPhone 11 ile iPhone gibi bir home tuşu olmayan herhangi iPhone’da çalışacak. Ancak iPhone SE 2020, iPhone 8 gibi telefonda çalışmayacak.

iOS 13.5, Covid-19 Temas İzleme Uygulamalarını Destekler

Temas izleme uygulamaları, ülkeleri yeniden açmak ve Covid-19‘un daha da yayılmasını önlemek için önemli bir adım olarak müjdelendi. Apple ve Google, akıllı telefon işletim sistemlerinde işlevsellik geliştirerek iletişim izleme çabalarına liderlik ediyor.

iOS 13.5, halk sağlığı yetkililerinden Covid-19 Temas izleme uygulamalarını desteklemek için bir ‘Maruz Kalma Bildirimi API’sı içerir. Hayır, bu kritik uygulamalar henüz mevcut değil – bu, oluşturmak veya etkinleştirmek için tek tek hükümetlere bağlı – altyapısı şu an hazır durumda.

Maruz Kalma Bildirimi API’sı, son 14 gün içinde birisini geçip geçmediğinizi belirlemek için Bluetooth Düşük Enerji kullanır ve daha sonra Covid-19 için pozitif test ettikten sonra merkezi bir veritabanında oturum açıp açmadığını belirler. Bütün bunlar anonim olarak gerçekleşir.

Temas izleme uygulamaları, hayatın normale dönmesine yardımcı olmak için teknolojinin en önemli katkısı olacak ve iOS 13.5 bunu gerçekleştirmenin ilk adımıdır.

Ancak, yakın gelecekte, Face ID olan telefonunuzun kilidini daha hızlı açma yeteneği, iOS 13.5 güncellemesini yayınlanır yayınlanmaz indirmenin ana nedenidir.

iOS 13.5 Final yani son kullanıcılara yayınlandığı zaman sitemizde bildireceğiz bunun için bildirimlerinizi açmayı unutmayın!

https://www.techradar.com/news/ios-135-is-imminent-heres-why-its-the-iphone-update-youve-been-waiting-for

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir