Kapatmak için ESC'ye basın

Epic Games, son günlerde 2 popüler oyunu ücretsiz olarak oyunseverlere sundu. GTA 5 ve Civilization VI oyunlarını ücretsiz olarak oyuncularla buluşturan platformun gelecek haftalarda vereceği iki oyun da Reddit üzerinde sızdırıldı.

Bilindiği üzere ücretsiz oyunlar oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. En son olarak Civilization VI bedava olmuştu. Üstelik platform oyunları oynanması için oyunculara süre kısıtlaması da yapmıyor. Bu da oyuncuların platforma olan ilgiyi arttırmış durumda.

Epic Games Ücretsiz Oyun Takvimi Belli Oldu

Her hafta sürpriz bir oyunu ücretsiz hale getiren platformun hangi oyunu ücretsiz yapacağı oyuncuların çok merak ettiği bir konu oldu. Daha önceden GTA 5’in bedava olacağı sızdırılmış ve haberler doğru çıkmıştı. Oyuncular 1 hafta boyunca oyunu ücretsiz olarak kütüphanelerine ekleyerek almıştı. Şimdi de oyun platformunun ücretsiz vereceği oyunlar Reddit platformu aracılığıyla sızdırıldı. Ücretsiz olacak oyunlar yine oyuncuları şaşırtacak cinsten.

Ortaya çıkan bilgilere göre Epic Games ücretsiz oyun takviminde sırada Borderlans The Handsome Colletion olacak. 28 Mayıs’ta saat 18.00’da (TSİ) oyuncularla buluşacak olan paketin Steam’deki fiyatı 311 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu pakette Borderlands 2, bu oyuna ait DLC ve eklentiler ile Borderlands: The Pre-Sequel bulunuyor.

Sırada ise ARK: Survival Evolded olacak. En iyi macera oyunları arasında gösterilen ARK: Survival Evolded, Steam’de 77 TL fiyat etiketine sahip. Bu oyun 4 Haziran 18.00’da (TSİ) oyuncularla buluşacak.

Bu oyunlar da 1 haftalık süre boyunca kütüphaneye eklendikten sonra süresiz ve sonsuza dek kullanım imkanı verecek. Epic Games, oyun dünyasında böyle jestler yapmaya devam edecek.

Ve Bunuda Ekleyelim Epic Games kullanıcıları 100 Milyon Kullanıcıyı Geçmiş Durumda

Epic Games’in açıklamasına göre kayıtlı kullanıcı sayısı 108 milyonu geçmiş durumda. Fortnite olmak üzere belirli oyunların merkezi durumunda olması bu sayıyı tetikledi. Mesela Steam ile kıyaslayacak olursak Steam’in Ocak 2019 rakamı 90 milyon civarındaydı.

Mağazanın elde ettiği gelir 680 milyon dolar oldu. Bunun 251 milyonu üçüncü taraf oyunlardan geldi ve promosyonlarla verilen yapımların kazancı buna dahil edilmedi. Oyunlar için mağazanın yaptığı promosyonlar 23 milyon dolar civarında.

Mağazanın önemli bir ayağını temsil eden ücretsiz oyun kampanyasında bugüne kadar 73 yapım hediye edildi ve bu yapımlar toplamda 200 milyon kez indirildi. Epic Games 2020 yılında da ücretsiz oyunlarına devam edecek.

Sektörün lideri olma amacında olsa da Steam mağazası halen açık ara önde. Sadece 2017 yılında mağazadan elde edilen gelir 4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

https://shiftdelete.net/epic-games-iki-oyunu-ucretsiz-hale-getirecek

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir