Kapatmak için ESC'ye basın

Geçtiğimiz ay boyunca, birçok çevrimiçi Nintendo Hesabı sahibi, yetkisiz hesap erişimine karşı onları uyaran mesajlar aldığını bildirdi ve raporların sayısı azalıyor gibi görünmüyor.

Eurogamer tarafından bildirildiği gibi, sorun birden fazla ülkede yaşanıyor ve bazı durumlarda bilgisayar korsanları, Fortnite’ın VBucks gibi oyun içi para birimlerini satın almak için ele geçirilen hesabın kayıtlı PayPal ayrıntılarını kullanıyor.

Ars Technica ile aynı yetkisiz hesap erişimine kurban giden bir muhabir, diğer kurbanlarla paylaştıkları tek ortak değişkenin Nintendo Network ID hizmetinin kullanımı olduğunu belirtti.

Bu hizmet, Wii U ve Nintendo 3DS kullanıcılarının eShop’tan ürün satın almak da dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi hizmetlere bağlanmasını sağladı. Ancak bunun ihlalin kaynağı olduğu kesin değildir, bu nedenle bir Nintendo Hesabınız varsa, Network ID hizmetini hiç kullanmamış olsanız bile, güvende olmak ve risk altında olduğunuzu varsaymak daha iyidir.

Bunun, 10 Nisan’da Nintendo of America tarafından gönderilen bir tweet ile ilişkili olup olmadığı, kullanıcıları “2 Adımlı Doğrulama’yı etkinleştirerek, Nintendo Hesaplarını güvence altına almaya” teşvik etme (iki faktörlü kimlik doğrulama veya 2FA olarak da bilinir).

Twitter hesabından Nintendo: 2 Adımlı Doğrulama’yı etkinleştirerek Nintendo Hesabınızın güvenliğini sağlamanıza yardımcı olabilirsiniz.

Nintendo bu konuda henüz bir açıklama yapmadığından ve güvenlik sorununun şiddeti ve kaynağı şu anda bilinmediğinden, Nintendo Hesap sahiplerinin şifrelerini değiştirmelerini ve 2FA’yı etkinleştirmelerini öneririz.

Bunu yapmak için, kullanıcılar yukarıdaki tweet’ten destek sayfasındaki adımları izleyebilir, bu da Google Authenticator uygulaması aracılığıyla 2FA kurma sürecinde size rehberlik eder.

Bunu yaparken, Nintendo’da özetlenen işlemin ikinci adımında ulaşılan Oturum Açma ve Güvenlik Ayarları sayfasındaki Oturum Açma Geçmişini görüntüleyerek hesabınıza istenmeyen erişiminiz olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

https://www.techradar.com/news/nintendo-accounts-are-reportedly-getting-hacked-en-masse-lock-yours-down-now

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir