Kapatmak için ESC'ye basın

Covid-19 krizi dünyayı durdurdu. Otomotiv endüstrisi bu krizden etkilenen ana sektörlerden biridir. Öyle ki şirketler Corona virüsüne karşı mücadelede üretimlerini askıya aldı. Bu sonuçlarla uğraşmak karmaşıklaşırken, Tesla bazı endüstri devlerinden daha iyi durumda ve Corona virüsüne karşı mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Tesla, Covid-19 krizi için solunum cihazı üretmek amacıyla tesislerini yeniden şekillendiren şirketlerden biridir. Tesla’daki mühendisler, solunum cihazlarının prototipini Pazar akşamı şirketin YouTube kanalında yayınlanan bir videoda gösterdi.

Tesla Model 3 Parçalarından Solunum Cihazı Yaptı

Solunum cihazının büyük bir kısmı Tesla araba parçalarına dayanmaktadır. Mühendislerden biri, şirketin mevcut stokları yeniden dağıttığını ve cihazları hızlı bir şekilde ürettiğini söyledi. Video, CEO Elon Musk’un bir solunum cihazı üretmek için Tesla’nın New York fabrikasını yeniden açmayı planladığını söyledikten iki hafta sonra geliyor.

Tesla’da mühendis olarak çalışan Joseph Mardall, “Gerçekten iyi bildiğimiz ve güvenilirliğini bildiğimiz parçaları kullanıyoruz. Bu şekilde hızlı bir şekilde seyahat edebiliriz. ” dedim. Videoda gösterilen cihaz aslında Tesla’nın Model 3 elektrikli sedanlarında kullanılan multimedya panelidir. Bu dokunmatik ekranda oksijen alımı ve karbondioksit çıkışı kolayca izlenebilir. Bu cihazın sadece bir prototip olduğu göz önüne alındığında, cihazların ne zaman üretime gireceği henüz belli değil.

Tesla Nakit Rezervuarında Rakiplerinin Önünde

Reuters’in raporuna göre Tesla’nın nakit rezervuarının, herhangi bir gelir elde etmeden şirketi yaklaşık bir yıl canlı tuttuğu gösteriliyor. Bunun General Motors, Ford gibi şirketlerden daha iyi olduğu söyleniyor. Geçen yıl, Tesla dördüncü çeyrekte 6,3 milyar dolar otomotiv geliri elde etti. Buna ek olarak, şirket ikinci çeyrek için arka arkaya 100.000’den fazla araç üretti. Bu rakamı daha da ilginç kılan şey, otomobil devinin bu sayıyı elde etmesidir, ancak Mart 2020’nin son yarısında Kaliforniya tesisinin kapatılması da dahil olmak üzere Corona virüsü nedeniyle operasyonları kesildi. Kısacası Tesla yerini koruyor. bu zor mücadelede kendinden ödün vermeden.

Tesla’nın  solunum cihazı prototipini gösteren videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Videosu:

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir