Kapatmak için ESC'ye basın

Resmi bir blog yazısında, Samsung, 600MP’ye kadar yüksek çözünürlüklere sahip ve insan gözünün algılayabileceğinden daha keskin olan görüntü sensörleri üzerinde çalışmaya başladığını ima etti.

Kore teknoloji devi, Samsung Galaxy S20 Ultra’nın ana kamerasında görünen akıllı telefonlarda 108MP ISOCELL kamera sensörleri üreten ve kullanan ilk şirketlerden biri. Samsung EVP Yongin Park, Samsung’un blog yayınında açıkladığı şu anda kullanılan kameralar 500MP çözünürlüğünün hala altında, ancak 600MP bir sensör bunu değiştirebilir.

Oraya ulaşmak için Samsung, küçük sensörlerde çok sayıda megapiksel paketlemenin yollarını geliştiriyor. Şirket, standart 2×2 dizisine kıyasla 3×3 piksellik bir yapı kullanan “Nanocell teknolojisi” kullanıyor.

Çeviri: Diğer telefonlar, dört pikseli tek bir işlev olarak birleştirmek için ikinci yöntemi (‘piksel binning’ veya ‘dört piksel’ olarak adlandırılır) kullanırken, Nanocell yöntemi dokuz adet birleştirir ve dokuz 0,8μm piksellerin bir 2,4 μm gibi çalışmasına izin verebilir piksel. Bu, piksellerin alabileceği ışık emme miktarını arttırırken, sensörlerin düşük ışık performansını da artırır.

Kamera Sensörlerinin Özellikleri

Samsung, yüksek megapiksel sensörlerin ötesinde, insan gözünün kapasitesinin ötesinde dalga boylarını algılayabilen sensörleri de araştırıyor: örneğin, kanser hücrelerini tespit etmek için ultraviyole ışık veya karanlık ışık fotoğrafçılığı için kızılötesi sensörler. Bu uygulamalar, Withings ScanWatch gibi kandaki oksijen seviyelerini tespit etmek için ışık dalgalarını kullanmaktan çok daha yetenekli görünüyor.

Ayrıca, şirket araştırma bilim adamlarının koku veya tat kaydedebilen sensörler üzerinde çalışacağını belirtti. Örneğin, konseptten ilk duyduğumuz şey olmasa da, bir patent, gelecekteki bir Apple Watch’un vücut kokusunu tespit edebileceğini öne sürüyorlar.

Tabii ki, Samsung’un 600MP kameranın akıllı telefonlara yöneleceğini varsayıyoruz, ancak şirket blog gönderisine göre sensörlerini daha fazla cihaza genişletmeyi bekliyor. Gelecekte otonom araçlar, dronelar ve diğer IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları için kamera sensörleri sağlayabilir – tam olarak ne zaman olduğu belirsiz.

Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Samsung, bu sensörleri ne zaman görebileceğimize veya bu kadar yüksek megapiksel sayılarına ulaşmadaki zorlukların nasıl üstesinden geleceğine dair bir yol haritası ayrıntılı olarak açıklamadı.

Blogpost’ta “Böyle bir olasılık gösteren hiçbir şey olmadığı için 600 MP sensörlerin akıllı telefonlarda hiç kullanılmaması da mümkündür.” denildi.

Bu açıklamada, bu yılın sonuna kadar 256 MP kamera görebildiğimizi bildiriyor.

https://www.techradar.com/news/samsung-working-on-camera-sensors-that-bests-the-human-eye

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir