Kapatmak için ESC'ye basın

WhatsApp’ın beta sürümleri, görünüşe göre Mesajları Sil adı verilen kendi kendini imha eden mesajlar özelliğine sahip olacağına dair kanıtlar ortaya koydu. Bununla birlikte, bu seçeneğin gelmesini beklemekten bıktıysanız, rakip mesajlaşma servisi Viber’in iyi haberleri var.

Daha önce yalnızca Viber’deki “Gizli Sohbetler’de” bulunan kaybolan mesajlar özelliği artık tüm bire bir sohbetlerde mevcut olacak.

WhatsApp’ın beta sürümünde mümkün olduğu gibi, Viber’in kaybolan mesajlar özelliği, birkaç saniyeden birkaç güne kadar kendini imha eden bir zamanlayıcıya sahip bir mesaj göndermenizi sağlar. Zamanlayıcı sıfıra ulaştığında mesaj kalıcı olarak silinir.

Kendi kendini imha edecek şekilde yapılandırılabilen sadece kısa mesajlar olmayacak; ayrıca gönderdiğiniz fotoğraf, video ve diğer dosyaları belirli bir süre sonra kaybolacak şekilde de yapılandırabilirsiniz. Geri sayım sayacı, alıcının mesajları gördüğü andan itibaren başlar ve çevrimiçi olarak kalmasını istemeyeceğiniz gizli bilgileri göndermek için idealdir – Viber, çevrimiçi alışveriş yapan bir iş ortağıyla kredi kartı ayrıntılarını paylaşma örneğini kullanır.

Yeni Gelecek Güvenlik Özelliği Nasıl Kullanılır?

Özelliği kullanmak için sohbetin altındaki saat simgesine ve bir mesajın silinmesi için ne kadar zaman geçmesi gerektiğine dokunmanız yeterlidir – birkaç saniye, birkaç dakika, birkaç saat veya birkaç gün.

Önceden tanımlanmış bir süreden sonra otomatik olarak silinecek iletilere ek olarak, bir alıcı kaybolan iletinin ekran görüntüsünü alırsa bir bildirim gönderilir. Viber, bu özelliklerin tüm kullanıcılar için kullanılabilirliğinin “dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulaması” konumunu güçlendirdiğini söylüyor.

Viber’i App Store veya Google Play’den indirebilirsiniz.

https://www.techradar.com/news/viber-is-gaining-a-privacy-feature-to-help-it-rival-whatsapp

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir