Kapatmak için ESC'ye basın

Epic Games nihayet Google’ın baskısına girdi ve şimdi Fortnite’ı Google Play Store’a getirdi. Şirket, oyunu lansmandan 18 ay sonra Play Store’da listeledi.

Epic Games Mağazası’nın lansmandan bu yana oyunun Android akıllı telefonlar için Google Play Store’da yüklenmesi gerekiyordu. Yeni hamle, geliştiriciler tarafından çeşitli sorunların tespit edildiğinden dolayı yapıldı. Şirket, konulara ilişkin ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Bildiride, “Google, indirilen ve güncellenen yazılımlar için korkutucu, tekrarlayan güvenlik pop-up’ları, kısıtlayıcı üretici ve taşıyıcı anlaşmaları ve işlemleri, üçüncü kişiyi karakterize eden Google halkla ilişkiler gibi teknik ve ticari önlemler yoluyla Google Play’in dışına indirilebilir yazılımları dezavantajlı hale getiriyor. kötü amaçlı yazılım olarak parti yazılım kaynaklarını ve Google Play Store’un dışında edinilen yazılımları doğrudan engellemek için Google Play Protect gibi yeni çabalar. Bu nedenle, Google Play Store’da Android için Fortnite’ı başlattık.” denildi.

Kalkışa rağmen şirket, Epic Games Uygulaması ve Fortnite’ı Google Play dışında da kullanmaya devam edeceklerini iddia etti.

Play Store’daki ilk indirme sadece 107 MB’dir, ancak oyunu indirdikten sonra oyunun önyüklenmesi için kullanıcıların 7GB’tan fazla veri indirmesi gerekecektir.

Epic Games Inc. ayrıca, koronavirüs salgını sonrasında popülerlik patlayan Houseparty uygulamasına da sahiptir. Houseparty ve Fortnite marka isimleriyken, Epic’in ana değeri, yüzlerce video oyununun bel kemiği olan oyun geliştiricileri için popüler bir yazılım olan Unreal Engine’de yatmaktadır.

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre şirket, 15 milyar dolarlık son değerlemesinin üzerinde yeni bir fonlama turu yapmak için görüşmelerde bulundu. Şirket, para toplama konusunu ele almak için bir mali danışman tuttu.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir