Kapatmak için ESC'ye basın

En iyi meditasyon uygulamaları daha iyi uyumanıza, stres seviyenizi azaltmanıza ve çok ihtiyaç duyduğunuz iç huzuru bulmanıza yardımcı olabilir. Ancak Covid-19 ile şu andaki durum göz önüne alındığında, meditasyon uygulamaları size haberlerden bir mola verdiyse ve on dakika dinlenmek için bir şans verse bile, buna değer.

Çevresindeki en popüler meditasyon uygulamalarından biri olan Headspace, ilk olarak 10 yıl önce piyasaya sürüldü. O zamandan beri yüzlerce başka meditasyon uygulaması oluşturuldu ve bu sizin için en iyi meditasyon uygulamasını bulmak çok zor olabilir.

Ancak meditasyon söz konusu olduğunda, seçim iyi bir şeydir. Artık her türlü insana ve tercihe hitap eden meditasyon uygulamaları var. Meditasyon temellerinde (Headspace ve Buddhify gibi) sizi yönlendiren yeni başlayanlar için uygulamalardan, size bir zamanlayıcı ve ses ipuçları sağlayan uygulamalara kadar, bunun yerine meditasyon uygulamanızı “serbest stilize edebilmeniz” ( Samsara Timer ve Pocket Meditation Timer gibi) ).

Sadece farklı uygulama stilleri değil, aynı zamanda meditatif uygulamanın farklı varyasyonları vardır. Ünlülerin transandantal meditasyonun faydaları hakkında bağırdığını duymuşsunuzdur, ancak indirebileceğiniz meditasyon uygulamalarının çoğu ve bu listedeki uygulamalar, bir çeşit farkındalık meditasyonu uygulamanıza izin verir – ilahi ve mantralara daha az odaklanma ve daha fazla odaklanma odaklanın.

Farkındalık Meditasyonu Nedir?

Gözlerini “dikkat” kelimesine yuvarlamak kolaydır. Hepimiz daha dikkatli olma, dikkatli yüzme, alışverişi dikkatli yapma, seyahat etmeye ve aradaki diğer her şeye dikkat çekmekle ilgili kitaplar, makaleler ve uygulamalarla doluyuz.

Bu zihninizi boşaltmak anlamına gelmez. Bunun yerine, daha fazla dikkat etmek demektir. İster düşünceleriniz, ister nefesiniz ister sesiniz olsun. Farkındalık meditasyonunun yararı, gün boyunca yaptığınız her şeye meditasyon yaparken hissettiğiniz varlığın ve farkındalığın bir kısmını almaya başlayabilmenizdir.

Ve gün boyunca biraz daha mevcut olmanız için gerekli araçları vermek, meditasyonun birçok faydasından sadece biridir. Bilimsel çalışmalar için hala erken günler (bu yüzden meditasyonun herkes için iyi çalıştığını ve herkes için aynı faydaları getirdiğini kesin olarak söyleyemeyiz), ancak sonuçlar umut vericidir.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalar, meditasyonun kan basıncını düşürebildiğini, uykuyu iyileştirdiğini, depresyon belirtilerinin bazılarını hafiflettiğini, stresi azalttığını ve kendine şefkatini arttırdığını, hafızanızı geliştirdiğini ve hatta bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini göstermiştir .

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, şu anda en iyi meditasyon uygulamalarından en iyi seçimimiz. Bunların hepsi, hayatınızda biraz daha sakin ve biraz daha az stres yaratma şansını sunmak için (bazı durumlarda yıllarca) kullandık ve test ettik.

1. Waking Up

İçgörü ile dolu basit bir uygulama isteyenler için en iyisi

Waking Up, meditasyonu modern, bilimsel bir bağlamda öğreten ve tartışan bir sinirbilimci, filozof, podcaster ve yazar Sam Harris tarafından yaratıldı.

Waking Up uygulaması hakkında her şeyden önce sevdiğimiz şey saçma. Hiçbir ilahi, parıldayan yağmur sesi veya manevi referans yok. Uygulamanın bile kullanımı çok kolay ve minimal bir tasarıma sahip.

Buradaki amaç mevcut ve farkında olmaktır. Ancak bu, aynı zamanda yatıştırıcı ve dönüştürücü olmadığı anlamına gelmez. Waking Up’ı bir yıldan fazla bir süredir kullanıyoruz ve bunun özellikle stres seviyeleri ve reaktivite için büyük bir fark yarattığını gördük.

En İyi Meditasyon Uygulamaları

Uyandırma bölümünün iki kısmı vardır. Alıştırma bölümü, Sam Harris’in anlattığı basit günlük meditasyonlara erişebileceğiniz yerdir. Uygulamaya ilk kez kaydolduğunuzda, bu günlük uygulamalar meditasyona bir giriş olarak hizmet edecek ve hareketsiz oturmanın ve daha farkında olmanın temellerini kolaylaştıracaktır.

Ama aynı zamanda Teori adında, uygulamanın arkasında neler olduğunu öğrenmekle ilgili bir bölüm var. Sam Harris, ölüm ve farkındalık gibi konuları tartışmak için meditasyon, kendini geliştirme ve sinirbilim alanlarında bir dizi önemli kişiyle röportaj yapar ve aynı zamanda o gün meditasyon yaptığımızda bazen dinlediğimiz bilgelik parçaları gibi daha küçük dersler gönderir.

Meditasyonla ilgili bu dersler, röportajlar ve ek anlayışlar, Uyanma’yı rekabetten farklı kılan şeydir. Bu nedenle, meditasyonun yanı sıra bilim ve arkasındaki düşünceyi ele almak isteyenler için Waking Up’ı öneriyoruz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz. Ancak daha fazla içeriğin kilidini açmak için uygulama içi satın alımlarla. Uygulamanın daha fazlasını denemek istiyorsanız ancak ödeyemiyorsanız Sam Harris ve içerik oluşturucularla da iletişime geçebilirsiniz.

İOS / Android için kullanılabilir.

2. Headspace

Yeni başlayanlar için en iyisi

Headspace en popüler meditasyon uygulamalarından biridir – ve iyi bir nedenden dolayı. Headspace ile ilk olarak altı yıldan uzun bir süre önce meditasyona başladık ve başımızı meditasyon yapmayı seçtiğinizde ortaya çıkabilecek engeller etrafında toplayarak kredi verdik. Nasıl hareketsiz oturuyoruz? Ya düşünmeyi yakalarsak? Dikkatimiz dağıldığında kendimizi dövmeyi nasıl bırakabiliriz?

Meditasyon yaparken neler olup bittiğini ve Headspace’in kurucusu Andy Puddicombe’un rahatlatıcı sesini göstermek için renk, basit talimatlar, fantastik görsellerle dolu kullanımı kolay bir uygulama ile bizi günlük bir uygulamaya dönüştürmeyi başardı.

En İyi Meditasyon Uygulamaları

Bu, meditasyonla uğraşmak isteyen yeni başlayanlar için harika bir ilk liman. En iyi bitlerden biri, her türlü durumu denemek için çok farklı meditasyon türleri olmasıdır. İster basit bir farkındalık uygulaması, ister çocuklar için, uyku için veya meşgul olduğunuzda, dikkatli yemek pişirme dahil meditasyon.

Özellikle rahatlamak için tasarlanmış meditasyonları seviyoruz. Bunalmış hissetmek için bir tane ve panik için başka bir şey var, bu da bizi nötr hale getirmek için birçok kez kullandık.

Fiyatlandırma: Ücretsiz. Ancak daha fazla içeriğin kilidini açmak için uygulama içi satın alımlarla.

İOS / Android için kullanılabilir.

3. Calm

Yeterince meditasyon alamayanlar için en iyisi

Calm uygulamasını ilk açtığınızda, derin bir nefes almanızı söyler ve uygulamadaki tüm deneyim bu şekilde hissedilir. Sadece birkaç dakikada temiz bir nefes ve stressiz olma şansı.

Calm ile ilgili en sevdiğimiz şeylerden biri, başlamadan önce odağınızın ne olduğu sorulur. Bu mutluluğu artırmak veya bizim favorimiz, stresi azaltmak.

Sakin, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli meditasyonlara sahiptir. Güvenle ilgili bir dizi var, biri hayata evet demekle ilgili ve hatta rehberlik istemediğiniz, ancak sadece sakinleştirici seslerin dinlenmesini istediğiniz zaman için bir Sigur Ros ses banyosu deneyimi var.

En İyi Meditasyon Uygulamaları

Ayrıca, sağlıklı bir şekilde uyumanıza yardımcı olmak için uygulamanın bir Uyku Hikayeleri bölümü de vardır. Yatıştırıcı sesler ya da Matthew McConaughey de dahil olmak üzere ünlü yatıştırıcı sesler tarafından okunur. Wonder adlı evren hakkında bir hikaye anlatıyor ve bu çok, çok rüya gibi bir deneyim.

Rehberli bir meditasyondan hoşlanmıyorsanız, Calm’ın ayrıca bir zamanlayıcı ve aralarından seçim yapabileceğiniz sakinleştirici müzik, sesler ve ortam sesleri içeren büyük bir kataloğu vardır, çoğu uykuya hazırdır, ancak diğerleri siz dinlerken hoşunuza gider. çalışma veya ev işleri yaparak.

Size meditasyonun temellerini öğretmek için daha iyi uygulamalar olduğunu düşünüyoruz, ancak Calm aralarından seçim yapabileceğiniz en geniş meditasyon, ses, uyku özellikleri ve hikayelere sahiptir. Bizim için gerçekten adını veriyor – sakin bir yer.

Fiyatlandırma: 7 günlük ücretsiz Calm deneme sürümüne kaydolabilirsiniz. Yıllık fiyat vb. için Google Play ya da App Store’ye bakabilirsiniz.

İOS / Android için kullanılabilir.

4. Buddhify

Gün boyunca yardımcı arayanlar ve pratik araçlar isteyenler için en iyisi

Alışkanlık yaratıkları olsak da, çoğumuz her gün her zaman aynı şekilde meditasyon yapmak istemiyoruz. Buddhify devreye giriyor.

Bazen zor bir deneyim boyunca size yol göstermek için yavaş ve yatıştırıcı bir şey isteyebilirsiniz, bazen de doktorun ofisinde veya postanede sırada beklerken basit bir vücut taramasına ihtiyacınız olabilir.

Bu yüzden neye odaklanmak istediğinizi sormak yerine (çoğu zaman bilmiyoruz, özellikle de stresliysek) Buddhify size renkli bir tekerlek üzerinde bir dizi senaryo gösterecek ve işiniz sadece Durum şu anda neler yaşadığınızı en iyi şekilde tanımlar.

En İyi Meditasyon Uygulamaları

Uygulama, şu anda neye ihtiyacınız olabileceğine odaklanan bir öneri sunar – ve her zaman durumunuzu bir meditasyonla mükemmel bir şekilde eşleştirme eğilimindedir. İster uyuyacak, yürüyecek, ister seyahat edecek.

Bizim önerimiz meditasyon yolculuğunuzu Headspace veya Waking Up ile başlatmak ve daha sonra meditasyonunuzu sessiz bir oda, rahat bir yastık ve tütsü ve daha pratik ve yararlı gerektiren kutsal bir uygulamadan daha az olduğu için Budhify ile tamamlamak olacaktır. aracı.

Fiyat: iOS 34.99TL / Android 20.99TL

İOS / Android için kullanılabilir.

5. Insight Timer

Insight Timer aralarından seçim yapabileceğiniz birçok rehberli meditasyon uygulamaları, dersler ve özelliklere sahip bir uygulamadır. Bu, sadece meditasyon için bir uygulama değil, iyi hissetmek, sakinleşmek ve meditasyon pratiğinin ve kendini geliştirmenin arkasındaki daha geniş düşünme anlamına gelir.

En İyi Meditasyon Uygulamaları

Insight Timer’da bir dizi yönlendirmeli meditasyon sunulmaktadır. Meditasyon yapmayı veya anksiyete ile baş etmeyi içeren bir başlangıç kitinden seçim yapabilirsiniz. Ya da uyku, stres ve kaygı gibi belirli bir odağa göre nasıl meditasyon yapmak istediğinizi seçin. Ya da sese, harekete ya da arkanıza dikkat etmek ve rehberli bir görselleştirmeye katılmak gibi ruh halinizdeki uygulama türünü seçebilirsiniz.

Meditasyon konusunda yeniyseniz size temelleri öğreten 7 günlük yararlı bir kurs var. Ancak Calm gibi, meditasyon yapmaya başladıktan sonra parmaklarınızın ucunda çok çeşitli uygulamalara erişmek istediğinizde Insight Timer’ın harika bir seçenek olduğunu düşünüyoruz – bu bir seçim ve meditasyon karışımı.

Fiyatlandırma: Ücretsiz. Ancak daha fazla içeriğin kilidini açmak için uygulama içi satın alımlarla.

İOS / Android için kullanılabilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir