Kapatmak için ESC'ye basın

Gittikçe popüler hale gelen ve giderek yaygınlaşan video ve konferans uygulaması Zoom, Elon Musk tarafından SpaceX çalışanları için, olası güvenlik sorunları nedeniyle kullanımı yasaklandı. Reuters tarafından edinilen bilgilere göre SpaceX yetkilileri, Zoom’un önemli gizlilik ve güvenlik sorunları yaşadığını söyledi. Bu durumun, uygulamayı toplantılarda sıkça kullanan şirketler için uygun olmayan bir seçim haline getirdiğini bildiren SpaceX, Zoom’a alternatif olarak ne kullanacak belirsiz.

SpaceX Çalışanları Klasik İletişim Araçlarına Geri Dönüyor

SpaceX yönetiminin, çalışanlarına, “Çoğumuzun bu aracı konferans ve toplantı desteği için kullandığını biliyoruz. Lütfen alternatif iletişim aracı olarak e-posta veya telefon kullanmaya devam edin.” dediği öğrenildi. Elon Musk’ın bu hamlesi Corona virüsü salgını başladığından beri pazar payını önemli ölçüde büyüten Zoom için kötü bir haber. Güvenlik araştırmacısı Patrick Wardle, Zoom’da, bilgisayar korsanlarının; bilgisayarı, mikrofonunu ve web kamerasını kontrol etmesine izin verebilecek iki güvenlik açığı keşfettiğini söyledi.

SpaceX

Zoom CEO’su Bu Durumu Düzeltmeye Çalışıyor

Zoom CEO’su Eric Yuan, blog yazısında, Zoom’un ücretsiz ve ücretli kullanıcı tabanı 2019’un sonunda 10 milyonda iken Mart ayında ise günlük 200 milyon katılımcıya ulaştığını söyledi. Yuan güvenlik endişeleri ile ilgili olarak toplumun gizlilik ve güvenlik beklentilerinin altına düştüğünün farkında olduğunu söyledi. Üzgün olduğunu açıkça belirten CEO, konuyla ilgili olarak neler yaptıklarını da paylaştı. Yuan, Zoom’un güvenliğini artırmak için geçici olarak yeni özellikler eklemeyi bırakacağını ve üçüncü taraflardan yardım arayacağını açıkladı. Şeffaflık raporu, kullanıcıların güvenlik sorunlarını görmesine yardımcı olacak.

Sorun elbette, bu çözümün yeterli olup olmayacağı. 200 milyon kullanıcıyla, Zoom’u yönetmek ve güvenliği bu kadar kısa sürede geliştirmek kolay olmayacak. Ve en azından şimdilik, Yuan’ın yorumları bile SpaceX’teki korkuları ortadan kaldırmak için yeterli değil.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir