Kapatmak için ESC'ye basın

Google’ın tarayıcısı Chrome, Windows PC’lerin yanı sıra çoğu Android cihaz için de hizmet vermektedir. Tarayıcıdaki reklamlar, Google’ın iş modelinin yani reklamcılık için çalışması için gereklidir, ancak teknoloji devi, reklamların kullanıcılar üzerindeki etkisini azaltmak için önemli bir adım atmaktadır. Şirket, CPU’yu zorlayan ve hatta bunları çalıştıran cihazın pil ömrünü etkileyen reklamları göstermeyi durdurmaya karar verdi.

Google, CPU ve pili olumsuz etkileyen bu reklamları cezalandırmak için atacağı birkaç adımı açıkladı. The Next Web’in raporuna göre, şirket reklamlar için bir eşik oluşturuyor ve bu sınırı aşan reklamlar için bir hata mesajı gösteriyor.

Chrome, bir görüntülü reklamın kullanıcı reklamla etkileşime girmeden önce kullanabileceği kaynakları sınırlandıracak” dedi. “Bir reklam sınırına ulaştığında, reklamın çerçevesi, kullanıcıya reklamın kullanıldığını bildiren bir hata sayfasına gidecek çok fazla kaynak var.”

Google, diğer reklamların %99,9‘undan daha fazla kaynak kullanan reklamları hedefleyecektir.

Rapora göre Chrome ekibi, limiti “4 MB ağ verisi veya 30 saniyelik bir dönemde 15 saniyelik CPU kullanımı ya da toplam CPU kullanımının 60 saniye” olarak ayarlıyor.

Google’ın araştırmasına göre, tüm reklamların %0.3’ü bu sınırları aşıyor. Ancak, “reklamlar tarafından kullanılan ağ verilerinin %27‘sini ve tüm reklam CPU kullanımının %28‘ini” oluşturuyorlar.

Google, yeni kısıtlamaların hala deneme aşamasında olduğunu ve AUgust tarafından yayınlanacağını iddia ediyor. Reklamverenlere, arama devi tarafından belirlenen eşiklere uyma şansı için ek sürede verecektir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

8 Yorum

  • mac kullanıcısı olarak chrome büyük bir nimet ama nedense safariden daha fazla şarj yediği kanıtlanmış. umarım bir çözüm bulurlar.

  • Bencede Mükemmel Olur Hatta Oldukça Başarılı Olur Gerçekten Böyle Bişey Gerceklestirebilirlerse.

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir